reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

Ja dzisiaj nie najgorzej sie czuje, nie wymiotowałam to juz dużo, a mdlosci męczą. Ale pocieszam się ze może niedługo przestaną. Czy któraś z Was ma problem z sucha skóra? Ja nigdy nie miałam, a teraz masakra. I jeszcze dzisiaj mam jakieś nerwy, wszystko mnie wkurza, az wszyscy schodzą mi z drogi.
Ja tak miałam 2 tyg temu. Teraz spokój i cisza ;). A suchą skórę mam też, a po kąpieli olowkuję dla mam.
@Aleksandretta akurat @Ana66 się przywitała jakiś czas temu. I chyba generalnie każdy się ładnie wita.
@Ika89.... ja bym jeszcze miesiąc poczekała z prywatną. Ponieważ pewnie jeszcze kilka mam dołączy, a kilka zrezygnuje. A tak to po miesiącu już powinno się zrobić o tyle fajnie, że każdy bedzie siebie choć trochę kojarzył ;).
@Ana66 to Twoja pierwsza ciąża więc się nie dziwie, ze się zmartwiłaś. Igg świadczą o tym, że juz chorowałaś. A z igm 1.5 najlepiej zapytaj lekarza. Ale przeciwciała masz

reklama
Ja mam problem z suchą skórą 😩 nawet po wysmarowaniu oliwki czuje, że nadal jest napięta i sucha, a przed ciążą nigdy na to nie narzekałam. Swoją skórę na twarzy mogłabym opisać jako przetłuszczająca, a od czasu ciąży jedyne co mogę na nią stosować to kremy nawilżające i o ile widzę, że z twarzą jest coraz lepiej, to niestety z ciałem sobie nie radzę.

Może macie jakieś porady albo kosmetyki godne polecenia?
Najprostszy krem Bambino w okrągłym metalowym opakowaniu, pomoże 🙂

Dziewczyny, co do picia wody to warto wszedzie zabierac ze soba butelke/ bidon i po prostu miec to na widoku. Nawet w domu. Jesli sama woda Wam nie wchodzi to zaparzajcie sobie w dzbanku jakies ulubione herbatki, np. owocowe i popijajcie. Fajne sa teraz herbatki na zimno, ktorych nie trzeba zalewac wrzatkiem :) oczywiscie bez cukru :)

A jesli chodzi o sucha skore to oprocz uzywania balsamow warto tez zadbac o zluszczanie- peelingi, szczotkowanie na sucho, masaze gabka :) wtedy skladniki lepiej sie wchlaniaja i skora jest lepiej nawilzona. ja do brzucha i biustu uzywam balsamu z Musteli przeciw rozstepom dla ciezarnych a na reszte ciala balsam z Neutrogeny z kolagenem :) dla bardziej wrazliwych skor polecam balsam z Biodermy z serii Atoderm ☺
Co do buzi to przez ciaze musialam odstawic czesc kosmetykow, wiec teraz uzywam totalnego minimum. Od niedawna testuje krem z ceramidami z Bielendy Pro na noc i super nawilza i odzywia skore :)

Ja tak miałam 2 tyg temu. Teraz spokój i cisza ;). A suchą skórę mam też, a po kąpieli olowkuję dla mam.
@Aleksandretta akurat @Ana66 się przywitała jakiś czas temu. I chyba generalnie każdy się ładnie wita.
@Ika89.... ja bym jeszcze miesiąc poczekała z prywatną. Ponieważ pewnie jeszcze kilka mam dołączy, a kilka zrezygnuje. A tak to po miesiącu już powinno się zrobić o tyle fajnie, że każdy bedzie siebie choć trochę kojarzył ;).
@Ana66 to Twoja pierwsza ciąża więc się nie dziwie, ze się zmartwiłaś. Igg świadczą o tym, że juz chorowałaś. A z igm 1.5 najlepiej zapytaj lekarza. Ale przeciwciała masz

Tak - teraz już wiem, dlatego tez zapytałam czy może przegapilam ja jakiś post. Mam wrażenie ze ostatnio dużo tu nowych osób i nie każdego niestety kojarzę - zwłaszcza mniej aktywne osoby.

@Ana66 przepraszam ze tak zareagowałam. Ale mam nadzieje ze Cię tez trochę uspokoiłam z tym CMV.
Tez wybieram się na Sanco w przyszłym tygodniu:) moj lekarz mi mówił, ze na wynik czeka się do 6 dni wiec liczę na to, ze najpóźniej tuż po majowce będę mieć wyniki i przy okazji poznam płeć.

Ja od zawsze mam suchą skórę, ale teraz zwłaszcza, aż mnie wszystko swędzi
Ale to tez chyba moja wina, bo nie pije tyle wody ile powinnam :/
Dziewczyny, jak się zmusić do picia wody? Aplikacja przypominająca nie pomaga 😅
Mi obecnie bardziej wchodzi lekko gazowana woda, chociaż wiem ze pewnie lepiej by było pic niegazowana 🙂 w każdym razie to mnie teraz ratuje.
Ja już niestety walczę z cukrzyca ciazowa wiec musze się pilnować z dieta, ale też z napojami. Na co dzień nie pije coli, ale teraz co jakiś czas nachodzi mnie na nią wielka ochota 😀 niestety obecnie mogę tylko pomarzyć o coli 😜
Na szkoleniu z dietetykiem w szpitalu mówili nam zeby unikać herbat z hibiskusem- jak sprawdziłam sklad moich herbat owocowych w domu, to okazało się że każda go zawiera, bo jest częstym dodatkiem 😀

Tak - teraz już wiem, dlatego tez zapytałam czy może przegapilam ja jakiś post. Mam wrażenie ze ostatnio dużo tu nowych osób i nie każdego niestety kojarzę - zwłaszcza mniej aktywne osoby.

@Ana66 przepraszam ze tak zareagowałam. Ale mam nadzieje ze Cię tez trochę uspokoiłam z tym CMV.
Tez wybieram się na Sanco w przyszłym tygodniu:) moj lekarz mi mówił, ze na wynik czeka się do 6 dni wiec liczę na to, ze najpóźniej tuż po majowce będę mieć wyniki i przy okazji poznam płeć.
Absolutnie rozumiem, ze tak zareagowalas i uważam, ze należały sie wyjaśnienia z mojej strony 😊
Tak, jesten juz spokojniejsza i dam znać co lekarz powiedziała ☺️

Mi obecnie bardziej wchodzi lekko gazowana woda, chociaż wiem ze pewnie lepiej by było pic niegazowana 🙂 w każdym razie to mnie teraz ratuje.
Ja już niestety walczę z cukrzyca ciazowa wiec musze się pilnować z dieta, ale też z napojami. Na co dzień nie pije coli, ale teraz co jakiś czas nachodzi mnie na nią wielka ochota 😀 niestety obecnie mogę tylko pomarzyć o coli 😜
Na szkoleniu z dietetykiem w szpitalu mówili nam zeby unikać herbat z hibiskusem- jak sprawdziłam sklad moich herbat owocowych w domu, to okazało się że każda go zawiera, bo jest częstym dodatkiem 😀
O to, to - lekko gazowana woda!

reklama
Ja nie mam problemów z piciem wody bo właśnie chce mi się strasznie pić 😆 nie dość, że mam szklanki 400ml to jeszcze leje do pełna żeby nie nalewać dwa razy 😆 kosmicznie mnie suszy 😁

Do góry