reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2022

Ja za 3h mam prenatalne, czy możliwe, że już będzie coś widać jeśli chodzi o płeć? 🧐
12+2, a z usg 12+4
Hej i jak po badaniach? Dobrze pamiętałam, ze oprócz mnie ktoś jeszcze miał dziś prenatalne 😊 u mnie po badaniach wszystko w porządku, pozostaje czekać na wyniki badań krwi i cały komplet wyników otrzymam za tydzień. W usg lekarz nie znalazł żadnych nieprawidłowości ❤️

reklama
Łącze się w bólu! Też koszmarnie znoszę te początki. Powiem Ci że 9 tydzień był zdecydowanie najgorszy ze wszystkich. Teraz w 10 już jakby lżej, chociaż dalej źle.
Własnie czytałam ostatnio, że 9-10 tydzień często jest kryzysowy...
Najgorzej mi szkoda młodej, bo nie mam kompletnie siły z nią wychodzić... tylko leżę 😩 dobrze, że jeszcze ma 2 drzemki w ciagu dnia... może w drugim trymestrze nadrobię jakieś spacery..
Ciężko, bo rodzinę mamy daleko, ale z drugiej strony jak pomyślę o nawiedzającej mnie teściowej to chyba jednak lepiej być daleko i jakoś się przemęczyć...🙄 ;)

U mnie dziś 9+3 i non stop niedobrze, słabo i mam wrażenie, że zaraz padnę😩 dobrze, że zraz weekend i mąż nie będzie pracować...
U mnie też 9 tydzień i ostatnie kilka dni jest bardzo słabych u mnie, wróciły bóle żołądka, które męczyły mnie przez pierwsze tygodnie non stop, a które myślałam, że przeszły, do tego mdłości, brak apetytu i też wrażenie jakbym żołądek miała zmniejszony, posiłki to tak zjem po odrobinie. Jedynie co to trochę więcej siły miałam dziś. Ale zauważyłam, że jesteśmy podobnie z terminem - mam dzień wcześniej niż ty 😊

Ale mnie zaczęło boleć w krzyżu, i lekko brzuch boli 🥺 i zaczęłam się martwić. A akurat w pracy siedzę i nie mogę iść do domu, w dodatku przy komputerze cay dzień... 🙄
Mialam wczoraj identycznie. Siedzenie nie pomaga, oj nie pomaga. Ale wyszłam z pracy, pochodziłam, poruszałam się, pozniej polezalam i ból kręgosłupa minął. A tez tu pisalam o tym, bo się zmartwiłam. ;)

Zostań. Moja dzidzia też będzie na przełomie listopada i grudnia. Będziemy mieć tu najmłodsze dzieciaczki😉
No właśnie termin ten co liczą mam na 19.11 ale z USG wychodzi 4.12 i on jest bliższy bo musiała się owulacja chyba przesunąć chociaż się nie znam ale z chłopakami termin był taki jak z wyliczeń a tutaj inaczej:) Jestem w szpitalu i wczoraj miałam pobierana cytologię i jak lekarz "tam zaglądał" mówił że widzi jeszcze tabletki luteiny więc chyba można brać przed badaniem.

Ja mam prenatalne w najbliższą środę i będę wtedy wg OM 13+3. Martwię się czy to nie za późno?

Dzieciątko w trzech poprzednich USG wychodziło o tydzień młodsze więc faktyczny rozmiar dzidzi będzie na 12+3.

Za USG plus Pappe zapłacę 688 zł więc głupio byłoby robić to w złym terminie... Ale skoro prowadzący tak kazał to chyba lekarz wykonujący USG nie powinien marudzić?

reklama
Słuchajcie ja rozumiem ze forum jest publiczne i dużo osób czyta nas „z ukrycia”. Ale jak się nagle ktoś odzywa z pierwszym postem i się nawet nie przywita, nie napisze krótko cokolwiek o sobie, to chyba trochę niefajnie. I wydaje się mi, ze osoby od takich jednorazowych postów nie powinny być na naszej prywatnej grupie. Po to ona jest tworzona, żeby zapewnić większa intymność i bezpieczeństwo dziewczynom, które tutaj aktywnie się udzielają i dzielą informacjami na temat przebiegu swoich ciąż a także doświadczeniami z poprzednich ciąż…

Temat CMV był tu dość długo wałkowany - proszę sobie przejrzeć posty. I mimo wszystko każdy przypadek powinien być konsultowany z lekarzem w pierwszej kolejnosci bo to jednak o zdrowie dziecka chodzi.

Ps. Nie chciałam być jakaś mało sympatyczna, to forum publiczne i my tutaj chętnie pomagamy. Ale kultura nakazuje się chociaż przywitać. No chyba ze przegapiłam jakieś posty?

Do góry