reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2022

reklama
Dziewczyny ja mdłości prawie nie mam - okazjonalnie mnie łapie, najczęściej w jakiś stresujących sytuacjach albo gdy mam pusty żołądek. Boli brzucha tez nie mam żadnych ani skurczy. Ja uważam ze to zasługa tego ze suplementuje magnez w dość dużych ilościach i w różnych formach (te najbardziej przyswajalne przez organizm). W poprzednich ciążach nie suplementowalam magnezu i na początku czułam się dużo gorzej - zmęczona, senna, z mdlosciami, etc.
Lub po prostu tak tym razem przechodzę. Co tez jest dla mnie zaskakujące ze właściwie każda ciąże można inaczej przechodzić.
O widzisz ja chyba muszę magnez bo śpię jak niedźwiedź 😱. Ja każdą ciąże mam taką samą , aż to nie do wiary ;), a mówią, że każda inna

Na 10:20 😊 termin z OM mam na 28.10 a z USG na 1.11 😊 a Ty o której masz wizytę?
12:40 🙈 Lepiej jak najwcześniej, więc z godziną trochę klapa, bo u mnie jak coś jest zarezerwowane w połowie dnia to nie potrafię skupić się na niczym 😂
Zaczynam się trochę obawiać, bo objawy (a było ich jak ze świecą szukać) ustąpiły, nic mnie nie ciągnie, nie boli, nie mdli…
Ginekolog po świętach dopiero 🙈
A u Ciebie jak objawy? Mamy podobny termin :)

Dziewczyny, macie jakieś sposoby na katar e ciąży? Chyba złapałam coś w szpitalu. Nos zatkany i woda z niego leci.
Zazdroszczę tym z Was, które są blisko 12 tygodnia. Ja się chyba nerwowo wykończę. Ten krwotok na samym starcie nieźle mnie nastraszył:-(

Dziewczyny, macie jakieś sposoby na katar e ciąży? Chyba złapałam coś w szpitalu. Nos zatkany i woda z niego leci.
Zazdroszczę tym z Was, które są blisko 12 tygodnia. Ja się chyba nerwowo wykończę. Ten krwotok na samym starcie nieźle mnie nastraszył:-(
Ja polecam sterimar baby albo zwykły. Psikać psikać psikać.
Dla mnie to rewelacja😊
I oczywiście inhalacje..

Ja męczę się z katarem i stosuję marimer i inhalacje z soli☺️

12:40 🙈 Lepiej jak najwcześniej, więc z godziną trochę klapa, bo u mnie jak coś jest zarezerwowane w połowie dnia to nie potrafię skupić się na niczym 😂
Zaczynam się trochę obawiać, bo objawy (a było ich jak ze świecą szukać) ustąpiły, nic mnie nie ciągnie, nie boli, nie mdli…
Ginekolog po świętach dopiero 🙈
A u Ciebie jak objawy? Mamy podobny termin :)
Mam tak samo, ze jak wiem, ze mam wizytę w danym dniu to tez cały dzień tylko o tym myśle 😂 mnie czasem zaboli podbrzusze, piersi wcześniej bolały a teraz tez dużo mniej, czasem tylko dają o sobie znać. I mam sporadyczne mdłości i czasem szarpie mnie na wymioty, ale jeszcze nie wymiotowałam. Zawsze udaje się ti jakoś powstrzymać. Ja mam jeszcze wizytę przed Świetami w piątek 😊

Dziewczyny jesteście niezawodne z tymi sposobami na przeziębienia ❤️ Mnie tez dopadł ból gardła i suchy, męczący kaszel. Na szczęście dzięki Wam syrop z cebuli się już robi a herbatkę z cytryną i imbirem również popijam i czekam na poprawę 😊

reklama
O wodzie z solą własnie słyszałam, ale boje się, że zwymiotuje😷 bo ogolnie nie mam żadnych mdłości, ani wymiotów.. ale gdy pomyślę albo włoże coś do ust co mnie obrzydza automatycznie jestem w wc nad toaletą bo dostaje takich nudności🙄😅 szarpie wtedy niemiłosiernie.
Kurczę, te mdłości i takie męczenie jest najgorsze... Ja w pierwszej ciąży miałam tak duże, że przez pierwszy trymestr prawie nie jadłam, a jak miałam wizytę u dentystki - leczenie kanałowe siódemki, więc już prawie w gardle, to tylko modliłam się, żeby wytrzymać i nie zwymiotować czasem na nią 🙈

Do góry