reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2022

Dajesz nadzieję kobieto, że jeszcze tylko 3 tyg i po sprawie😉 U mnie nie pamiętam kiedy się na dobre rozkręciło w pierwszej ciąży, ale wtedy nawet pasta do zębów miała inny smak, mam nadzieję że tym razem będzie lepiej.
no to pocieszę jeszcze bardziej bo 90% ciąż wśród znajomych i rodziny to dolegliwości się właśnie kończyły z pierwszym trymestrem 😁

reklama
Tak, mam swój ogródek, szklarnię i sad. Więc w zimie kupujemy wszystko normalnie w sklepie, a od wiosny już powoli przechodzimy na własne uprawy, rzodkiewka już za dwa tygodnie myślę będzie dobra i zaczynamy sezon 😁😁
Np. Moja córka jak zje borowki z marketu, nawet jak są bio to od razu biegunka pół dnia. A jak je moje z ogródka to może jeść garściami i nic jej nie dolega... Ogród to też moja pasja, chociaż teraz nie było łatwo, bo siać już trzeba było a ja chciałam tylko poleżeć na kanapie 😆

Super! Ja owoce leśne tez mam - borówki, maliny, poziomki. Ale chciałabym mieć przynajmniej jeszcze swoje pomidorki i nowalijki:)

Dajesz nadzieję kobieto, że jeszcze tylko 3 tyg i po sprawie😉 U mnie nie pamiętam kiedy się na dobre rozkręciło w pierwszej ciąży, ale wtedy nawet pasta do zębów miała inny smak, mam nadzieję że tym razem będzie lepiej.
Oj, ja w poprzedniej ciąży musiałam myć zęby pastą dla dzieci ;) bo inaczej od razu odruch wymiotny...

Ja stosuje naturalną pastę do zębów (bez fluoru) - Sylveco. Może ona Ci bardziej podejdzie?

Super! Ja owoce leśne tez mam - borówki, maliny, poziomki. Ale chciałabym mieć przynajmniej jeszcze swoje pomidorki i nowalijki:)
Ale to żaden problem, kupujesz skrzynie, albo mąż sam skręci jak umie( podwyzszone grzadki). Ja tez uprawiam w podwyższonych grzadkach bo mam blisko tuje i nie chciałam żeby się biły z warzywami o pokarm i do tego tuje nawozimy, więc nie chciałam tego później zjeść w sałacie 😆.
Nawiez do tego dobrej ziemi i możesz sadzić co chcesz 🙂 ja chyba w obi kupowałam takie giga paki 60l ziemi

Ale to żaden problem, kupujesz skrzynie, albo mąż sam skręci jak umie( podwyzszone grzadki). Ja tez uprawiam w podwyższonych grzadkach bo mam blisko tuje i nie chciałam żeby się biły z warzywami o pokarm i do tego tuje nawozimy, więc nie chciałam tego później zjeść w sałacie 😆.
Nawiez do tego dobrej ziemi i możesz sadzić co chcesz 🙂 ja chyba w obi kupowałam takie giga paki 60l ziemi
Zazdroszczę Wam talentu i zapału w ogrodzie! Ja chciałabym mieć piękny warzywniak i kolorowe kwiaty, ale nie mam w tym ni grosz wyczucia 😅 nawet kwiatki w doniczkach mają ze mną skaranie boskie 😉 choć już ich tak szybko nie zabijam, nawet jeden się rozrasta, więc chyba robię postępy 😅 ja to jednak jestem kuchenne i plastyczne zwierzę, nie ogrodowe 😅

Zazdroszczę Wam talentu i zapału w ogrodzie! Ja chciałabym mieć piękny warzywniak i kolorowe kwiaty, ale nie mam w tym ni grosz wyczucia 😅 nawet kwiatki w doniczkach mają ze mną skaranie boskie 😉 choć już ich tak szybko nie zabijam, nawet jeden się rozrasta, więc chyba robię postępy 😅 ja to jednak jestem kuchenne i plastyczne zwierzę, nie ogrodowe 😅
Nie zrażaj się bo ja w domu większość kwiatków mam sztucznych bo zapominam podelwac i wszystko padało 😆 ale w warzywniku to już jakoś jest inaczej i dbam 😁

Ja w domu mam taka ściankę z roślinami, która się sama nawadnia - ogrod wertykalny. I są to jedyne rośliny w domu, które się utrzymują😂 No ale prace ogrodowe to ja uwielbiam - relaksuje mnie to.

Ok - to może być wyjście. W tym sezonie to już chyba za późno ale na przyszły sezon wykorzystam chyba ten pomysł☺️

reklama
@PasiastyOgon a to podejscie rewelacja. To nie dziwię Ci się ze idziesz prywatnie. Ja to mam dwóch na nfz i obaj super. W sumie u mnie 8 tydzien a większośc badań zrobiona. Teraz krzywa, mocz, usg na kazdej i mysle, ze na kazdej mi bedzie robił ;). Bo dla tatusia foto musi być, nawet powiedzial że może na wizytę przyjść.
@Klaudix99 mi pomagały tabletki do ssania czarna porzeczka - islandica dla kobiet w ciąży.

Do góry