reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

reklama
Dziewczyny ja mdłości prawie nie mam - okazjonalnie mnie łapie, najczęściej w jakiś stresujących sytuacjach albo gdy mam pusty żołądek. Boli brzucha tez nie mam żadnych ani skurczy. Ja uważam ze to zasługa tego ze suplementuje magnez w dość dużych ilościach i w różnych formach (te najbardziej przyswajalne przez organizm). W poprzednich ciążach nie suplementowalam magnezu i na początku czułam się dużo gorzej - zmęczona, senna, z mdlosciami, etc.
Lub po prostu tak tym razem przechodzę. Co tez jest dla mnie zaskakujące ze właściwie każda ciąże można inaczej przechodzić.
O widzisz ja chyba muszę magnez bo śpię jak niedźwiedź 😱. Ja każdą ciąże mam taką samą , aż to nie do wiary ;), a mówią, że każda inna

Na 10:20 😊 termin z OM mam na 28.10 a z USG na 1.11 😊 a Ty o której masz wizytę?
12:40 🙈 Lepiej jak najwcześniej, więc z godziną trochę klapa, bo u mnie jak coś jest zarezerwowane w połowie dnia to nie potrafię skupić się na niczym 😂
Zaczynam się trochę obawiać, bo objawy (a było ich jak ze świecą szukać) ustąpiły, nic mnie nie ciągnie, nie boli, nie mdli…
Ginekolog po świętach dopiero 🙈
A u Ciebie jak objawy? Mamy podobny termin :)

Dziewczyny, macie jakieś sposoby na katar e ciąży? Chyba złapałam coś w szpitalu. Nos zatkany i woda z niego leci.
Zazdroszczę tym z Was, które są blisko 12 tygodnia. Ja się chyba nerwowo wykończę. Ten krwotok na samym starcie nieźle mnie nastraszył:-(

Dziewczyny, macie jakieś sposoby na katar e ciąży? Chyba złapałam coś w szpitalu. Nos zatkany i woda z niego leci.
Zazdroszczę tym z Was, które są blisko 12 tygodnia. Ja się chyba nerwowo wykończę. Ten krwotok na samym starcie nieźle mnie nastraszył:-(
Ja polecam sterimar baby albo zwykły. Psikać psikać psikać.
Dla mnie to rewelacja😊
I oczywiście inhalacje..

Ja męczę się z katarem i stosuję marimer i inhalacje z soli☺️

12:40 🙈 Lepiej jak najwcześniej, więc z godziną trochę klapa, bo u mnie jak coś jest zarezerwowane w połowie dnia to nie potrafię skupić się na niczym 😂
Zaczynam się trochę obawiać, bo objawy (a było ich jak ze świecą szukać) ustąpiły, nic mnie nie ciągnie, nie boli, nie mdli…
Ginekolog po świętach dopiero 🙈
A u Ciebie jak objawy? Mamy podobny termin :)
Mam tak samo, ze jak wiem, ze mam wizytę w danym dniu to tez cały dzień tylko o tym myśle 😂 mnie czasem zaboli podbrzusze, piersi wcześniej bolały a teraz tez dużo mniej, czasem tylko dają o sobie znać. I mam sporadyczne mdłości i czasem szarpie mnie na wymioty, ale jeszcze nie wymiotowałam. Zawsze udaje się ti jakoś powstrzymać. Ja mam jeszcze wizytę przed Świetami w piątek 😊

Dziewczyny jesteście niezawodne z tymi sposobami na przeziębienia ❤️ Mnie tez dopadł ból gardła i suchy, męczący kaszel. Na szczęście dzięki Wam syrop z cebuli się już robi a herbatkę z cytryną i imbirem również popijam i czekam na poprawę 😊

reklama
O wodzie z solą własnie słyszałam, ale boje się, że zwymiotuje😷 bo ogolnie nie mam żadnych mdłości, ani wymiotów.. ale gdy pomyślę albo włoże coś do ust co mnie obrzydza automatycznie jestem w wc nad toaletą bo dostaje takich nudności🙄😅 szarpie wtedy niemiłosiernie.
Kurczę, te mdłości i takie męczenie jest najgorsze... Ja w pierwszej ciąży miałam tak duże, że przez pierwszy trymestr prawie nie jadłam, a jak miałam wizytę u dentystki - leczenie kanałowe siódemki, więc już prawie w gardle, to tylko modliłam się, żeby wytrzymać i nie zwymiotować czasem na nią 🙈

Do góry