reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2022

reklama
Dyskusja dotyczyła opłat za badania prywatnie. Jeżeli zliczymy je wszystkie w ciąży - badania, wizyty USG to tak, myślę że suma wyjdzie w okolicach 15 tys. jak nie więcej
Ojj mi na pewno tyle nie wyjdzie, 5 -6 tys maksymalnie i wszystkie badania prywatnie. Później to tylko mocz i morfologia co miesiąc, wizyta co miesiąc i tyle 🤷‍♀️

Dyskusja dotyczyła opłat za badania prywatnie. Jeżeli zliczymy je wszystkie w ciąży - badania, wizyty USG to tak, myślę że suma wyjdzie w okolicach 15 tys. jak nie więcej
No właśnie tak zrozumiałam dlatego zdziwiła mnie ta kwota. Ja zdecydowałam się prowadzić ciążę prywatnie i z moich wyliczeń wyszło około 5-6tys. Oczywiście to tak w najlepszym przypadku. Ale to moja pierwsza ciąża, więc mimo że zwykle leczę się na NFZ, to w tym przypadku właśnie dla zdrowia psychicznego, wolę prywatnie.(chociaż wiem, że na NFZ też można trafić na super lekarzy, którzy nie żałują badań itp.)
Czy któraś mama jest w stanie się wypowiedzieć w kwestii tych kosztów? :)

No właśnie tak zrozumiałam dlatego zdziwiła mnie ta kwota. Ja zdecydowałam się prowadzić ciążę prywatnie i z moich wyliczeń wyszło około 5-6tys. Oczywiście to tak w najlepszym przypadku. Ale to moja pierwsza ciąża, więc mimo że zwykle leczę się na NFZ, to w tym przypadku właśnie dla zdrowia psychicznego, wolę prywatnie.(chociaż wiem, że na NFZ też można trafić na super lekarzy, którzy nie żałują badań itp.)
Czy któraś mama jest w stanie się wypowiedzieć w kwestii tych kosztów? :)

No i oczywiście, ja akurat wybieram najwyższy pakiet. Ale najniższy za prywatny poród to ok. 9 więc dla mnie 6 czy 9 tys. to już niewielka różnica po prostu ;) No ale to ja. O ile lekarza, USG jak najbardziej popieram prywatnie to badania krwi to według mnie totalnie przepłacanie.

Sprawdzicie sobie też czy np. jak gdzieś pracujecie to nie macie pakietu w jakimś lux med bo np. w moim też mogę zrobić badania za darmo, tylko muszę się na czacie z położną umówić, żebym jej powiedziała na co chcę skierowania i ona wystawia

reklama
No i oczywiście, ja akurat wybieram najwyższy pakiet. Ale najniższy za prywatny poród to ok. 9 więc dla mnie 6 czy 9 tys. to już niewielka różnica po prostu ;) No ale to ja. O ile lekarza, USG jak najbardziej popieram prywatnie to badania krwi to według mnie totalnie przepłacanie.

Sprawdzicie sobie też czy np. jak gdzieś pracujecie to nie macie pakietu w jakimś lux med bo np. w moim też mogę zrobić badania za darmo, tylko muszę się na czacie z położną umówić, żebym jej powiedziała na co chcę skierowania i ona wystawia
O, to chyba tak zrobię z tymi badaniami krwi. Mam super przychodnię, więc nie powinno być z tym większego problemu.
A ten poród prywatnie to załatwiasz sobie u swojego lekarza prowadzącego, czy jak? Ja jeszcze się nie orientowałam jak to wygląda 😜

Do góry