Nana_
Fanka BB :)
Trzymamy kciuki! Oby wszystko było dobrze!według Om 7w4d według usg 6w2d
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Trzymamy kciuki! Oby wszystko było dobrze!według Om 7w4d według usg 6w2d
Ojj mi na pewno tyle nie wyjdzie, 5 -6 tys maksymalnie i wszystkie badania prywatnie. Później to tylko mocz i morfologia co miesiąc, wizyta co miesiąc i tyleDyskusja dotyczyła opłat za badania prywatnie. Jeżeli zliczymy je wszystkie w ciąży - badania, wizyty USG to tak, myślę że suma wyjdzie w okolicach 15 tys. jak nie więcej
Ojj mi na pewno tyle nie wyjdzie, 5 -6 tys maksymalnie i wszystkie badania prywatnie. Później to tylko mocz i morfologia co miesiąc, wizyta co miesiąc i tyle
Może dopiero serduszko się rozkręca, bądź dobrej myśli!według Om 7w4d według usg 6w2d
Ja co dwa tygodnie będę chodzić już na samej końcówce, ale to też wzięłam pod uwagęOoo to u mnie więcej zdecydowanie. Bo potem to już nawet wizyty są co 2 tygodnie dla bezpieczeństwa
w poniedziałek idę do swojego lekarza bo dzisiaj byłam w luxmedzie nadprogramowo z pakietuMiejmy nadzieję, że będzie dobrze a kiedy masz kolejną wizytę?
No właśnie tak zrozumiałam dlatego zdziwiła mnie ta kwota. Ja zdecydowałam się prowadzić ciążę prywatnie i z moich wyliczeń wyszło około 5-6tys. Oczywiście to tak w najlepszym przypadku. Ale to moja pierwsza ciąża, więc mimo że zwykle leczę się na NFZ, to w tym przypadku właśnie dla zdrowia psychicznego, wolę prywatnie.(chociaż wiem, że na NFZ też można trafić na super lekarzy, którzy nie żałują badań itp.)Dyskusja dotyczyła opłat za badania prywatnie. Jeżeli zliczymy je wszystkie w ciąży - badania, wizyty USG to tak, myślę że suma wyjdzie w okolicach 15 tys. jak nie więcej
No właśnie tak zrozumiałam dlatego zdziwiła mnie ta kwota. Ja zdecydowałam się prowadzić ciążę prywatnie i z moich wyliczeń wyszło około 5-6tys. Oczywiście to tak w najlepszym przypadku. Ale to moja pierwsza ciąża, więc mimo że zwykle leczę się na NFZ, to w tym przypadku właśnie dla zdrowia psychicznego, wolę prywatnie.(chociaż wiem, że na NFZ też można trafić na super lekarzy, którzy nie żałują badań itp.)
Czy któraś mama jest w stanie się wypowiedzieć w kwestii tych kosztów?
Jak nie otworzą w Żninie to chyba w mogilnieI gdzie chcesz rodzić?
O, to chyba tak zrobię z tymi badaniami krwi. Mam super przychodnię, więc nie powinno być z tym większego problemu.No i oczywiście, ja akurat wybieram najwyższy pakiet. Ale najniższy za prywatny poród to ok. 9 więc dla mnie 6 czy 9 tys. to już niewielka różnica po prostu No ale to ja. O ile lekarza, USG jak najbardziej popieram prywatnie to badania krwi to według mnie totalnie przepłacanie.
Sprawdzicie sobie też czy np. jak gdzieś pracujecie to nie macie pakietu w jakimś lux med bo np. w moim też mogę zrobić badania za darmo, tylko muszę się na czacie z położną umówić, żebym jej powiedziała na co chcę skierowania i ona wystawia