reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

hej, pozwólcie, że niepewnie dołączę, ponieważ miałam 3 ciążę stracone nie licząc 2 biochemicznych. Teraz znowu zaszłam w ciążę, aktualnie 7t5d (przewidywany termin 11.11.2022), byłam u ginekologa w 6t3/4d. było serduszko. dostałam neoparin, luteinę, ale od paru dni boli mnie brzuch i w krzyżu, powiedzcie mi czy zalicza się to do objawów ciąży? czy ból w krzyżu i brzucha może być spowodowany powiększeniem macicy? boje się bardzo, że znowu skończy się tak samo, kolejna wizyta 19.04 :/

reklama
Hmm, ja prowadzę ciąże prywatnie. Jestem aktualnie w 8 tc3dzien ciąży. Do tej pory na wizyty lekarskie i badania wydałam ok. 1250 zł. W 1 trymestrze będę mieć jeszcze jedna wizytę i badania Sanco. Także sam 1 trymestr zamknie się w kwocie ok. 3750 zł (bez suplementów). Później już wizyty rzadsze i badania tez te podstawowe co jakiś czas.

Do tego dochodzi koszt suplementów - ja biore takie z wyższej półki.

No i porod - planuje znów rodzic w prywatnym szpitalu.
A w jakim mieście macie prywatną porodówkę? U nas nie ma 😔 kiedyś były ale tylko cc

hej, pozwólcie, że niepewnie dołączę, ponieważ miałam 3 ciążę stracone nie licząc 2 biochemicznych. Teraz znowu zaszłam w ciążę, aktualnie 7t5d (przewidywany termin 11.11.2022), byłam u ginekologa w 6t3/4d. było serduszko. dostałam neoparin, luteinę, ale od paru dni boli mnie brzuch i w krzyżu, powiedzcie mi czy zalicza się to do objawów ciąży? czy ból w krzyżu i brzucha może być spowodowany powiększeniem macicy? boje się bardzo, że znowu skończy się tak samo, kolejna wizyta 19.04 :/
Hej 👋
Ja w tej ciąży miałam bóle krzyża od początku, też tak do 8 tyg. Czasami też mi złapie. W ogóle zanim zrobiłam test ciążowy to budziłam się z bólem krzyża. Więc jak o mnie chodzi to potwierdzam, że objaw ciążowy 😁 nawet bardziej mnie krzyż bolał niż brzuch 😜

Myśl pozytywnie! Bólów krzyżowych nigdy nie miałam ale z tego co słyszałam to może być to objaw we wcześniej ciazy

Mnie we wczesnej ciąży też bolał krzyż. Od razu po zapłodnieniu i potem przeszło. Brzuch mnie boli do tej pory, ale jest to inny rodzaj bólu. Dziś 8+5.

Hej 👋
Ja w tej ciąży miałam bóle krzyża od początku, też tak do 8 tyg. Czasami też mi złapie. W ogóle zanim zrobiłam test ciążowy to budziłam się z bólem krzyża. Więc jak o mnie chodzi to potwierdzam, że objaw ciążowy 😁 nawet bardziej mnie krzyż bolał niż brzuch 😜
właśnie mi też bardziej krzyż niż brzuch. Ale u mnie za każdym razem bolał brzuch i krzyż i nigdy nie skończyło się to dobrze ;/

właśnie mi też bardziej krzyż niż brzuch. Ale u mnie za każdym razem bolał brzuch i krzyż i nigdy nie skończyło się to dobrze ;/
Nie zawsze jakiś objaw oznacza to samo. Może u ciebie w ciąży zawsze będzie ból krzyża i nie ma nic wspólnego z poronieniami. Postaraj się nie stresować, bo stres nie jest dobry dla maluszka. Robiłaś jakieś badania dlaczego poroniłaś?

Ostatnia edycja:
A weź, trzeba przebrnąć przez miesiące czekania w kolejce, później nasłuchać się żali starej położnej, następny jest baran lekarz. Pierwszą ciążę prowadziłam na NFZ i dopóki mnie stać to nigdy więcej. Ciul z bólem serca mi ostatnim razem wypisał skierowanie na cmv i toxo bo przecież to raczej się nie zdarza 🤦‍♀️
Przed porodem to gdyby mi się lampka nie zapaliła to bym miała problem bo położna sobie ubzdurała, że wszystkie wyniki badań to są dla nich a do szpitala to ja mam zanieść tylko kartę ciąży 🤦‍♀️ zmusiłam ją żeby mi to wszystko pokserowała bo mnie bez tego nie przyjmą normalnie, myślałam że mnie zabije 😁tam to jest wieczna kopanina, już wolę zapłacić
😱 noż szok ... ja chodze tylko na nfz , ale jeszcze nigdy w zyciu nie spotkały mnie takie historie. Teraz u mojego lekarza, połozna miala dwa kompllety badań i wszystkie mi dała oryginały, a drugi zestaw do lekarza.
@Ika89.... ja tez sie nie czuje, żebym w ciazy była... jedynie tylko to spanie ;). Współczuję biegunki
@modesty Ja wspominam super, bo same bodziaki nosiliśmy, muślinowe kocyki no bosko dla mnie jeśli chodzi o małe dzieci o tej porze roku. Zima jest dla mnie łeee

reklama
Do góry