reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

To ja tylko nieśmiało powiem, że na NFZ ciężarna prawnie musi się dostać do dowolnego specjalisty w przeciągu 7 dni roboczych. I jeżeli lekarz ma umowę z NFZ to część leków np. luteina czy insulina jest darmowa - na recepcie jest wtedy kod C

reklama
To ja tylko nieśmiało powiem, że na NFZ ciężarna prawnie musi się dostać do dowolnego specjalisty w przeciągu 7 dni roboczych. I jeżeli lekarz ma umowę z NFZ to część leków np. luteina czy insulina jest darmowa - na recepcie jest wtedy kod C
Niestety, ale rzeczywistość jest często inna. U mnie na NFZ pierwszy wolny termin- koniec czerwca 2022

Wczoraj mnie dopadła jelitówka od córki i cały dzień wyjęty z życia....
Ogólnie nie mogę się doczekać wizyty w piątek bo wogole nie czuje się w ciąży 😅 mam nadzieję że wszystko ok, a myśli mam różne 🙁
A kto ma wizyty w tym tygodniu? I czy tylko ja nie czuje się w ciąży ?

Ogólnie nie mogę się doczekać wizyty w piątek bo wogole nie czuje się w ciąży 😅 mam nadzieję że wszystko ok, a myśli mam różne 🙁
Ja od niedzieli mam ciągle biegunkę i ból brzucha i się nie zapowiada, że przejdzie. Podobno niektórzy w ciąży tak mają. Na szczęście nie męczy mnie aż tak bardzo tylko codziennie rano. Współczuję ci bo wiem co czujesz.

Ja od niedzieli mam ciągle biegunkę i ból brzucha i się nie zapowiada, że przejdzie. Podobno niektórzy w ciąży tak mają. Na szczęście nie męczy mnie aż tak bardzo tylko codziennie rano. Współczuję ci bo wiem co czujesz.
Hej. Ja tez jak rano wstanę to mam rozwolnienie choć wcale nie zdążę jeszcze nic zjeść. Nie jest jakaś mocna bo tylko przez chwilkę ale mam. To przez hormony.

Aj zazdroszczę trochę tych letnich 😉 choć ta moja druga dziewczyna jest z września, miała urodzić się pod koniec, ale wyskoczyła na początku, więc też jeszcze było ciepło i ładnie 🙂
Ja urodziłam na początku maja i teraz się cieszę że listopad. Serio, nie pamiętam tych pierwszych miesięcy, byłam jak w transie. Zaraz upały, w mieszkaniu 29 stopni :o dopiero jak wytłumaczyłam mężowi że zamykanie okien rano i zasłanianie ich ma większy sens to było "ledwo" 26. Jeszcze dziecko miało problemy żołądkowe a ja nie wiedzialam od czego. Ale przez te upały była masakra, kleilismy się do siebie, ja nawet nie zauważyłam że były wakacje... nie wiem jak to możliwe.
A sąsiadka rodziła w grudniu i od razu rześka, spacerki... moje dziecko w gondoli dużo lepiej jeździło jak było zimno i miało kombinezon, a jak ukrop i samo body to tragedia.

Niestety, ale rzeczywistość jest często inna. U mnie na NFZ pierwszy wolny termin- koniec czerwca 2022

Możesz zawsze złożyć skargę. Polecam :) mi się jeszcze nie zdarzyło, żeby nie było terminu w momencie kiedy mówię, że według ustawy bla, bla, bla ;) Płacę takie składki, że sory ;) wolę wydać te 30 tys. zamiast na badania, to na poród w prywatnym szpitalu

reklama
Ja mam wizytę jutro. 🤞🏻
Od wczoraj stres mnie zrzera i tylko na przemian mam myśli „wszystko będzie dobrze” i „a co jeśli będzie coś nie tak?” 😭

Praca pomaga mi się trochę odciągnąć od myślenia, ale jest ciężko. A do tego jutro teoretycznie cały pakiet badań do zrobienia, a że żyłki u mnie jak u malutkiego dziecka, to zawsze jest problem z pobraniem krwi i przez to pełno stresu 😩

A co do objawów to piersi większe już o 1 rozmiar (a już przed ciąża były sporych rozmiarów, wiec zaczynaja mi trochę przeszkadzać) i bolą, do tego częsty ból głowy, cały czas mi zimno i mam dreszcze, apetyt jak za dwóch, a mdłości sporadyczne

Do góry