No ja właśnie też do swojego lekarza chodzę co miesiąc a pomiędzy idę na PZUJa najpierw przyszłam w 4 tygodniu, ale nic nie było widać, więc kazał mi przyjść za 2 tyg. Wtedy już było widać zarodek z serduszkiem i kazał mi przyjść za miesiąc Ale chciałabym częściej widzieć maleństwo, bo jestem niecierpliwa
reklama
Ja do 12 tygodnia chciałam być co dwa - trzy tygodnie bo po prostu się stresuję, a po 12 już będę chodzić co miesiącDziewczyny jak często robicie USG ? Mam pakiet PZU i chodzę tak co dwa tygodnie mniej więcej czy to nie za często?
Ja tak samo, ale musi mi wystarczyć raz w miesiącu już mi zapowiedział że na następną wizytę z pełnym pęcherzem nie wiem jak to wytrzymam jak teraz juz muszę co 5 minut iść.Ja najpierw przyszłam w 4 tygodniu, ale nic nie było widać, więc kazał mi przyjść za 2 tyg. Wtedy już było widać zarodek z serduszkiem i kazał mi przyjść za miesiąc Ale chciałabym częściej widzieć maleństwo, bo jestem niecierpliwa
Dzień dobry Dziewczyny
Termin porodu : początek listopada, z kalendarza wynika 28.10.
Jestem po pierwszych badaniach i glukoza na czczo 91,8 mg/dl
Lekarz prowadzący w Luxmedzie opisał, że wyniki cukru na czczo w normie, ale czytam czytam i jestem BARDZO na granicy. Może któraś miała podobne doświadczenia w poprzednich ciążach?
Dodam, że bardzo pilnowałam od około 1,5 tygodnia co jem.
W środę mam wizytę u lekarki, do której chodzę prywatnie i jestem bardzo ciekawa co mi powie.
Przed ciążą - PCOS, na granicy IO, pewnie to może być powód...
Termin porodu : początek listopada, z kalendarza wynika 28.10.
Jestem po pierwszych badaniach i glukoza na czczo 91,8 mg/dl
Lekarz prowadzący w Luxmedzie opisał, że wyniki cukru na czczo w normie, ale czytam czytam i jestem BARDZO na granicy. Może któraś miała podobne doświadczenia w poprzednich ciążach?
Dodam, że bardzo pilnowałam od około 1,5 tygodnia co jem.
W środę mam wizytę u lekarki, do której chodzę prywatnie i jestem bardzo ciekawa co mi powie.
Przed ciążą - PCOS, na granicy IO, pewnie to może być powód...
Mi właśnie zawsze każe zrobić siusiu przed usgJa tak samo, ale musi mi wystarczyć raz w miesiącu już mi zapowiedział że na następną wizytę z pełnym pęcherzem nie wiem jak to wytrzymam jak teraz juz muszę co 5 minut iść.
Pszczolka38
Fanka BB :)
Ja mam jutro i zaczynam się stresować. A jeszcze dziś miałam delikatne plamienieKtoś ma dziś wizytę?
Sherlook
Czułam tak, że spać nie mogłam. Jak mnie ktoś dotknął to aż paliło!!Ale na początku czułaś? Bo ja czułam i przestałam. I głupia stara baba a panikuje na dziecko
maszak
Witam nowe mamusie na pokładzie . Ojoj ile nas tu już jest.
@Ika89 co 4 tyg jest wystarczająco. Wiem, że fajnie dzidziolka oglądać. Ale umiarkowane usg jest bardzo ok. Ok 16-18 tyg będziesz czuć ruchy. Na prenatalnych dowiesz się czy ok, więc częściej nie ma sensu.
@MajaC A czemu pełny pęcherz?
@kas1815 masz na granicy, ale nie jesteś powyżej 92 więc raczej ok.. jakbyś miała powyzej to bys dostala juz skierowanie na krzywą. To Twoja pierwsza ciąża? Ja z synkiem miałam cukrzycę, teraz miałam 95 mg na czczo i mam skierowanie na krzywą.
@Pszczolka38 nie martw się. Może plamienie bo niski progestereon?
@Ika89 co 4 tyg jest wystarczająco. Wiem, że fajnie dzidziolka oglądać. Ale umiarkowane usg jest bardzo ok. Ok 16-18 tyg będziesz czuć ruchy. Na prenatalnych dowiesz się czy ok, więc częściej nie ma sensu.
@MajaC A czemu pełny pęcherz?
@kas1815 masz na granicy, ale nie jesteś powyżej 92 więc raczej ok.. jakbyś miała powyzej to bys dostala juz skierowanie na krzywą. To Twoja pierwsza ciąża? Ja z synkiem miałam cukrzycę, teraz miałam 95 mg na czczo i mam skierowanie na krzywą.
@Pszczolka38 nie martw się. Może plamienie bo niski progestereon?
reklama
Pszczolka38