reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2022

Ja najpierw przyszłam w 4 tygodniu, ale nic nie było widać, więc kazał mi przyjść za 2 tyg. Wtedy już było widać zarodek z serduszkiem i kazał mi przyjść za miesiąc :) Ale chciałabym częściej widzieć maleństwo, bo jestem niecierpliwa :p
No ja właśnie też do swojego lekarza chodzę co miesiąc a pomiędzy idę na PZU 🙂

reklama
Ja najpierw przyszłam w 4 tygodniu, ale nic nie było widać, więc kazał mi przyjść za 2 tyg. Wtedy już było widać zarodek z serduszkiem i kazał mi przyjść za miesiąc :) Ale chciałabym częściej widzieć maleństwo, bo jestem niecierpliwa :p
Ja tak samo, ale musi mi wystarczyć raz w miesiącu 😉 już mi zapowiedział że na następną wizytę z pełnym pęcherzem 😄 nie wiem jak to wytrzymam jak teraz juz muszę co 5 minut iść.

Dzień dobry Dziewczyny :)
Termin porodu : początek listopada, z kalendarza wynika 28.10.
Jestem po pierwszych badaniach i glukoza na czczo 91,8 mg/dl
Lekarz prowadzący w Luxmedzie opisał, że wyniki cukru na czczo w normie, ale czytam czytam i jestem BARDZO na granicy. Może któraś miała podobne doświadczenia w poprzednich ciążach?
Dodam, że bardzo pilnowałam od około 1,5 tygodnia co jem.

W środę mam wizytę u lekarki, do której chodzę prywatnie i jestem bardzo ciekawa co mi powie.
Przed ciążą - PCOS, na granicy IO, pewnie to może być powód...

Witam nowe mamusie na pokładzie 😁. Ojoj ile nas tu już jest.
@Ika89 co 4 tyg jest wystarczająco. Wiem, że fajnie dzidziolka oglądać. Ale umiarkowane usg jest bardzo ok. Ok 16-18 tyg będziesz czuć ruchy. Na prenatalnych dowiesz się czy ok, więc częściej nie ma sensu.
@MajaC A czemu pełny pęcherz?
@kas1815 masz na granicy, ale nie jesteś powyżej 92 więc raczej ok.. jakbyś miała powyzej to bys dostala juz skierowanie na krzywą. To Twoja pierwsza ciąża? Ja z synkiem miałam cukrzycę, teraz miałam 95 mg na czczo i mam skierowanie na krzywą.
@Pszczolka38 nie martw się. Może plamienie bo niski progestereon?

Ja leczę się w klinice i mam usg co 14 dni. Teraz mam przed świętami w piątek. Potem jak już zmienię na normalnego ginekologa po 12 tygodniu to pewnie będzie raz na miesiąc.

reklama
Do góry