reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2022

Czy piersi codziennie was bolały na początku ? I były pełne ? Bo ja miałam bolące tak 4 dni i faktycznie trochę pełniejsze się zrobiły ale teraz mam wrażenie ze nic z nimi się nie dzieje
Mnie biały dobry ponad tydzień, jak nawet nie dwa, a od dwóch dni przestały i jestem na etapie panikowania 🤣 ale razniej mi, że też tak masz ❤️ co chwila się po cyckach macam żeby sprawdzić czy znowu je "czuje", aż się kolega z biurka obok dziwnie patrzy 🤣

reklama
Mnie biały dobry ponad tydzień, jak nawet nie dwa, a od dwóch dni przestały i jestem na etapie panikowania 🤣 ale razniej mi, że też tak masz ❤️ co chwila się po cyckach macam żeby sprawdzić czy znowu je "czuje", aż się kolega z biurka obok dziwnie patrzy 🤣
Swoją drogą mnie też od dwóch dni bolą mniej, bo wcześniej to były meeeeega bolesne i bardzo nabrzmiałe, ale na razie jakoś nie panikuje 🙂

@Marcia 1983 ja też w 4 i też najmniej czuję, że w ciąży jestem 🙉. Ale jestem senna, delikatnie bolą mnie piersi, a tez tak miałam ze z tydzien mnie nie bolały. No i mam czasem zawroty i zapach ryb 🤢.
@Goodka wydzielina w ciąży to normalne bo macica się wyściela(tak mi przy pierwszej ciązy mówiła ginekolog) i raczej mokrawo jest dośc długo ;).
@kas1815 cukrzycę miałam tylko w 3 ciąży i radziłam sobie bardzo dobrze. Nauczyłam się systematycznie jeść, zdrowo i wszystko było dobrze. Czasem jest tak że na czczo jest wysoki cukier i ja tak miałam, bo musiałam jesć posiłek o 23:00, a ja już wtedy spałam 🙈
@mikasia6 bo piersi najbardziej bolą na początku potem już są mniej bolesne lub wcale. Potem dopiero przy karmieniu i nawale 🤪

U mnie po wizycie w porządku :) widziałam pulsujące serduszko. Ciąża jest młodsza, ale o tym już Wam pisałam ;)
Z tego usg termin na 23.11 ale zobaczymy jeszcze za 3 tygodnie na kolejnej wizycie. Na razie to takie maleństwo 0.5cm, że nawet milimetr robi różnicę :) taka śmieszna mała krewetka 😅
U mnie jest dużo mlecznego śluzu a o piersiach ciężko mi coś powiedzieć, bo mam synka 8 miesięcy i nadal kp (może bardziej odczuwam mrowienie i mam uczucie napięcia). Mój doktorek radzi bym odstawiła do 20 t.c bo mogą występować skurcze macicy, w efekcie poród przedwczesny itd. No ale zobaczymy jak sytuacja się rozwinie..
Jednak kp to wygoda.. żarcie zawsze ciepłe i pod ręką :)
Screenshot_20220401-103729_Gallery.jpg

reklama
Do góry