reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

reklama
Spoko.. podaje się 🤗😘

Nooo generalnie to nie jest takie proste jakby lekarze i życie chciało ;)
W teorii cykl trwa 28 dni, w 14 dniu jest owulacja, a faza lutealna trwa 14 dni.
W praktyce życie sobie płynie jak chce i zarównywano pierwsza faza może trwać ile chce, faza po owulacji jest zwykle stała dla danej kobiety ale właśnie może być i 10-16 dni. Do tego do zagnieżdżenia się komórki jajowej może dojść od 6 do 12 dni i też nadal to jest okej ;) Dlatego nawet mając OM tego samego dnia dwie "matki" mogą mieć zupełnie inne terminy porodu.
Nie ma co od razu przekreślać jakiejkolwiek ciąży bo jeżeli nie było monitoringu owulacji to naprawdę wszystko mogło się poprzesuwać i inaczej ustawić z byle powodu :)

Jakie 5 dni po terminie? Co Ty liczysz? Jak owulacja jest to zawsze po owulacji liczy się 14 dni do miesiaczki. Także jesli np. mialas owulacje w 28 dc. to okres miałabyś w 42dc. Ale jeśli próbujesz policzyć wiek ciąży to nawet nie próbuj, bo u Ciebie zaplodnienie mogło dosc w 6dniu a u innej w 9 dniu. Dlatego robi się zazwyczaj test w dniu miesiaczki.
No nie kochana,u mnie np zawsze od owulacji do miesiączki mija 16 dni..a u innych 12 więc książkowa 14ka nie zawsze wchodzi w grę, a co do wieku ciązowego się zgadzam,można się niedoliczyć

No nie kochana,u mnie np zawsze od owulacji do miesiączki mija 16 dni..a u innych 12 więc książkowa 14ka nie zawsze wchodzi w grę, a co do wieku ciązowego się zgadzam,można się niedoliczyć
Tak. Jedna ma fazę 12dniową, ale przyjęło się ze sie dodaje te 14-16 dni a nie mniej. Ja np. mam też 16 :)

Hej, u mnie też dość późna owulacja, bo i cykle po ciąży mam 33-34 dniowe.
OM 02.06
OWU 27.02
Pozytywny test czułości 25 z bladą kreską 11.03
Robiłam betę:
16.03 wynik 187
18.03 wynik 342 (przyrost 98.9)
21.03 wynik 1286 (przyrost 126.1%)

Wizytę mam dopiero 1.04 i spodziewam się, że jeśli zarodek poprawnie zagnieździł się w macicy, to według usg ciąża będzie o tydzień młodsza. Z OM jestem w 6+2 i z kalkulatora termin porodu 13.11

Powodzenia na wizytach i gratulacje za bijące serduszka ❤

Mi też się nie spina to, że ciąża jest młodsza o dwa tygodnie. OM 22.01 test ciążowy z jasną kreseczka wyszedł mi 26.02. Bete robiłam 28.02 wyszła 190,70. Lekarka wielka optymistka uspokajała mnie w sobotę, że wszystko wygląda jak najbardziej ok, ale ja od wczoraj mam wątpliwości. Tydzień młodsza ciąża to by się zgadzało, ale dwa już mi się to nie klei. Pożyjemy zobaczymy w którą stronę to się rozwinie 🤷

Cześć, nieśmiało się witam z Wami :))

To moja pierwsza, upragniona ciąża. Krótko o "parametrach" ;)

OM 19.02.2022
Pierwszy cień cienia znaleziony już 14.03, czyli 24 dnia cyklu, a 10 dni po owu.
Pierwsza beta z krwi 15.03 - 26.7 <3
Druga beta 17.03 - 73.9 <3

Jutro lecę zrobić kolejną.

Wątek ma 134 strony, nie wiem kiedy zdołam go nadrobić, więc jeśli będę Wam zadawać pytania, które już padły, to przepraszam ^^"

reklama
Cześć, nieśmiało się witam z Wami :))

To moja pierwsza, upragniona ciąża. Krótko o "parametrach" ;)

OM 19.02.2022
Pierwszy cień cienia znaleziony już 14.03, czyli 24 dnia cyklu, a 10 dni po owu.
Pierwsza beta z krwi 15.03 - 26.7 <3
Druga beta 17.03 - 73.9 <3

Jutro lecę zrobić kolejną.

Wątek ma 134 strony, nie wiem kiedy zdołam go nadrobić, więc jeśli będę Wam zadawać pytania, które już padły, to przepraszam ^^"
Gratulacje! ❤️ Rozgość się śmiało 😁

Do góry