reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

Ja chyba będę musiała się pożegnać. Ciąża młodsza o 2 tyg. Dziś wg USG 6tc, ale widać tylko pęcherzyk ciążowy. :(
Mój mąż mnie pociesza,że w poprzednich dwóch ciążach też było tak samo :(
Cykle co 40,28,35 dni. Więc mega nieregularne.
Za dwa tygodnie wizyta, ale już się nie łudzę :(

Tez mi się wydaje, ze za wczesnie się żegnasz. Zwłaszcza ze piszesz ze Twoje cykle trwają nawet 40 dni. Może miałaś bardzo późną owulację. Bądź dobrej myśli!

reklama
Jednak trochę decyduje … bo pewnie etapy właśnie identyfikuje się po poziomie bety i miałam na myśli ze na dobrym sprzęcie przy niższej becie już zarodek był u mnie w celu pocieszenia nie nastraszniejsza … Fakt u Ciebie mogło dojść później do zagnieżdżania stad mniej rozwinięty zarodek . Ale lekarz który mówi na początku do pacjentki nie wiadomo czy się utrzyma dla mnie jest dupkiem i oby takich jak najmniej sorry 🤷🏼‍♀️ To absolutnie nie Twoja wina ze chciałaś sprawdzić . Oby było lepiej ❤️
Może ja tez ro źle ujęłam. Nie powiedział że się nie utrzyma, tylko że na USG widzi tylko pseudo zarodek i niczego mi nie zapewni. Ale powiedział ze mam się nie denerwować i nie przemęczać i że do zagnieżdżenia mogło dojść później. Powiedział, że na kolejna wizytę mam przyjść 24.03 i wtedy będzie w innym gabinecie na lepszym sprzęcie 😉

Ostatnia edycja:
Może ja tez ro źle ujęłam. Nie powiedział że się nie utrzyma, tylko że na USG widzi tylko pseudo zarodek i niczego mi nie zapewni. Ale powiedział ze mam się nie denerwować i nie przemęczać i że do zagnieżdżenia mogło dojść później. Powiedział, że na kolejna wizytę mam przyjść 23.03 i wtedy będzie w innym gabinecie na lepszym sprzęcie 😉
Ja się strasznie przy poronieniu zatrzymanym w 2020 zraziłam do facetów ginekologów i jestem na nich cięta … ;) teraz mam fajna starsza babeczkę i jakoś tam milej i człowiek się czuje zaopiekowany :) będzie dobrze tylko mu sprzęt pewnie nie śmiga jak powinien ;) jakkolwiek to brzmi

A kiedy miałaś ostatnia miesiączkę? Bo u mnie też ciąża młodsza, niby o tydzień. Lekarz też bardzo się starał żeby coś zobaczyć widziałam jak tam ogląda przyglada się. Myślę że inny jak by mu tak nie zależało to by mnie odesłał bez serduszka. I pewnie to też kwestia sprzętu.
25 stycznia. Ale cykle czasem co 40 dni potrafiły być. Nigdy nie było regularnie

25 stycznia. Ale cykle czasem co 40 dni potrafiły być. Nigdy nie było regularnie
Nie eiem czy dobrze liczę. Ja też miałam 25.01 ale owulacje 5 dni po terminie. Czyli 28+5=33+ kolejne 7 dni = 40 czyli możliwe że długość Twojego cyklu. Ja dzisiaj wg wielkości zarodka 6t 1d. Czyli Ty będziesz na tym etapie za tydzień.

Nie eiem czy dobrze liczę. Ja też miałam 25.01 ale owulacje 5 dni po terminie. Czyli 28+5=33+ kolejne 7 dni = 40 czyli możliwe że długość Twojego cyklu. Ja dzisiaj wg wielkości zarodka 6t 1d. Czyli Ty będziesz na tym etapie za tydzień.
Jakie 5 dni po terminie? Co Ty liczysz? Jak owulacja jest to zawsze po owulacji liczy się 14 dni do miesiaczki. Także jesli np. mialas owulacje w 28 dc. to okres miałabyś w 42dc. Ale jeśli próbujesz policzyć wiek ciąży to nawet nie próbuj, bo u Ciebie zaplodnienie mogło dosc w 6dniu a u innej w 9 dniu. Dlatego robi się zazwyczaj test w dniu miesiaczki.

Jakie 5 dni po terminie? Co Ty liczysz? Jak owulacja jest to zawsze po owulacji liczy się 14 dni do miesiaczki. Także jesli np. mialas owulacje w 28 dc. to okres miałabyś w 42dc. Ale jeśli próbujesz policzyć wiek ciąży to nawet nie próbuj, bo u Ciebie zaplodnienie mogło dosc w 6dniu a u innej w 9 dniu. Dlatego robi się zazwyczaj test w dniu miesiaczki.
Chodziło mi o to że owulacja była 5 dni później niż wynikało by to z terminu miesiaczki.

Chodziło mi o to że owulacja była 5 dni później niż wynikało by to z terminu miesiaczki.
Nie ma sensu liczyć na tej podstawie wieku ciąży. Jesli jestes w 6t1d a miesiaczke mialas 25.01. to wychodzi ze z miesiaczki byłabyś w 8t. A jestes w 6 więc nie zaszłaś po terminie miesiaczki. Wychodzi ze owulowalas gdzieś 6-7 luty. Ale to nie ma sensu w ten sposób liczyć, bo to sie nigdy nie będzie zgadzało. Ważne ze jest dobrze.

reklama
Do góry