reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2022

Ja chyba będę musiała się pożegnać. Ciąża młodsza o 2 tyg. Dziś wg USG 6tc, ale widać tylko pęcherzyk ciążowy. :(
Mój mąż mnie pociesza,że w poprzednich dwóch ciążach też było tak samo :(
Cykle co 40,28,35 dni. Więc mega nieregularne.
Za dwa tygodnie wizyta, ale już się nie łudzę :(

reklama
Ja też już po wizycie. Ale się bałam 😄 normalnie czułam jak mi serce wali podczas usg. Ciąża młodsza o tydzień niż wynika z om. Czyli 7 tydzień. Zarodek 4 mm. I serduszko takie tyci migające. Pierwszy raz będę robić tyle badań, łącznie z nerkami i wątroba🙄. Mam też skierowanie na prenatalne, mam się zapisać na 13 tydzień.
Tez mam już prenatalne umówione :) super !

Ja wczoraj już wszystkie zrobiłam, ale wątroby i nerek mi nie kazali badać. Morfologia moim zdaniem kiepska. Limfocyty dużo poniżej normy, neutrocyty dużo za dużo. Myślałam kiszka. Ale dziś miałam badania okresowe do pracy to wzięłam wyniki i lekarka mówiła że wyniki super i widać, że ciążowe [emoji1787][emoji1787] i tłumaczyła czemu takie są.
Ja ta wątrobę i nerki to przez wieloletnie nadciśnienie muszę badać. Ale ogólnie to bardzo mi się spodobało podejście lekarza że mi to zlecił. Nawet o okulistę pytał czy byłam. Wcześniej nik nawet nie zapytał.

Ja chyba będę musiała się pożegnać. Ciąża młodsza o 2 tyg. Dziś wg USG 6tc, ale widać tylko pęcherzyk ciążowy. :(
Ale dlaczego? Ja byłam 6t3d i lekarz powiedział że jakbym przyszła za tydzień to już by pewnie serduszko było. Nie zakładam że skoro wtedy nie było to już nie będzie, każda ciąża jest inna. Głowa do góry 😊

Poczekaj cierpliwie jak pęcherzyk to widocznie się wykluwa :) ja miałam poronienie zatrzymane to był zarodek a serduszko nie biło, wiec daj jeszcze chwilę pęcherzykowi ;) pożegnać się jeszcze zdążysz trzymamy kciuki 🤞🏼

A kiedy miałaś ostatnia miesiączkę? Bo u mnie też ciąża młodsza, niby o tydzień. Lekarz też bardzo się starał żeby coś zobaczyć widziałam jak tam ogląda przyglada się. Myślę że inny jak by mu tak nie zależało to by mnie odesłał bez serduszka. I pewnie to też kwestia sprzętu.

reklama
Do góry