No właśnie mi lekarz mówił że może zrobić ale nie ma wskazań i na życzenie . Ale raczej się nie zdecydujeJa nie robię. Poprzednio też nie robiłam.
reklama
Ja rozmyślam między pappa a nifty pro. Mój lekarz przekonywał mnie, że pappa jest wystarczający, ale sama nie wiem.Dziewczyny czy jak będziecie robić prenatalne to będziecie robić test pappa?
Aleksandretta
Moderator
Ja nifty pro[emoji846]
Dziś mnie od rana brzuch i plecy bolą, a już dawno nie czułam. Mam nadzieję, że to znaczy, że maluch się powiększa.
A jaka jest różnica między nifty pro a sanco?
Sherlook
Fanka BB :)
Gdzieś czytałam, że nifty pro bada więcej wad genetycznych. Na necie są tabelki z porównaniem. Ja zanim zrobię to jeszcze się dopytam dokładnie.A jaka jest różnica między nifty pro a sanco?
Dzień doberek, ja już w oczekiwaniu na pobranie krwi
Zobaczę jak rośnie beta
Co do testów - jeszcze długo przed ciążą uznaliśmy, że na milion procent będziemy robić nifty pro, lub jakiś inny, jeśli znajdziemy jeszcze szerszy.
Jestem z tych osób, które muszą wiedzieć. Życie w niewiedzy by mnie wykończyło.
Jakby trzeba było amnio, to też byśmy zrobili.
Dobry start dziecka na świecie jest dla mnie najważniejszy.
A co do depresji - ja dziś się widzę ze swoją lekarką, dopiero się dowie o ciąży. Dopingowała mnie od lat, bym się zdecydowała, więc pewnie się ucieszy
Zobaczę jak rośnie beta
Co do testów - jeszcze długo przed ciążą uznaliśmy, że na milion procent będziemy robić nifty pro, lub jakiś inny, jeśli znajdziemy jeszcze szerszy.
Jestem z tych osób, które muszą wiedzieć. Życie w niewiedzy by mnie wykończyło.
Jakby trzeba było amnio, to też byśmy zrobili.
Dobry start dziecka na świecie jest dla mnie najważniejszy.
A co do depresji - ja dziś się widzę ze swoją lekarką, dopiero się dowie o ciąży. Dopingowała mnie od lat, bym się zdecydowała, więc pewnie się ucieszy
Goodka
Moderator
To moja pierwsza ciąża i nie wiem dokładnie jak wyglądają takie badania prenatalne, ale u mnie w cenniku jest napisane, ze to obejmuje USG prenatalne + test podwójny + ocena ryzykaDziewczyny czy jak będziecie robić prenatalne to będziecie robić test pappa?
Witam was cały czas podczytuje was ile znajdę czasu. Mieliśmy tydzień chorobowy, więc kilka nocy słabo przespanych. Caly czas czekam na pierwszą wizytę u ginekologa przesunęła się na 29.03 bo potem doktora nie ma. Dzisiaj wg apki 5+1
Nie wiem czy mi umknęło ale czy któraś z was już słyszała serducho? Jeżeli tak to na którym tygodniu i dniu ciąży?
Nie wiem czy mi umknęło ale czy któraś z was już słyszała serducho? Jeżeli tak to na którym tygodniu i dniu ciąży?
Goodka
Moderator
Ja słyszałam na wizycie w 6t3dWitam was cały czas podczytuje was ile znajdę czasu. Mieliśmy tydzień chorobowy, więc kilka nocy słabo przespanych. Caly czas czekam na pierwszą wizytę u ginekologa przesunęła się na 29.03 bo potem doktora nie ma. Dzisiaj wg apki 5+1
reklama