reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2022

3 razy .
1-35,5
2- 37,8
3- 45,7

To jest tak trochę słabo tak mi się wydaje . Niby rośnie.. ale jednak są to małe wartości, według OM wychodzi 5 tydzień, natomiast od domniemanej daty poczęcia zaledwie 3 tygodnie...
wygląda to na biochem niestety... żeby cokolwiek zobaczyć w usg to wartości bety muszą być powyżej 1000. Ja miałam dwa razy ciąże biochemiczna 😔😔

reklama
Przywitam się i ja 😊
To moja pierwsza ciąża, staraliśmy się rok. Dwa dni temu miałam wizytę, był pęcherzyk i ciałko, na serduszko jeszcze za wcześnie. OM 4.02 i podobnie wyszło na USG, 6t3d. Kolejna wizyta na początku kwietnia. Bety nie robiłam, bo wizyta wypadła wcześniej niż myślałam (nie było terminów na później), lekarz powiedział że mogę zrobić i sprawdzić czy przyrasta ale nic to nie zmieni w zasadzie bo i tak muszę czekać 😊
Z objawów póki co 'nadęty' brzuch 😅 i jeść chce mi się więcej. Delikatne bóle podbrzusza i czasami drobne plamienia ale to chyba normalne skoro wszystko zaczyna się tam rozciągać.

Ale żurek to i ja bym zjadła 😁 wczoraj gotowałam dyniową z imbirem. A ile Basia ma już lat? Już jej powiedzieliście? Filip 8.5 a Mikołaj 2.5, jeden i drugi z października 😂
Skończone 2,5. W lipcu będą 3 lata. Jeszcze nie powiedzieliśmy. Myślę, że po 3 miesiącu powiemy, jak reszcie rodziny.

Dziewczyny, a tak z innej beczki- jak to jest z tym konfliktem serologicznym? Mój mąż ma grupę A+ ja szczerze mówiąc nie mam pojęcia jaką mam, ale najwyższy czas oznaczyć. Przechodziła któraś z was tą kwestie? Jak to się ma pod względem zagrożenia?
Ja mam konflikt z mężem, ja mam 0Rh-, a on AB+. Brałam pod koniec poprzedniej ciąży zastrzyk 🙂

Ponieważ podczas używania dopplera wytwarzana jest fala dźwiękowa która powoduje niewielki wzrost energii w postaci ciepła i drgań, a wczesna ciąża nie lubi drgań . Zatem towarzystwo ginekologiczne zaleca używania dopplera najlepiej po 11 tygodniu ale w uzasadnionych przypadkach można już po 8 . Tak na wszelki wypadek . Wiadomo że lepiej dmuchać na zimne . Nie wykazano bezpośredniej przyczyny fali i poronień. Takie zalecenie i większość się stosuje :)
Super, dzięki za wyjaśnienie!

W ciąży biohemicznej od razu beta nie rośnie jak trzeba? Czy czasem rośnie a później przestaję?
u mnie od razu, przy poronieniu zatrzymanym w 8 tc też od początku nie przyrastało prawidłowo. Nie wiem czy tak jest zawsze... wtedy okazało się, że dzidzius miał wadę genetyczną.
Prawidłowe przyrosty bety miałam dopiero w ciąży z synem 😊

u mnie od razu, przy poronieniu zatrzymanym w 8 tc też od początku nie przyrastało prawidłowo. Nie wiem czy tak jest zawsze... wtedy okazało się, że dzidzius miał wadę genetyczną.
Prawidłowe przyrosty bety miałam dopiero w ciąży z synem 😊
Tez miałam poronienie zatrzymane i potwierdzam słaby przyrost , ale u mnie rosło do 1800 w 7 tygodniu, a potem się zatrzymało … bo serduszko nie zabiło i zarodek zaczął się kurczyć . Ale przy tak niskich wartościach to faktycznie bardziej ciąża biochemiczna

reklama
Do góry