reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

3 razy .
1-35,5
2- 37,8
3- 45,7

To jest tak trochę słabo tak mi się wydaje . Niby rośnie.. ale jednak są to małe wartości, według OM wychodzi 5 tydzień, natomiast od domniemanej daty poczęcia zaledwie 3 tygodnie...
wygląda to na biochem niestety... żeby cokolwiek zobaczyć w usg to wartości bety muszą być powyżej 1000. Ja miałam dwa razy ciąże biochemiczna 😔😔

reklama
Przywitam się i ja 😊
To moja pierwsza ciąża, staraliśmy się rok. Dwa dni temu miałam wizytę, był pęcherzyk i ciałko, na serduszko jeszcze za wcześnie. OM 4.02 i podobnie wyszło na USG, 6t3d. Kolejna wizyta na początku kwietnia. Bety nie robiłam, bo wizyta wypadła wcześniej niż myślałam (nie było terminów na później), lekarz powiedział że mogę zrobić i sprawdzić czy przyrasta ale nic to nie zmieni w zasadzie bo i tak muszę czekać 😊
Z objawów póki co 'nadęty' brzuch 😅 i jeść chce mi się więcej. Delikatne bóle podbrzusza i czasami drobne plamienia ale to chyba normalne skoro wszystko zaczyna się tam rozciągać.

Ale żurek to i ja bym zjadła 😁 wczoraj gotowałam dyniową z imbirem. A ile Basia ma już lat? Już jej powiedzieliście? Filip 8.5 a Mikołaj 2.5, jeden i drugi z października 😂
Skończone 2,5. W lipcu będą 3 lata. Jeszcze nie powiedzieliśmy. Myślę, że po 3 miesiącu powiemy, jak reszcie rodziny.

Dziewczyny, a tak z innej beczki- jak to jest z tym konfliktem serologicznym? Mój mąż ma grupę A+ ja szczerze mówiąc nie mam pojęcia jaką mam, ale najwyższy czas oznaczyć. Przechodziła któraś z was tą kwestie? Jak to się ma pod względem zagrożenia?
Ja mam konflikt z mężem, ja mam 0Rh-, a on AB+. Brałam pod koniec poprzedniej ciąży zastrzyk 🙂

Ponieważ podczas używania dopplera wytwarzana jest fala dźwiękowa która powoduje niewielki wzrost energii w postaci ciepła i drgań, a wczesna ciąża nie lubi drgań . Zatem towarzystwo ginekologiczne zaleca używania dopplera najlepiej po 11 tygodniu ale w uzasadnionych przypadkach można już po 8 . Tak na wszelki wypadek . Wiadomo że lepiej dmuchać na zimne . Nie wykazano bezpośredniej przyczyny fali i poronień. Takie zalecenie i większość się stosuje :)
Super, dzięki za wyjaśnienie!

W ciąży biohemicznej od razu beta nie rośnie jak trzeba? Czy czasem rośnie a później przestaję?
u mnie od razu, przy poronieniu zatrzymanym w 8 tc też od początku nie przyrastało prawidłowo. Nie wiem czy tak jest zawsze... wtedy okazało się, że dzidzius miał wadę genetyczną.
Prawidłowe przyrosty bety miałam dopiero w ciąży z synem 😊

u mnie od razu, przy poronieniu zatrzymanym w 8 tc też od początku nie przyrastało prawidłowo. Nie wiem czy tak jest zawsze... wtedy okazało się, że dzidzius miał wadę genetyczną.
Prawidłowe przyrosty bety miałam dopiero w ciąży z synem 😊
Tez miałam poronienie zatrzymane i potwierdzam słaby przyrost , ale u mnie rosło do 1800 w 7 tygodniu, a potem się zatrzymało … bo serduszko nie zabiło i zarodek zaczął się kurczyć . Ale przy tak niskich wartościach to faktycznie bardziej ciąża biochemiczna

reklama
Do góry