reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

reklama
Reasumując zrobiłaś bety przed terminem spodziewanej @ i denerwujesz się ze są niskie ? Ilu dniowe masz cykle ?
cykle mam 30 dniowe ale kiedy była owulacji to mogę gdybać bo od grudnia po męża covidzie odpuściłam jakiekolwiek obliczenia i obserwacje , byłam poprostu tym zmęczona bo to ja zawsze musiałam się dostosowywać do niego, jego chęci i możliwości ... poszliśmy na spontan .

cykle mam 30 dniowe ale kiedy była owulacji to mogę gdybać bo od grudnia po męża covidzie odpuściłam jakiekolwiek obliczenia i obserwacje , byłam poprostu tym zmęczona bo to ja zawsze musiałam się dostosowywać do niego, jego chęci i możliwości ... poszliśmy na spontan .
No to owulację mogłaś mieć 26-28.02 a nawet i na początku marca dopiero,rośnie prawidłowo a że niska jeszcze to zrozumiałe,nie stresuj się na zapas i daj znać jak będą wyniki 🤞

Ja mam z mężem. Ja mam A- , a mąż B+ i w pierwszej ciąży nie brałam zaszczyku,a syn starszy ma grupę 0Rh-, w drugiej ciąży robiłam już przeciwciała i nie było ale ginekolog kazał mi na wszelki wypadek iść na zastrzyk i dobrze, bo drugi syn ma już grupę 0Rh+ i dzisiaj będę pytać co teraz i czy jak ostatnio zastrzyk w 3trymestrze czy już wcześniej tym razem trzeba coś zrobić.
Teraz zastrzyk robią w czasie ciąży. Jesli dobrze pamiętam w 2 trymestrzeJa też jestem rh- ..
@agutkowa19 prawdopodobnie masz rh+ skoro nie znasz swojej, bo jeśli matka lub rodzic mają rh - to przy porodzie grupę krwi robią i dzieciątku. No i jak Fimi pisała w 1 ciąży konfliktu przeważnie nie ma... dochodzi do niego po porodzie jak krew matki rh- pomiesza się z krwią dziecka rh+. Dlatego potrzebna jest immoglobulina, by kolejna ciąża była bezpieczna.
@LaraKroft chyba najważniejszy przyrost. , a że robiłaś przed @ to dlatego tak małe.

Skoro przyrosty prawidłowe to nie ma co się stresować tylko spokojnie poczekać na usg 🙂
My babeczki niecierpliwe jesteśmy ja to doskonale rozumiem 🤭
Kciuki 🤞

reklama
Skoro przyrosty prawidłowe to nie ma co się stresować tylko spokojnie poczekać na usg 🙂
My babeczki niecierpliwe jesteśmy ja to doskonale rozumiem 🤭
Kciuki 🤞
dobrze zexwy to rozumiecie bo mąż znowu nie jest tako wyrozumiały :) musiałam mu wszystko na spokojnie wytłumaczyć , skąd mój niepokój i wgl dopiero wtedy zaczaił :)

Do góry