reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

Ja to bym znowu mogła jeść co chwilę, co 2h lub częściej, a nie mogę się najeść. Bo albo zjem trochę i już wystarczy albo dalej czuje głód ale trochę mnie odrzuca od jedzenia. A mam o tyle gorzej że nie mogę żadnych przekąsek, bo mam ścisła dietę na regenerację jelit teraz.

reklama
Ostatnio w miarę regularne, średnio co 30/31dni. W październiku przestałam karmić piersią młodszego syna. (Jeden i drugi na cycu po 2lata 🙈) dzisiaj do lekarza na 13.20 ale jak znam życie to będzie z godzina opóźnienia jak zwykle.. oszaleje w tej poczekalni. A w jakim czasie straciłaś poprzednie? I lekarz znał przyczynę?
Daj znać po wizycie jak tam 😍

Dziewczyny też tak macie że w nocy nawiedzają was jakieś dziwne sny ? Ja nie dość że w nocy to i jeszcze ba popołudniowej drzemce z małym mam takie pokręcone sny , niektóre związane z ciążą. A dzisiaj w nocy to mężowi bym tętnice przegryzła bo kładł swoje nogi na moje i takie były ciężkie jak nigdy haha :)
Co do snów to miałam dziś mega porąbany, były miłości, romanse, rozstania, rejsy luksusowymi jachtami... Ale był też wątek ciąży - byłam na badaniu w 5 tyg (na jakiejś egzotycznej wyspie) i nie było serduszka, gin mi powiedział że to koniec, mam wziąć tabletki i czekać na krwawienie. No zrozpaczona byłam, ale wstrzymałam się z tabletką parę dni, szukałam innego gina i nagle zaczęłam czuć to serduszko, normalnie jak rękę przyłożyłam do brzucha to czułam że bije i taka byłam szczęśliwa że dzieciątko żyje 😁 chodziłam i wszystkim wkoło kazałam przykładać rękę do brzucha i mówić czy coś czują 🤣

Załączniki

• e18b8d56-a128-4492-b3ec-bb41778c69bf.jpg
    e18b8d56-a128-4492-b3ec-bb41778c69bf.jpg
    65,3 KB · Wyświetleń: 78
ja w pierwszej ciąży przyrost bety miałam 144% i jest chłopiec ☺️
Teraz po cichu liczymy na dziewczynkę 🤩
My już mamy jedną dziewczynkę i chcielibyśmy drugą. Jak będzie chłopczyk to też ok. Dużo rzeczy po córce mamy w neutralnych kolorach, więc się nie pozbywałam. Dobrze, że strych duży 😄

A mi na odwrót, prawie w ogóle nie chce się jeść, nie mam na nic ochoty.. zachcianki przychodzą dopiero o 20tej ale zazwyczaj na to czego nie ma w domu, a nie będę męża o tej godzinie do sklepu juz wysyłać 🙈 wczoraj mnie naszło na chrupki z dzieciństwa, których już nawet nie produkują 🤣 narazie na wadze -2kg ale mam jeszcze duży zapas, który został po światach i feriach więc może to dobrze 🤣 z pierwszym synem przytyłam w ciąży 20kg (pierwsze 10kg w 2 i 3 miesiącu) 😱 z drugim już tylko 7kg ale wtedy też startowałam z zapasem 🤣
Ja przytyłam 21 a już mi zeszło 23 :p

Ja też mam wszystkie rzeczy po chłopakach swoich jeszcze pochowane 🙈 jak byłam w drugiej ciąży to bardzo chcieliśmy dziewczynę i w 12tc lekarz powiedział,że na 99% dziewczynka (z USG z ułożenia kości łonowej) na kolejnej wizycie okazało się, że na 100% chłopczyk, bo już miał co trzeba 🙉 nie pytajcie.. wstyd ale popłakałam się jak wyszłam z gabinetu, bo już się nastawiłam. Teraz bym nie wymieniła swojego synka na nikogo, a jest taki śliczny, że wszyscy myślą, że dziewczynka mimo, że ubierany jak chłopczyk przecież i często tak samo jak starszy brat 😂 Teraz starszy syn chce znowu brata, mąż liczy na córcie, a mi wszystko jedno już, oby zdrowe i napewno nie chce wiedzieć jak nie będzie 100% pewności 🙈
Mnie w poprzedniej ciąży lekarz, na połówkowych, próbował wkręcić, że jednak chłopak 🤣i pytał się, czy mam już dużo różowych rzeczy. Jak mu powiedziałam, że przecież chłopcy też mogą chodzić w różowych, to dopiero mi powiedział, że żartuje. Ale ja czułam, że będzie dziewczynka. Imię było wybrane jeszcze przed ciąża 😃

reklama
Ja dzisiaj po wizycie, zarodek jest, coś tam migotało, ale jeszcze nie słyszałam serduszka. Lekarz mówi, że ciąża będzie młodsza, ale się w ogóle nie dziwię, bo mam nieregularne cykle, czasem nawet 38 dni, więc trudno określić kiedy była owulacji, a ja nie sprawdzałam. Generalnie wszystko w porządku, beta pokazuje, że ciąża rozwija się dobrze. Dał mi Duphaston na wszelki wypadek i od razu pobrał próbkę do cytologii. Kolejna wizyta za 3 tygodnie, żeby lepiej określić termin porodu 🙂
Ponieważ najnowsze zalecenia są takie aby do 8 tygodnie nie używać dopplera przy badaniu serduszka dlatego słucha się na późniejszych usg :) ale jak migotało to jak najbardziej wszystko okay :)

Do góry