Goodka
Moderator
Ja też czuję, że raczej będzie chłopakMi się wydaje, że chłopak
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja też czuję, że raczej będzie chłopakMi się wydaje, że chłopak
Wow gigantyczna beta na 5w2d GratkiCześć dziewczyny, fajnie, że mogę do Was dołączyć. To moja pierwsza ciąża. Aktualnie skończyłam 7 tydzień. Pierwsze USG robiłam 5+2 - już wtedy było widać 2 mm zarodek i pulsujący zalążek serduszka. Dzień przed USG robiłam ostatnią betę i o ile dobrze pamietam wyniosła ponad 23 tys. Do tego momentu było super, a już kolejnego dnia dopadły mnie mdłości. Napar z imbiru wjeżdża litrami. Nie ma co z utęsknieniem czekać na grubsze objawy, bo to nic przyjemnego, wiec jeśli Was nie mdli to tylko się cieszyć W piątek lecę na drugie USG. Trzymajcie kciuki, żeby było OK!
Ja wczoraj 5w5d , zarodek o dzień większy serduszko zasuwało. Termin z OM na 10 listopada. Bety podawałam wcześniej ale miałaś jakieś podobne do Ciebie wartościDziewczyny, a które jeszcze miały USG, że serduszko biło? I na kiedy macie termin?
Ja mam 29lat i to moja trzecia ciąża, mamy już dwóch synków 8 i 2latka ale wtedy tak nie panikowałam.. nie wiem czy z wiekiem robi się gorzej czy to te czasy.. jutro wizyt, ale im bliżej tym się bardziej stresuje.
Betę robiła w zeszłym tygodniu to miałam 511 a po 48h 1340, z moich wyliczeń termin na 8listopada.
Cieszę się bardzo moja beta z poniedziałku była ponad 6000 wiec myślałam ze jeszcze serduszka nie będzie a tu taka niespodziankaOoo to mnie pocieszyłaś! Bo siedzę i myślę co to jutro będzie na tym USG.. już z tego wszystkiego jeść mi się odechciało tak mnie mdli dzisiaj
I pol centymetra dorodnego człowieka gratulacje !Jestem po wizycie. Jest zarodek i serduszko, wszystko w jak najlepszym porządku Według USG jest to 6 tydzień i 3 dzień, czyli tak jak wynika z mojej ostatniej miesiączki Nie mam żadnych krwiaków ani nic takiego, do końca nie wiadomo dlaczego są plamienia, ale mam się tym nie przejmować Podobno czasami tak bywa. Profilaktycznie mam brać duphaston
Tak się cieszę! Kamień spadł mi z serca po tej wizycie
Ooo jak zdzierają u mnie za betę i progesteron płaciłam 54 złJa już nie robiłam, bo po pierwsze zaś stres, a po drugie u nas w laboratorium 58zl i doszłam do wniosku, że jak ładnie przyrosło to już poczekam do wizyty
Za dwa tygodnie z wynikami badań z krwi tych standardowych na początku ciąży . Moja lekarka robi usg co wizytę, ale ja chodzę prywatnie, bo terminy na NFZ do dobrych lekarzy to bym chyba musiała pol roku temu zaklepywać . Potem będzie Pappa ( wiek i wcześniejsze epizody ) . Ja jeszcze będę chciała zrobić prenatalne Panoramę albo Nifty Pro.
To jest wynik w mlU, bo niektóre laboratoria chyba podają jeszcze w lUWow gigantyczna beta na 5w2d Gratki
Tak ale to chyba zeby było łatwiej przeliczyć na MOM przy pappa , większość jednak w mIU przynajmniej moje takie były , ale to dobrze tylko pewnie przez to Twoje dolegliwości takie intensywneTo jest wynik w mlU, bo niektóre laboratoria chyba podają jeszcze w lU
Niestety może jak tak szybko przyszły, to i szybko znikną - mam nadziejęTak ale to chyba zeby było łatwiej przeliczyć na MOM przy pappa , większość jednak w mIU przynajmniej moje takie były , ale to dobrze tylko pewnie przez to Twoje dolegliwości takie intensywne