reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

Rozmawiałam z bliska osoba i odradzała sinsaya więc nawet nie biorę już pod uwagę.
Next oglądałam dzisiaj może się skusze w Reserved są fajne teraz promocje i jakoś nawet kolorki są ładne może się skusze.

Pepco tyle i wyłącznie seria disney inne odpadaja. Smyk fajne ma ale dużo tam zamawiam i chciałam odmiane.
Bobaskowo bardziej preferują do rozmiary 74. Nie ma za dużo ciuszków w większym rozmiarze a wiadomo jak zamawiam to wieksza ilość a nie dwie czy trzy rzeczy.

Przejrze jeszcze KappAhlu
Kappahl ma drogo, ale jakościowo wg mnie super. Akurat sama nic nie kupowałam tylko dostałam w prezencie od zakochanych w newbie babć 🙃 i mam po 1 dziecku w rodzinie, nadal wyglądają jak nowe. A niektóre można prać w 60 st i nic się nie dzieje. Wiem, że ty kupujesz nowe;) mi używane nie przeszkadza, zwłaszcza jak zobaczyłam że to co kupiłam nowe było założone krótko i żal mi się zrobiło. Dlatego powoli wyznaję zasadę że mniej a w miarę jakościowo i częściej prać. Jak mniej to przynajmniej wiele razy założy 😅 ale ja jestem wygodnicka w pewnym sensie. No i też nie stroję córki, trudno. Myślę że jak będzie starsza, to będzie inaczej. Ale to nie znaczy że jest ubierana byle jak

Temat rzeka 😁

reklama
Kappahl ma drogo, ale jakościowo wg mnie super. Akurat sama nic nie kupowałam tylko dostałam w prezencie od zakochanych w newbie babć 🙃 i mam po 1 dziecku w rodzinie, nadal wyglądają jak nowe. A niektóre można prać w 60 st i nic się nie dzieje. Wiem, że ty kupujesz nowe;) mi używane nie przeszkadza, zwłaszcza jak zobaczyłam że to co kupiłam nowe było założone krótko i żal mi się zrobiło. Dlatego powoli wyznaję zasadę że mniej a w miarę jakościowo i częściej prać. Jak mniej to przynajmniej wiele razy założy 😅 ale ja jestem wygodnicka w pewnym sensie. No i też nie stroję córki, trudno. Myślę że jak będzie starsza, to będzie inaczej. Ale to nie znaczy że jest ubierana byle jak

Temat rzeka 😁
Ja bym chciała, żeby Kuba nie robił problemów przy ubieraniu 😅 to by nie nosił na zmianę tych kilku ciuchów tylko by był prawdziwym elegancikiem. A tak to zakładam głównie to, co się skończy najmniejszą awanturką. Też liczę na to, że podrośnie i będzie się mógł stroić 😄

Temat rzeka 😁

Przejrzałam wiadomo są ceny które powalają z nóg 😉 body za 100 zł 😁 ale można trafić na fajne rzeczy w dobrej cenie.
Kwestia tego jaki ma się budżet raz wydam więcej raz mniej.
Ja mala też jakoś nis stroje w sukieneczki choć wiadomo na codzień też jest ładnie ubrana ale praktycznie i wygodnie.

Sukieneczki na jakieś wyjazdy 😉 i też nie zawsze.

Temat rzeka 😁
Ja kupuje w Next. Ze względu na jakość. Fakt, ze niektóre ciuszki założyłam raz. Niektóre ani razu. Wiec kupowanie używek w przypadku takich rozmiarów jest bardzo rozsądne. Ja sama muszę chyba to powystawiać, bo o ile ubranka ze smyka, czy 5-10-15 mogę oddać, to z nexta raczej sprzedam, bo tanie nie są, a patrząc co z ubrankami podarowanymi od „dobrych ludzi” wyprawia moja bratanica (lat 22 i 4 dzieci) to szkoda by mi było. Ona jak dzidziuś zrobi kupkę, i ubrudzi to … wyrzuca do śmieci. Bo przecież za chwile znowu poprosi i „dobre ludzie” jej dadzą.
Także, ja oczywiście polecam Next.

Zapytam jeszcze raz bo może moje pytanie gdzieś umknęło 🤪 pewnie już gdzieś było mówione na ten temat ale nie będę robić poszukiwań 😂
Ciuchy z sinsaya dla dzieci są ok gatunkowo? I jak wychodzi rozmiarowo ?
Ja mam z sinsay body i pajaca. Obydwa polecam. Body aż poszłam kupić w większym rozmiarze, jak wyrośnie z mniejszych, bo takie ładne są 🤗 w pajacu śpi, taka pizamka ze star wards haha :) Body kupiłam 62, które ma wieszaku wyglądało jak 56, bałam się, że będzie za małe, ale było idealne, a pajac deczko za duży. A w smyku np muszę 62 bo rozm zawyżony jak dla mnie

Ja mam z sinsay body i pajaca. Obydwa polecam. Body aż poszłam kupić w większym rozmiarze, jak wyrośnie z mniejszych, bo takie ładne są 🤗 w pajacu śpi, taka pizamka ze star wards haha :) Body kupiłam 62, które ma wieszaku wyglądało jak 56, bałam się, że będzie za małe, ale było idealne, a pajac deczko za duży. A w smyku np muszę 62 bo rozm zawyżony jak dla mnie
Każde dziecko inne. Zanim córka miała rozmiar 68 (była tak pomiędzy) dostaliśmy bluzę ze smyka na 68 i jest akurat 🙃
W ogóle dziś wyszło u lekarza, że waży 7680, 300 g w tydzień nabrała 😱i ja to czuję w swoich rękach i plecach 👵

U nas też nie lubi przebieranek 🤡
No body za 100 a założone raz. Dlatego poluję na używki. Choć to trochę roboty jest.

Ja kupuje w Next. Ze względu na jakość. Fakt, ze niektóre ciuszki założyłam raz. Niektóre ani razu. Wiec kupowanie używek w przypadku takich rozmiarów jest bardzo rozsądne. Ja sama muszę chyba to powystawiać, bo o ile ubranka ze smyka, czy 5-10-15 mogę oddać, to z nexta raczej sprzedam, bo tanie nie są, a patrząc co z ubrankami podarowanymi od „dobrych ludzi” wyprawia moja bratanica (lat 22 i 4 dzieci) to szkoda by mi było. Ona jak dzidziuś zrobi kupkę, i ubrudzi to … wyrzuca do śmieci. Bo przecież za chwile znowu poprosi i „dobre ludzie” jej dadzą.
Wyrzuca?! Heh...
No ludzie mają niezłe podejście 🙃 ja tam swoje ciuchy naprawiam, bo np je lubię i chcę dalej nosić, więc co dopiero dziecka. Po kupie działa dobrze mydełko do odplamiania. Z Next miałam parę pajaców kupionych na vinted i rzeczywiście jakość super, mimo że używane. Ktoś dobrze je użytkował i też nie oszukał co do jakości. No i też wiadomo, rozglądam się za ciuchami bez wad, więc nie kosztują one 10 zł tylko więcej. Ale i tak taniej i "eko" 😉 u nas jest sporo ulewania, więc takie już sprane po kimś też się przydają. Ale "lepszych" staram się nie oszczędzać, bo w końcu nigdy nie założy
Daj znać jak wystawisz na sprzedaż :)

Ja kocham Next i hm, Newbie tez, ale wspominałam już, że moja mama poluje na vinted na nowe bez metki i udaje jej się kupić perełki w super cenach 😀

U nas na szczęście ubieranie jest spoko, nie ma protestów. Ale ja i tak ciagle ze względu na wygodę zakładam pajacyki, najprościej mi jest w nich zmienić pieluchę i mam wrażenie, że córce w nich najwygodniej, nic nigdzie nie uciska.

Wyrzuca?! Heh...
No ludzie mają niezłe podejście 🙃 ja tam swoje ciuchy naprawiam, bo np je lubię i chcę dalej nosić, więc co dopiero dziecka. Po kupie działa dobrze mydełko do odplamiania. Z Next miałam parę pajaców kupionych na vinted i rzeczywiście jakość super, mimo że używane. Ktoś dobrze je użytkował i też nie oszukał co do jakości. No i też wiadomo, rozglądam się za ciuchami bez wad, więc nie kosztują one 10 zł tylko więcej. Ale i tak taniej i "eko" 😉 u nas jest sporo ulewania, więc takie już sprane po kimś też się przydają. Ale "lepszych" staram się nie oszczędzać, bo w końcu nigdy nie założy
Daj znać jak wystawisz na sprzedaż :)
Tak naprawdę, to wrzucę chyba zdjęcia na jakieś tutaj forum. Z młodszymi dziećmi. Bo nie chce mi się bawić w vinted itp

reklama

To ładnie ta Twoja bratanica się zachowuje 😳
Ale tak jest dostaje za darmo mase rzeczy od ludzi z dobrym sercem i zamiast poszanować i puścić w świat dalej to marnuje.
Ja jak mała pobrudzi kupka a zdarzyło się już pare razy wyciek staram się od razu zapierać i w ten sposób pare ciuszków zostało uratowanych.
Ja nie mam czasu na wystawiania na różnych portalach później pakowanie wysyłka itp.
Wystawiam na lokalnych grupach ktoś ma ochotę to przyjeżdża i zabiera.
Czasem wymiana jest coś za coś np te podkłady higieniczne czy paczka pampersow a jak ktoś nie ma ochoty poszukiwań robić to daje kase.
Ja zadowolona i ktoś tak samo.

Jeśli chodzi cenowo to jest różnie więcej promocji jest w smyku niż w 5 10 15 a jak już jest w tym 5 10 15 to szału nie ma.

Przede wszystkim mnie się ciuszek musi spodobać 😁 i bywa że kupie body za 15 złoty a i zdarzy się ze za 50 zł.

Ja dużo ciuszków wydałam nowych na samym początku- zwyczajnie nie przerobiliśmy tego wszystkiego 😂
A ze mała szybko rośnie to i nie których ciuchów nie założyła.

Do góry