reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2022

Zapytam jeszcze raz bo może moje pytanie gdzieś umknęło 🤪 pewnie już gdzieś było mówione na ten temat ale nie będę robić poszukiwań 😂
Ciuchy z sinsaya dla dzieci są ok gatunkowo? I jak wychodzi rozmiarowo ?
Ja mam z sinsay body i pajaca. Obydwa polecam. Body aż poszłam kupić w większym rozmiarze, jak wyrośnie z mniejszych, bo takie ładne są 🤗 w pajacu śpi, taka pizamka ze star wards haha :) Body kupiłam 62, które ma wieszaku wyglądało jak 56, bałam się, że będzie za małe, ale było idealne, a pajac deczko za duży. A w smyku np muszę 62 bo rozm zawyżony jak dla mnie

reklama
Ja mam z sinsay body i pajaca. Obydwa polecam. Body aż poszłam kupić w większym rozmiarze, jak wyrośnie z mniejszych, bo takie ładne są 🤗 w pajacu śpi, taka pizamka ze star wards haha :) Body kupiłam 62, które ma wieszaku wyglądało jak 56, bałam się, że będzie za małe, ale było idealne, a pajac deczko za duży. A w smyku np muszę 62 bo rozm zawyżony jak dla mnie
Każde dziecko inne. Zanim córka miała rozmiar 68 (była tak pomiędzy) dostaliśmy bluzę ze smyka na 68 i jest akurat 🙃
W ogóle dziś wyszło u lekarza, że waży 7680, 300 g w tydzień nabrała 😱i ja to czuję w swoich rękach i plecach 👵

U nas też nie lubi przebieranek 🤡
No body za 100 a założone raz. Dlatego poluję na używki. Choć to trochę roboty jest.

Ja kupuje w Next. Ze względu na jakość. Fakt, ze niektóre ciuszki założyłam raz. Niektóre ani razu. Wiec kupowanie używek w przypadku takich rozmiarów jest bardzo rozsądne. Ja sama muszę chyba to powystawiać, bo o ile ubranka ze smyka, czy 5-10-15 mogę oddać, to z nexta raczej sprzedam, bo tanie nie są, a patrząc co z ubrankami podarowanymi od „dobrych ludzi” wyprawia moja bratanica (lat 22 i 4 dzieci) to szkoda by mi było. Ona jak dzidziuś zrobi kupkę, i ubrudzi to … wyrzuca do śmieci. Bo przecież za chwile znowu poprosi i „dobre ludzie” jej dadzą.
Także, ja oczywiście polecam Next.
Wyrzuca?! Heh...
No ludzie mają niezłe podejście 🙃 ja tam swoje ciuchy naprawiam, bo np je lubię i chcę dalej nosić, więc co dopiero dziecka. Po kupie działa dobrze mydełko do odplamiania. Z Next miałam parę pajaców kupionych na vinted i rzeczywiście jakość super, mimo że używane. Ktoś dobrze je użytkował i też nie oszukał co do jakości. No i też wiadomo, rozglądam się za ciuchami bez wad, więc nie kosztują one 10 zł tylko więcej. Ale i tak taniej i "eko" 😉 u nas jest sporo ulewania, więc takie już sprane po kimś też się przydają. Ale "lepszych" staram się nie oszczędzać, bo w końcu nigdy nie założy
Daj znać jak wystawisz na sprzedaż :)

Ja kocham Next i hm, Newbie tez, ale wspominałam już, że moja mama poluje na vinted na nowe bez metki i udaje jej się kupić perełki w super cenach 😀

U nas na szczęście ubieranie jest spoko, nie ma protestów. Ale ja i tak ciagle ze względu na wygodę zakładam pajacyki, najprościej mi jest w nich zmienić pieluchę i mam wrażenie, że córce w nich najwygodniej, nic nigdzie nie uciska.

Wyrzuca?! Heh...
No ludzie mają niezłe podejście 🙃 ja tam swoje ciuchy naprawiam, bo np je lubię i chcę dalej nosić, więc co dopiero dziecka. Po kupie działa dobrze mydełko do odplamiania. Z Next miałam parę pajaców kupionych na vinted i rzeczywiście jakość super, mimo że używane. Ktoś dobrze je użytkował i też nie oszukał co do jakości. No i też wiadomo, rozglądam się za ciuchami bez wad, więc nie kosztują one 10 zł tylko więcej. Ale i tak taniej i "eko" 😉 u nas jest sporo ulewania, więc takie już sprane po kimś też się przydają. Ale "lepszych" staram się nie oszczędzać, bo w końcu nigdy nie założy
Tak naprawdę, to wrzucę chyba zdjęcia na jakieś tutaj forum. Z młodszymi dziećmi. Bo nie chce mi się bawić w vinted itp

Ja kupuje w Next. Ze względu na jakość. Fakt, ze niektóre ciuszki założyłam raz. Niektóre ani razu. Wiec kupowanie używek w przypadku takich rozmiarów jest bardzo rozsądne. Ja sama muszę chyba to powystawiać, bo o ile ubranka ze smyka, czy 5-10-15 mogę oddać, to z nexta raczej sprzedam, bo tanie nie są, a patrząc co z ubrankami podarowanymi od „dobrych ludzi” wyprawia moja bratanica (lat 22 i 4 dzieci) to szkoda by mi było. Ona jak dzidziuś zrobi kupkę, i ubrudzi to … wyrzuca do śmieci. Bo przecież za chwile znowu poprosi i „dobre ludzie” jej dadzą.

To ładnie ta Twoja bratanica się zachowuje 😳
Ale tak jest dostaje za darmo mase rzeczy od ludzi z dobrym sercem i zamiast poszanować i puścić w świat dalej to marnuje.
Ja jak mała pobrudzi kupka a zdarzyło się już pare razy wyciek staram się od razu zapierać i w ten sposób pare ciuszków zostało uratowanych.
Ja nie mam czasu na wystawiania na różnych portalach później pakowanie wysyłka itp.
Wystawiam na lokalnych grupach ktoś ma ochotę to przyjeżdża i zabiera.
Czasem wymiana jest coś za coś np te podkłady higieniczne czy paczka pampersow a jak ktoś nie ma ochoty poszukiwań robić to daje kase.
Ja zadowolona i ktoś tak samo.

Jeśli chodzi cenowo to jest różnie więcej promocji jest w smyku niż w 5 10 15 a jak już jest w tym 5 10 15 to szału nie ma.

Przede wszystkim mnie się ciuszek musi spodobać 😁 i bywa że kupie body za 15 złoty a i zdarzy się ze za 50 zł.

Ja dużo ciuszków wydałam nowych na samym początku- zwyczajnie nie przerobiliśmy tego wszystkiego 😂
A ze mała szybko rośnie to i nie których ciuchów nie założyła.

Wyrzuca?! Heh...

Też jestem tego zdania że nie zostawiam ciuszków na później nie wiem do lekarza w gości itp bo w końcu nie założy.

Ja kocham Next i hm, Newbie tez, ale wspominałam już, że moja mama poluje na vinted na nowe bez metki i udaje jej się kupić perełki w super cenach 😀

U nas na szczęście ubieranie jest spoko, nie ma protestów. Ale ja i tak ciagle ze względu na wygodę zakładam pajacyki, najprościej mi jest w nich zmienić pieluchę i mam wrażenie, że córce w nich najwygodniej, nic nigdzie nie uciska.

A my dalej zakładamy body kopertowe i polspiochy 😁 tylko szkoda ze produkują do rozmiaru 74 ( body kopertowe).
Taki zestaw mamy przede wszystkim na noc - zostawione pare bodow i polspiochow w formie pizamki.

Tak naprawdę, to wrzucę chyba zdjęcia na jakieś tutaj forum. Z młodszymi dziećmi. Bo nie chce mi się bawić w vinted itp

Ja również nie mam ochoty na bawienie się w robieniu masy zdjęć ciuszków a później pakowanie i jeżdżenie do paczkomatow / punktów gdzie się wysyła.
Dla mnie opcja z tymi grupami na fb jest bardzo fajna komuś się podoba przyjeżdża i zabiera.

reklama
Gdzie ona spotyka tych dobrych ludzi? Też bym ich chętnie poznała 😅

Ja wyrzuciłam obkupkany ciuszek tylko raz. Raz że był sprany, dwa biały, trzy nie do uratowania, cztery został pocięty żeby go w ogóle zdjąć z dziecka 🤣

Każde dziecko inne. Zanim córka miała rozmiar 68 (była tak pomiędzy) dostaliśmy bluzę ze smyka na 68 i jest akurat 🙃
W ogóle dziś wyszło u lekarza, że waży 7680, 300 g w tydzień nabrała 😱i ja to czuję w swoich rękach i plecach 👵

U nas też nie lubi przebieranek 🤡
No body za 100 a założone raz. Dlatego poluję na używki. Choć to trochę roboty jest.
Oooooo to bardzo duża panienka 😍 Kuba wczoraj ważył 6940. Babcia nieraz mówi do Kuby "ty dzisiaj w nocy urosłeś"

Do góry