reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

Właśnie ja widze już od jakiegoś czasu że te dziąsła sa inne niż wcześniej tak właśnie jakby rozpuchlnione / spuchnięte i czasem jak na wezmę na rękę że brzuch mam na ręce a ona dorwie moja rękę to ścisk ma już konkretny tych dziaselek - więc mnie się wydaje że coś jest na rzeczy.
Jeszcze wczoraj w nocy zauważyłam że śpi faktycznie spała i pcha raczke do buzi więc pewnie ja swedza. W dzień też często wsadza raczki jakby mogła to by całą piastke włożyła.
pewnie masz rację, że tak jest ;)

zobacz, mamy dzieci w tym samym mniej więcej wieku, a u mnie to potwierdzone u lekarza. ciekawa jestem, jak to będzie jak się wyrżnie ząb, skoro teraz jest niepokój. teściowa twierdzi, że pierwsze zęby najgorsze, potem już idzie łatwiej :D ciekawe. może po prostu potem człowiek jest na to lepiej przygotowany :p

reklama
pewnie masz rację, że tak jest ;)

zobacz, mamy dzieci w tym samym mniej więcej wieku, a u mnie to potwierdzone u lekarza. ciekawa jestem, jak to będzie jak się wyrżnie ząb, skoro teraz jest niepokój. teściowa twierdzi, że pierwsze zęby najgorsze, potem już idzie łatwiej :D ciekawe. może po prostu potem człowiek jest na to lepiej przygotowany :p

Myślę że mam rację 😉 nie wiem pierwsze dziecko więc nie wiem jak to będzie wyglądać ale chyba trzeba będzie coś kupić w razie "w" jakiś żel na te dziaselka.
Nie mam zamiaru smarować bez umiaru ale lepiej coś mieć w domu.

Zapytam jeszcze raz bo może moje pytanie gdzieś umknęło 🤪 pewnie już gdzieś było mówione na ten temat ale nie będę robić poszukiwań 😂
Ciuchy z sinsaya dla dzieci są ok gatunkowo? I jak wychodzi rozmiarowo ?

Zapytam jeszcze raz bo może moje pytanie gdzieś umknęło 🤪 pewnie już gdzieś było mówione na ten temat ale nie będę robić poszukiwań 😂
Ciuchy z sinsaya dla dzieci są ok gatunkowo? I jak wychodzi rozmiarowo ?
Nie odpowiedziałam, bo nie wiem 😉

Kuba z tatą są właśnie w gabinecie 😬💉

Swoją drogą, udało się poprawić pozycję dziecka w foteliku i już jest ok. Mama musiała wkroczyć do akcji i trochę zweryfikować opinię taty o montażu bazy 😉

Nie odpowiedziałam, bo nie wiem 😉

Kuba z tatą są właśnie w gabinecie 😬💉

Swoją drogą, udało się poprawić pozycję dziecka w foteliku i już jest ok. Mama musiała wkroczyć do akcji i trochę zweryfikować opinię taty o montażu bazy 😉

My po świętach mamy dzwonić o szczepienie.

My po świętach mamy dzwonić o szczepienie.
Też nie orientuję się w Sinsayu. Moje doświadczenie z ciuchami jest takie że firma firmie nierówna pod kątem rozmiarów, a i w obrębie firmy nierówno jest. 😅Pomijam brak użyteczności i wygody w niektórych projektach

My jutro na szczepienie.

Też nie orientuję się w Sinsayu. Moje doświadczenie z ciuchami jest takie że firma firmie nierówna pod kątem rozmiarów, a i w obrębie firmy nierówno jest. 😅Pomijam brak użyteczności i wygody w niektórych projektach

My jutro na szczepienie.

Ja wiem ze co firma to różnie ale może właśnie ktoś kupuje i się orientuję czy jest bardzo zawyzona czy nie (?)
I jak jakościowo tam wyglądają ciuchy bo u mnie jest sinsay ale dla młodzieży i dla mnie to porażka po pierwszym praniu bluzka rozciagnieta.

Dobra uciekam moja dama właśnie się obudziła z drzemki ❤️ która trwała 2 godziny 😳😁 a mnie może się udało usnąć na max pół godz.
Szkoda ze nie mam snu na zawołanie 😂

Ja wiem ze co firma to różnie ale może właśnie ktoś kupuje i się orientuję czy jest bardzo zawyzona czy nie (?)
I jak jakościowo tam wyglądają ciuchy bo u mnie jest sinsay ale dla młodzieży i dla mnie to porażka po pierwszym praniu bluzka rozciagnieta.

Dobra uciekam moja dama właśnie się obudziła z drzemki ❤️ która trwała 2 godziny 😳😁 a mnie może się udało usnąć na max pół godz.
Szkoda ze nie mam snu na zawołanie 😂
Jest duże prawdopodobieństwo że dziecięce też takie będą... Ale może ktoś wie, bo testował.
Ja jedynie wiem, że nie trawię ubrań z Pepco. Dostałam jakieś i wszystkie się wstąpiły i to może nawet o rozmiar albo kolory brzydkie się zrobiły. A prane wg zaleceń.
U nas póki co KappAhl i HM nie zawiodły. Z Lidla są też ok. Next - ktoś polecał, nie? Kupiłam coś na vinted i spoko są, ale rozmiarówka chyba zaniżona?
5-10-15 ma spoko nawet, ale jakoś na córkę szybko robią się wąskie 😉 są akurat. Smyk też ok, ale też w sam raz dany rozmiar, a nawet niby ten sam a bywało że za małe. Może co kto woli, ja czuję, że lepiej aby bobas miał luźniej. Nie przepadam za Coccodrillo jakoś... A wam co się sprawdza?

Każde dziecko inne, inne ma gabaryty i pewnie różnie to bywa...

Ostatnia edycja:
Jest duże prawdopodobieństwo że dziecięce też takie będą... Ale może ktoś wie, bo testował.
Ja jedynie wiem, że nie trawię ubrań z Pepco. Dostałam jakieś i wszystkie się wstąpiły i to może nawet o rozmiar albo kolory brzydkie się zrobiły. A prane wg zaleceń.
U nas póki co KappAhlu i HM nie zawiodły. Z Lidla są też ok. Next - ktoś polecał, nie? Kupiłam coś na vinted i spoko są, ale rozmiarówka chyba zaniżona?
5-10-15 ma spoko nawet, ale jakoś na córkę szybko robią się wąskie 😉 są akurat. Smyk też ok, ale też w sam raz dany rozmiar, a nawet niby ten sam a bywało że za małe. Może co kto woli, ja czuję, że lepiej aby bobas miał luźniej. Nie przepadam za Coccodrillo jakoś... A wam co się sprawdza?

Każde dziecko inne, inne ma gabaryty i pewnie różnie to bywa...

Rozmawiałam z bliska osoba i odradzała sinsaya więc nawet nie biorę już pod uwagę.
Next oglądałam dzisiaj może się skusze w Reserved są fajne teraz promocje i jakoś nawet kolorki są ładne może się skusze.

Pepco tyle i wyłącznie seria disney inne odpadaja. Smyk fajne ma ale dużo tam zamawiam i chciałam odmiane.
Bobaskowo bardziej preferują do rozmiary 74. Nie ma za dużo ciuszków w większym rozmiarze a wiadomo jak zamawiam to wieksza ilość a nie dwie czy trzy rzeczy.

Przejrze jeszcze KappAhlu

reklama
Szczerze mówiąc nie za bardzo zwracam uwagę na rozmiarówkę różnych firm. Mam body kopertowe z 5.10.15 i są bardzo spoko, jakościowo i wielkościowo. Mam też pajace z George i wypadają podobnie, Cool Clubs też.

Do góry