reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2022

Nie odpowiedziałam, bo nie wiem 😉

Kuba z tatą są właśnie w gabinecie 😬💉

Swoją drogą, udało się poprawić pozycję dziecka w foteliku i już jest ok. Mama musiała wkroczyć do akcji i trochę zweryfikować opinię taty o montażu bazy 😉

My po świętach mamy dzwonić o szczepienie.

reklama
My po świętach mamy dzwonić o szczepienie.
Też nie orientuję się w Sinsayu. Moje doświadczenie z ciuchami jest takie że firma firmie nierówna pod kątem rozmiarów, a i w obrębie firmy nierówno jest. 😅Pomijam brak użyteczności i wygody w niektórych projektach

My jutro na szczepienie.

Też nie orientuję się w Sinsayu. Moje doświadczenie z ciuchami jest takie że firma firmie nierówna pod kątem rozmiarów, a i w obrębie firmy nierówno jest. 😅Pomijam brak użyteczności i wygody w niektórych projektach

My jutro na szczepienie.

Ja wiem ze co firma to różnie ale może właśnie ktoś kupuje i się orientuję czy jest bardzo zawyzona czy nie (?)
I jak jakościowo tam wyglądają ciuchy bo u mnie jest sinsay ale dla młodzieży i dla mnie to porażka po pierwszym praniu bluzka rozciagnieta.

Dobra uciekam moja dama właśnie się obudziła z drzemki ❤️ która trwała 2 godziny 😳😁 a mnie może się udało usnąć na max pół godz.
Szkoda ze nie mam snu na zawołanie 😂

Ja wiem ze co firma to różnie ale może właśnie ktoś kupuje i się orientuję czy jest bardzo zawyzona czy nie (?)
I jak jakościowo tam wyglądają ciuchy bo u mnie jest sinsay ale dla młodzieży i dla mnie to porażka po pierwszym praniu bluzka rozciagnieta.

Dobra uciekam moja dama właśnie się obudziła z drzemki ❤️ która trwała 2 godziny 😳😁 a mnie może się udało usnąć na max pół godz.
Szkoda ze nie mam snu na zawołanie 😂
Jest duże prawdopodobieństwo że dziecięce też takie będą... Ale może ktoś wie, bo testował.
Ja jedynie wiem, że nie trawię ubrań z Pepco. Dostałam jakieś i wszystkie się wstąpiły i to może nawet o rozmiar albo kolory brzydkie się zrobiły. A prane wg zaleceń.
U nas póki co KappAhl i HM nie zawiodły. Z Lidla są też ok. Next - ktoś polecał, nie? Kupiłam coś na vinted i spoko są, ale rozmiarówka chyba zaniżona?
5-10-15 ma spoko nawet, ale jakoś na córkę szybko robią się wąskie 😉 są akurat. Smyk też ok, ale też w sam raz dany rozmiar, a nawet niby ten sam a bywało że za małe. Może co kto woli, ja czuję, że lepiej aby bobas miał luźniej. Nie przepadam za Coccodrillo jakoś... A wam co się sprawdza?

Każde dziecko inne, inne ma gabaryty i pewnie różnie to bywa...

Ostatnia edycja:
Jest duże prawdopodobieństwo że dziecięce też takie będą... Ale może ktoś wie, bo testował.
Ja jedynie wiem, że nie trawię ubrań z Pepco. Dostałam jakieś i wszystkie się wstąpiły i to może nawet o rozmiar albo kolory brzydkie się zrobiły. A prane wg zaleceń.
U nas póki co KappAhlu i HM nie zawiodły. Z Lidla są też ok. Next - ktoś polecał, nie? Kupiłam coś na vinted i spoko są, ale rozmiarówka chyba zaniżona?
5-10-15 ma spoko nawet, ale jakoś na córkę szybko robią się wąskie 😉 są akurat. Smyk też ok, ale też w sam raz dany rozmiar, a nawet niby ten sam a bywało że za małe. Może co kto woli, ja czuję, że lepiej aby bobas miał luźniej. Nie przepadam za Coccodrillo jakoś... A wam co się sprawdza?

Każde dziecko inne, inne ma gabaryty i pewnie różnie to bywa...

Rozmawiałam z bliska osoba i odradzała sinsaya więc nawet nie biorę już pod uwagę.
Next oglądałam dzisiaj może się skusze w Reserved są fajne teraz promocje i jakoś nawet kolorki są ładne może się skusze.

Pepco tyle i wyłącznie seria disney inne odpadaja. Smyk fajne ma ale dużo tam zamawiam i chciałam odmiane.
Bobaskowo bardziej preferują do rozmiary 74. Nie ma za dużo ciuszków w większym rozmiarze a wiadomo jak zamawiam to wieksza ilość a nie dwie czy trzy rzeczy.

Przejrze jeszcze KappAhlu

Szczerze mówiąc nie za bardzo zwracam uwagę na rozmiarówkę różnych firm. Mam body kopertowe z 5.10.15 i są bardzo spoko, jakościowo i wielkościowo. Mam też pajace z George i wypadają podobnie, Cool Clubs też.

Rozmawiałam z bliska osoba i odradzała sinsaya więc nawet nie biorę już pod uwagę.
Next oglądałam dzisiaj może się skusze w Reserved są fajne teraz promocje i jakoś nawet kolorki są ładne może się skusze.

Pepco tyle i wyłącznie seria disney inne odpadaja. Smyk fajne ma ale dużo tam zamawiam i chciałam odmiane.
Bobaskowo bardziej preferują do rozmiary 74. Nie ma za dużo ciuszków w większym rozmiarze a wiadomo jak zamawiam to wieksza ilość a nie dwie czy trzy rzeczy.

Przejrze jeszcze KappAhlu
Kappahl ma drogo, ale jakościowo wg mnie super. Akurat sama nic nie kupowałam tylko dostałam w prezencie od zakochanych w newbie babć 🙃 i mam po 1 dziecku w rodzinie, nadal wyglądają jak nowe. A niektóre można prać w 60 st i nic się nie dzieje. Wiem, że ty kupujesz nowe;) mi używane nie przeszkadza, zwłaszcza jak zobaczyłam że to co kupiłam nowe było założone krótko i żal mi się zrobiło. Dlatego powoli wyznaję zasadę że mniej a w miarę jakościowo i częściej prać. Jak mniej to przynajmniej wiele razy założy 😅 ale ja jestem wygodnicka w pewnym sensie. No i też nie stroję córki, trudno. Myślę że jak będzie starsza, to będzie inaczej. Ale to nie znaczy że jest ubierana byle jak

Temat rzeka 😁

Kappahl ma drogo, ale jakościowo wg mnie super. Akurat sama nic nie kupowałam tylko dostałam w prezencie od zakochanych w newbie babć 🙃 i mam po 1 dziecku w rodzinie, nadal wyglądają jak nowe. A niektóre można prać w 60 st i nic się nie dzieje. Wiem, że ty kupujesz nowe;) mi używane nie przeszkadza, zwłaszcza jak zobaczyłam że to co kupiłam nowe było założone krótko i żal mi się zrobiło. Dlatego powoli wyznaję zasadę że mniej a w miarę jakościowo i częściej prać. Jak mniej to przynajmniej wiele razy założy 😅 ale ja jestem wygodnicka w pewnym sensie. No i też nie stroję córki, trudno. Myślę że jak będzie starsza, to będzie inaczej. Ale to nie znaczy że jest ubierana byle jak

Temat rzeka 😁
Ja bym chciała, żeby Kuba nie robił problemów przy ubieraniu 😅 to by nie nosił na zmianę tych kilku ciuchów tylko by był prawdziwym elegancikiem. A tak to zakładam głównie to, co się skończy najmniejszą awanturką. Też liczę na to, że podrośnie i będzie się mógł stroić 😄

Temat rzeka 😁

Przejrzałam wiadomo są ceny które powalają z nóg 😉 body za 100 zł 😁 ale można trafić na fajne rzeczy w dobrej cenie.
Kwestia tego jaki ma się budżet raz wydam więcej raz mniej.
Ja mala też jakoś nis stroje w sukieneczki choć wiadomo na codzień też jest ładnie ubrana ale praktycznie i wygodnie.

Sukieneczki na jakieś wyjazdy 😉 i też nie zawsze.

reklama

Temat rzeka 😁
Ja kupuje w Next. Ze względu na jakość. Fakt, ze niektóre ciuszki założyłam raz. Niektóre ani razu. Wiec kupowanie używek w przypadku takich rozmiarów jest bardzo rozsądne. Ja sama muszę chyba to powystawiać, bo o ile ubranka ze smyka, czy 5-10-15 mogę oddać, to z nexta raczej sprzedam, bo tanie nie są, a patrząc co z ubrankami podarowanymi od „dobrych ludzi” wyprawia moja bratanica (lat 22 i 4 dzieci) to szkoda by mi było. Ona jak dzidziuś zrobi kupkę, i ubrudzi to … wyrzuca do śmieci. Bo przecież za chwile znowu poprosi i „dobre ludzie” jej dadzą.
Także, ja oczywiście polecam Next.

Do góry