reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

Wyrzuca?! Heh...
No ludzie mają niezłe podejście 🙃 ja tam swoje ciuchy naprawiam, bo np je lubię i chcę dalej nosić, więc co dopiero dziecka. Po kupie działa dobrze mydełko do odplamiania. Z Next miałam parę pajaców kupionych na vinted i rzeczywiście jakość super, mimo że używane. Ktoś dobrze je użytkował i też nie oszukał co do jakości. No i też wiadomo, rozglądam się za ciuchami bez wad, więc nie kosztują one 10 zł tylko więcej. Ale i tak taniej i "eko" 😉 u nas jest sporo ulewania, więc takie już sprane po kimś też się przydają. Ale "lepszych" staram się nie oszczędzać, bo w końcu nigdy nie założy
Daj znać jak wystawisz na sprzedaż :)

Też jestem tego zdania że nie zostawiam ciuszków na później nie wiem do lekarza w gości itp bo w końcu nie założy.

reklama
Ja kocham Next i hm, Newbie tez, ale wspominałam już, że moja mama poluje na vinted na nowe bez metki i udaje jej się kupić perełki w super cenach 😀

U nas na szczęście ubieranie jest spoko, nie ma protestów. Ale ja i tak ciagle ze względu na wygodę zakładam pajacyki, najprościej mi jest w nich zmienić pieluchę i mam wrażenie, że córce w nich najwygodniej, nic nigdzie nie uciska.

A my dalej zakładamy body kopertowe i polspiochy 😁 tylko szkoda ze produkują do rozmiaru 74 ( body kopertowe).
Taki zestaw mamy przede wszystkim na noc - zostawione pare bodow i polspiochow w formie pizamki.

Tak naprawdę, to wrzucę chyba zdjęcia na jakieś tutaj forum. Z młodszymi dziećmi. Bo nie chce mi się bawić w vinted itp

Ja również nie mam ochoty na bawienie się w robieniu masy zdjęć ciuszków a później pakowanie i jeżdżenie do paczkomatow / punktów gdzie się wysyła.
Dla mnie opcja z tymi grupami na fb jest bardzo fajna komuś się podoba przyjeżdża i zabiera.

Ja kupuje w Next. Ze względu na jakość. Fakt, ze niektóre ciuszki założyłam raz. Niektóre ani razu. Wiec kupowanie używek w przypadku takich rozmiarów jest bardzo rozsądne. Ja sama muszę chyba to powystawiać, bo o ile ubranka ze smyka, czy 5-10-15 mogę oddać, to z nexta raczej sprzedam, bo tanie nie są, a patrząc co z ubrankami podarowanymi od „dobrych ludzi” wyprawia moja bratanica (lat 22 i 4 dzieci) to szkoda by mi było. Ona jak dzidziuś zrobi kupkę, i ubrudzi to … wyrzuca do śmieci. Bo przecież za chwile znowu poprosi i „dobre ludzie” jej dadzą.
Także, ja oczywiście polecam Next.
Gdzie ona spotyka tych dobrych ludzi? Też bym ich chętnie poznała 😅

Ja wyrzuciłam obkupkany ciuszek tylko raz. Raz że był sprany, dwa biały, trzy nie do uratowania, cztery został pocięty żeby go w ogóle zdjąć z dziecka 🤣

Każde dziecko inne. Zanim córka miała rozmiar 68 (była tak pomiędzy) dostaliśmy bluzę ze smyka na 68 i jest akurat 🙃
W ogóle dziś wyszło u lekarza, że waży 7680, 300 g w tydzień nabrała 😱i ja to czuję w swoich rękach i plecach 👵

U nas też nie lubi przebieranek 🤡
No body za 100 a założone raz. Dlatego poluję na używki. Choć to trochę roboty jest.
Oooooo to bardzo duża panienka 😍 Kuba wczoraj ważył 6940. Babcia nieraz mówi do Kuby "ty dzisiaj w nocy urosłeś"

Ja wyrzuciłam obkupkany ciuszek tylko raz. Raz że był sprany, dwa biały, trzy nie do uratowania, cztery został pocięty żeby go w ogóle zdjąć z dziecka 🤣

Oooooo to bardzo duża panienka 😍 Kuba wczoraj ważył 6940. Babcia nieraz mówi do Kuby "ty dzisiaj w nocy urosłeś"

Raz mnie tak mała załatwiła że całe body brudne kupka 😁 ale to tak że w myślach myśle nie do uratowania 😂
Powoli jakoś ściągnęłam że nawet jej nie pobrudziłam 😂 i później w rękach wzięłam w proszku z lovela do koloru i puściło ale reakcja była dość szybka. Jak tylko mam możliwość to od razu zapieram.
Więc w proszku lovela to robie a później piore z innymi ciuszkami w płatkach mydlanych - zalecenia pani doktor.

Raz mnie tak mała załatwiła że całe body brudne kupka 😁 ale to tak że w myślach myśle nie do uratowania 😂
Powoli jakoś ściągnęłam że nawet jej nie pobrudziłam 😂 i później w rękach wzięłam w proszku z lovela do koloru i puściło ale reakcja była dość szybka. Jak tylko mam możliwość to od razu zapieram.
Więc w proszku lovela to robie a później piore z innymi ciuszkami w płatkach mydlanych - zalecenia pani doktor
Ja zawsze też zapieram i zawsze spiorę do czysta. Ale wtedy się poddałam 😅

reklama

Też znam taka jedna - mase ciuszków ogólnie cała wyprawke od ludzi i zamiast poszanować i puścić dalej w świat to zniszczone że nawet wstyd mi byłoby wyrzucić w kontener PCK.

Do góry