U nas wyłącznie ja obcinamPierwsza czekolade by miał
Mąż obcina paznokcie u młodej
Jej prywatna kosmetyczka
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
U nas wyłącznie ja obcinamPierwsza czekolade by miał
Mąż obcina paznokcie u młodej
Jej prywatna kosmetyczka
U nas wyłącznie ja obcinam
Mojemu się ręce trzęsą. Ja mam pewniejszy chwyt mąż przewija przed spaniem i trzyma młodego podczas kąpieli, to jego zadania specjalne.To u nas tatus
Jak widać mąż ma specjalne zadania do wykonania przy małej
a ja nie umiem dobrze obciąć, a mąż nie chce się podjąć i wychodzi jak wychodziMojemu się ręce trzęsą. Ja mam pewniejszy chwyt mąż przewija przed spaniem i trzyma młodego podczas kąpieli, to jego zadania specjalne.
Ja za pierwszym razem się bałam użyć obcinaczki i obgryzłam ale to było jak te paznokietki jeszcze były takie miękkiea ja nie umiem dobrze obciąć, a mąż nie chce się podjąć i wychodzi jak wychodzi
Mojemu się ręce trzęsą. Ja mam pewniejszy chwyt mąż przewija przed spaniem i trzyma młodego podczas kąpieli, to jego zadania specjalne.
Do usługZ tym obgryzaniem to żeś mnie rozśmieszyła
Przy zębach to cuda się mogą dziać, z biegunką włącznie... teraz jeszcze nasze dzieci nagle bardzo mocno odkrywają otoczenie i trudno się skupić na jedzeniu. A na "ała" chyba jeszcze są za małe. Mnie Kuba teraz nieraz gryzie albo zaczyna się rozglądać zanim jeszcze wypuści cycka. I mój biedny sutek wygląda jak na obrazku. Poza tym głośno ostatnio opierdziela cycka, jak mu mleko za słabo leci. W całym domu go słychać.A propos butli ja dziś miałam dramat karmieniowy. Będę to obserwować i może zasięgnę porady, ale córka była ewidentnie głodna, ale nie chciała ssać tylko krzyczała i marudziła o coś patrząc takim spojrzeniem cierpiącym, a potem wybuchała płaczem. Podejrzewam dziąsła, bo ulgę chyba dawał jej masaż żelem/tetrą i w końcu stwierdziłam, że podam paracetamol - myślałam, że może to wynika ze szczepienia. Jak ją w końcu przystawiłam, to ugryzła. Potem się zaśmiała myślałam też że może nie chce ssać, bo ją boli szczęka od dziąseł, więc odciągnęłam, a mąż w domu, to ją nakarmił. Początkowo też nie chciała, w końcu pomogło machanie grzechotką, podawanie gryzaka i smarowanie żelem dziąseł i trochę pojadła z butli. Potem jeszcze chciała to jej dałam bezpośrednio, bo już była uspokojona, może też paracetamol zadziałał i się wyciszyła... No ale makabra. Nie pomaga mówienie jak gryzie coś w stylu "ała" itp co czytałam jako poradę. Gryzak wielce nie pomaga... Nic nie pomagało specjalnie, musi sama się uspokoić. Można odwracać uwagę i w końcu może zje...
Oj i moje sutki nie raz tak wyglądają w kp widzę jednak ten plus, że to wygoda. Nie bardzo sobie wyobrażam, przy tym ile jest dookoła dziecka do roboty, żeby ogarniać butelki. Dlatego szacun dla mam karmiących inaczej!Do usług
Przy zębach to cuda się mogą dziać, z biegunką włącznie... teraz jeszcze nasze dzieci nagle bardzo mocno odkrywają otoczenie i trudno się skupić na jedzeniu. A na "ała" chyba jeszcze są za małe. Mnie Kuba teraz nieraz gryzie albo zaczyna się rozglądać zanim jeszcze wypuści cycka. I mój biedny sutek wygląda jak na obrazku. Poza tym głośno ostatnio opierdziela cycka, jak mu mleko za słabo leci. W całym domu go słychać.
Kuba dostał paracetamol wczoraj i dzisiaj też. Nie mógł zasnąć, budził się dwa razy przy czym za drugim razem z takim okrzykiem bólu, daliśmy syropek i w końcu zasnął.