reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2022

Hej dziewczynki.
U mnie dziś pracowity dzień:), ale już prawie skończyłam zamówienie.
Ale chcialam o czym innym ...
Kiedyś Wam pisałam, że mnie nigdy dziecko nie ugryzło..... omg właśnie mnie Zojka dziabnęła dziąsłami 🤣😂.... no średnio to przyjemne ;) jest.
I jeszcze gadam z mamą i ona coś o przedszkolu wspomniała, a ja jej mówię, no tak to już ten rok.. I przypomniałam sobie, że rekrutacja się zaczęła 😱... muszę podejść do przedszkola :).

Ostatnia edycja:
reklama
W kwietniu pokaże jak zdejmować body? 🤣
Szok.

Fajnie je nazwałaś 😉 pani energiczna i pani łagodna 😂
No widzisz... w tym miejscu - to na NFZ - fizjoterapia trwa 30 minut. Jasne więc jest, że wiele się w tym czasie nie zrobi. Pani łagodna uczy przede wszystkim przyjaznej pielęgnacji. Stosuje metodę pokazywania. Nie zachęca rodziców do uczestnictwa, a jedynie do obserwacji. Kuba dziś był ubrany w bodziaka (pani preferencja) i na to miał pajaca. Pani więc zdjęła pajaca, trzeba przyznać że niezwykle umiejętnie, pokazała co miała do pokazania, a na moje pytanie jak ubierać ciuszki te najgorsze bo przez głowę odpowiedziała, że to następnym razem. Bo dziś chciała, żeby Kubuś poczuł się bezpiecznie. No a że tam terminy są przeciętnie raz w miesiącu, to wygląda na to, że nadal będę brutalnie ubierać moje dziecko przez cały kolejny miesiąc. Może przeżyje.
Hej dziewczynki.
U mnie dziś pracowity dzień:), ale już prawie skończyłam zamówienie.
Ale chcialam o czym innym ...
Kiedyś Wam pisałam, że mnie nigdy dziecko nie ugryzło..... omg właśnie mnie Zojka dziabnęła dziąsłami 🤣😂.... no średnio to przyjemne ;) jest.
I jeszcze gadam z mamą i ona coś o przedszkolu wspomniała, a ja jej mówię, no tak to już ten rok.. I przypomniałam sobie, że rekrutacja się zaczęła 😱... muszę podejść do przedszkola :).
Oj Kubie się zdarza zacisnąć szczęki. Boli. A co dopiero, jak zęby wyjdą.
Ja muszę się w końcu zainteresować żłobkiem, podobno u nas w mieście są bardzo długie terminy.

No widzisz... w tym miejscu - to na NFZ - fizjoterapia trwa 30 minut. Jasne więc jest, że wiele się w tym czasie nie zrobi. Pani łagodna uczy przede wszystkim przyjaznej pielęgnacji. Stosuje metodę pokazywania. Nie zachęca rodziców do uczestnictwa, a jedynie do obserwacji. Kuba dziś był ubrany w bodziaka (pani preferencja) i na to miał pajaca. Pani więc zdjęła pajaca, trzeba przyznać że niezwykle umiejętnie, pokazała co miała do pokazania, a na moje pytanie jak ubierać ciuszki te najgorsze bo przez głowę odpowiedziała, że to następnym razem. Bo dziś chciała, żeby Kubuś poczuł się bezpiecznie. No a że tam terminy są przeciętnie raz w miesiącu, to wygląda na to, że nadal będę brutalnie ubierać moje dziecko przez cały kolejny miesiąc. Może przeżyje.

Oj Kubie się zdarza zacisnąć szczęki. Boli. A co dopiero, jak zęby wyjdą.
Ja muszę się w końcu zainteresować żłobkiem, podobno u nas w mieście są bardzo długie terminy.
Kurcze to nie mogła Ci od razu pokazać jak bodziaki zakładać? A nie do kwietnia czekać. Mój mężu mi ostatnio pokazywał filmiki z insta ;), że bodziaki z zakładkami zakłada się od dołu, a nie przez głowę ;). Ja jednak jak nie mam kopertowego bodziaki ubieram przez głowę.
Chyba w każdym dużym są takie terminy.

Kurcze to nie mogła Ci od razu pokazać jak bodziaki zakładać? A nie do kwietnia czekać. Mój mężu mi ostatnio pokazywał filmiki z insta ;), że bodziaki z zakładkami zakłada się od dołu, a nie przez głowę ;). Ja jednak jak nie mam kopertowego bodziaki ubieram przez głowę.
Chyba w każdym dużym są takie terminy.
Jak się od dołu zakłada to się rozciąga 😉 i jest takie rozwleczone przy szyi. Za to gdybym o tym wiedziała kiedyś, to może bym nie rozcinała tamtego jednego bodziaka przy mega kupie 🤣

No widzisz, nie pokazała. A ja też nie wiedziałam, że najbliższy termin będzie za miesiąc, bo to się w rejestracji umawia, a dziś widzieliśmy się z nią tydzień po tygodniu bo się termin wtedy zwolnił. Ale spoko. Ja i tak nie umiem powtórzyć tego, co ona robi, więc mała strata.

Jak się od dołu zakłada to się rozciąga 😉 i jest takie rozwleczone przy szyi. Za to gdybym o tym wiedziała kiedyś, to może bym nie rozcinała tamtego jednego bodziaka przy mega kupie 🤣

No widzisz, nie pokazała. A ja też nie wiedziałam, że najbliższy termin będzie za miesiąc, bo to się w rejestracji umawia, a dziś widzieliśmy się z nią tydzień po tygodniu bo się termin wtedy zwolnił. Ale spoko. Ja i tak nie umiem powtórzyć tego, co ona robi, więc mała strata.
Tak i dlatego ja nie zakładam od dołu. Mój widzę, że te z zakładkami tak zakłada ;). Oczywiście go chwalę, że idzie z duchem czasu.

Tak i dlatego ja nie zakładam od dołu. Mój widzę, że te z zakładkami tak zakłada ;). Oczywiście go chwalę, że idzie z duchem czasu.
Mężczyzn trzeba chwalić, żeby chcieli powtarzać swoje czyny 😁

Kobietki, wszystkiego najlepszego z okazji naszego święta!
Women Power Woman GIF by techshida

reklama
Dzięki! Wam również wszystkiego co najlepsze 🌷

W ogóle jestem zdemotywowana dziś. Córka wczoraj bardzo marudna, w końcu zasnęła po północy, ale już przed 4 pobudka, sen, pobudka... Czuję się jakby walec przejechał. Marudzi o jedzenie, a przy cycu odrywa się, śmieje, nagle gada do siebie, a minutę później płacz. Nic jej chyba nie boli skoro umie się uśmiechnąć i gadać po swojemu więc pewnie cały czas trwa skok ... Ciężko to wytrzymać. Tak jakby dwie osobowości nią rządziły i kazały coś robić 😖

Taaa zdecydowanie nie jest nudno z kobietami 😂😳

Do góry