reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

A tak się zapytam i leży tak ubrana w wózku? W sensie w kombinezonie ?
Wiadomo pogoda nie jest letnia więc dzieciaczek musi być ciepło ubrany.
Mamy taki kombinezon na obie nogi razem, więc jak przychodzę do domu, to odpinam go i leży odkryta, tylko w rampersie czy jak to się nazywa, no i czapki i chusteczki spod szyi nie ściągam, bo wtedy bym przerwała jej sen 😇

reklama
Wiesz co 1 miesiąc 900, drugi 870, trzeci 390, no i ten spadek teraz przy wirusie :/. Jak pamietam to Pola była taka duża jak się urodziła, a na rok ledwno 10 kg miała, a powinna potroic czylu ok 1,5 kg jej zabrakło, ale nikt nigdy nawet wtedy nie mówił, że coś jest nie tak. A Zojka je nawet co 2 h czasem i myślę, że może ona je za krotko ? Bo od tygodnia przyrost znikomy, jest w 50 centylu, wyniki dobre, a waga :/... możliwe, że ten wirus. Nawet lekarka pyta czy mam mleko jak mowię, że mam bo bawrt karmię drugiego, ale to z tego co nakapie do magicznej butelki. No nic póki co karmimy się częściej.
A ile Kubuś waży?
A mamusie Wasze maluszki?
Moja 19 lutego ważyła 5560 g, we wtorek mamy szczepienia, to sprawdzimy jak tam. Przybierała pięknie do chyba 2 miesięcy, a potem dość mocno zwolniła, choć mi też lekarka mowila to, co @Nat_Ra - martwimy sie, jak spadnie o 2 centyle. A poki co trzyma się na tym swoim centylu od urodzenia :) wprowadzasz jej wagę do jakiejś aplikacji? Child growth tracker polecam.

@Nat_Ra @kamilamhm wiecie ona jest w 59 centylu i lekarka mi mówiła, że nie widzi nic złego. Duża się urodziła przez moja cukrzycę i czasem małe grzeszki, które jak się okazało takie małe nie były. Wiem, że kp jest skokowo i mniej przyrastają, ale jakoś tym razem się tym przejęłam... pewnie też przez tą infekcję malutkiej. Jak dla mnie ona jest duża. Na bank najdłuższa ze wszystkich w tym czasie. A do kolektora zbieram, bo jak kapie to żal by poszło we wkładkę ;). A jak byłam chora to młody i z przeciwciał skorzystał rano ;).
Wpisuję ją w siatkę :) i to chyba zbyt często 🤣

Załączniki

• Screenshot_20230303-002659_Child Growth Tracker.jpg
    Screenshot_20230303-002659_Child Growth Tracker.jpg
    156,9 KB · Wyświetleń: 30
Mamy taki kombinezon na obie nogi razem, więc jak przychodzę do domu, to odpinam go i leży odkryta, tylko w rampersie czy jak to się nazywa, no i czapki i chusteczki spod szyi nie ściągam, bo wtedy bym przerwała jej sen 😇
Teraz moja też tylko w pajacu i czapa, plus rękawiczki, bo ja mam dla niej śpiworek z cottonmuse, a on taki ciepły.
W zimie zakladałam cienki kombinezon.
Ja dlatego nie otwieram śpiwora tylko okno otwieram ;) albo na balkon.

Teraz moja też tylko w pajacu i czapa, plus rękawiczki, bo ja mam dla niej śpiworek z cottonmuse, a on taki ciepły.
W zimie zakladałam cienki kombinezon.
Ja dlatego nie otwieram śpiwora tylko okno otwieram ;) albo na balkon.
Jak czuje,że mała obudzi się przy rozpinaniu to też zostawiam ją w całości hehe i otwieram okno 😄

@Nat_Ra @kamilamhm wiecie ona jest w 59 centylu i lekarka mi mówiła, że nie widzi nic złego. Duża się urodziła przez moja cukrzycę i czasem małe grzeszki, które jak się okazało takie małe nie były. Wiem, że kp jest skokowo i mniej przyrastają, ale jakoś tym razem się tym przejęłam... pewnie też przez tą infekcję malutkiej. Jak dla mnie ona jest duża. Na bank najdłuższa ze wszystkich w tym czasie. A do kolektora zbieram, bo jak kapie to żal by poszło we wkładkę ;). A jak byłam chora to młody i z przeciwciał skorzystał rano ;).
Wpisuję ją w siatkę :) i to chyba zbyt często 🤣
Eee, ładna siatka 😉
Ja już nie zbieram tego co mi kapie (bo nie mam co z tym zrobić potem), ale inna sprawa że tyle co nakapie to też nie tyle ile złapie przyssany kolektor. Ja nie mam innych dzieci, więc nie mam kogo poić. 😄
A Zojka się nie urodziła aż taka duża, pomimo cukrzycy. Czytałam, że zresztą każde kolejne dziecko jest coraz większe 😉

Eee, ładna siatka 😉
Ja już nie zbieram tego co mi kapie (bo nie mam co z tym zrobić potem), ale inna sprawa że tyle co nakapie to też nie tyle ile złapie przyssany kolektor. Ja nie mam innych dzieci, więc nie mam kogo poić. 😄
A Zojka się nie urodziła aż taka duża, pomimo cukrzycy. Czytałam, że zresztą każde kolejne dziecko jest coraz większe 😉
No też tak myślę, że siatka ok. I lekarka też mówiła, że jest ok. No u mnie to różnie było... największą była druga córcia :). A najmniejsze 3 dzieciątko ;).
No mój je więc się cieszę, że mleko się nie marnuje.
Edit:
dziś ją ważyłam i mamy 5710 :)

reklama
Cześć !
Malutka zasnęła ❤️ a mąż pojechal za autem.
Sprzedał i teraz szuka kolejnego do pracy.

A Wam jak mija sobota ?
My mamy leniwą sobotę, ale mimo to zapakowaliśmy Kubę do auta i pojechaliśmy oglądać materace, pisałam kiedyś że chcemy wymienić. Więc chłopak przejechał się do sklepu i był całkiem grzeczny. Musiałam go co prawda nakarmić publicznie, ale spoko 😉 dziś babcia Kuby ma wychodne, nie było obiadu, więc kupiliśmy coś na wynos, dobre było 😋

Do góry