reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

Akurat ja go tak idiotycznie ułożyłam, nie spodziewałam się że będzie aż tak długo spał.

Ja niestety nie mam jak zostawić dziecka w wózku, zresztą zazwyczaj jak wracamy to on już jest obudzony. A dziś spał w foteliku tak długo, aż go nie postawiliśmy na podłodze 😉
Ja biorę do domu gondole i kładę na łóżku. Ale w sumie jak młody nie śpi, to wiadomo, że inaczej. To samo właśnie z fotelikiem, jak śpi, to nie budzimy 🤡

reklama
A u nas dziś pierwszy od tygodnia przespany spacer, krążyłam wokół naszego bloku i balam się odejść dalej 😀 ale spala, w końcu moglam w spokoju posłuchać audiobooka 😀 zazdroszczę Wam, że możecie odłożyć Wasze dzieci na drzemki :p moja się daje odkładać tylko do wózka wlasnie, a w domu jak ją gdziekolwiek odłożę, to zaraz oczy jak 5 zł. Tylko w nocy się daje odłożyć obok.

Tak, zasnęła w wózku, wróciłam do domu i wtedy jej nie wyciągam, żeby nie obudzić hehe

Klara też w poprzek się odwraca haha

A tak się zapytam i leży tak ubrana w wózku? W sensie w kombinezonie ?
Wiadomo pogoda nie jest letnia więc dzieciaczek musi być ciepło ubrany.

A u nas dziś pierwszy od tygodnia przespany spacer, krążyłam wokół naszego bloku i balam się odejść dalej 😀 ale spala, w końcu moglam w spokoju posłuchać audiobooka 😀 zazdroszczę Wam, że możecie odłożyć Wasze dzieci na drzemki :p moja się daje odkładać tylko do wózka wlasnie, a w domu jak ją gdziekolwiek odłożę, to zaraz oczy jak 5 zł. Tylko w nocy się daje odłożyć obok.

Na spacerku w miarę ładnie śpi nie licząc dwóch akcji ale wózek musi być w ruchu wystarczy że się zatrzymam i już jedno oko otwiera 🤣
W domu różnie jeśli chodzi o drzemki ostatnio ma słabsze dni śpi mało w ciągu dnia max do godziny łącznie zliczac te jej drzemki.
I ma problem zasnąć nie zaśnie ot tak odłożona do łóżeczka trzeba ponosić choć bywało że w trakcie zabawy padła a ja ja odkładałam do łóżeczka jak chciałam coś zrobić ewentualnie leżała tak jak zasnęła a ja leżałam obok niej ❤️

Kochana, ja do każdej drzemki usypiam Kubę przy cycku. Inaczej może być śpiący, ale nie zaśnie. Albo zaśnie jak się go bardzo długo przetrzyma, a nie o to chodzi. A jak zaśnie, to go turlam na brzuszek i cichaczem się ulatniam
Leaving The Office GIF

Na spacerku w miarę ładnie śpi nie licząc dwóch akcji ale wózek musi być w ruchu wystarczy że się zatrzymam i już jedno oko otwiera 🤣
W domu różnie jeśli chodzi o drzemki ostatnio ma słabsze dni śpi mało w ciągu dnia max do godziny łącznie zliczac te jej drzemki.
I ma problem zasnąć nie zaśnie ot tak odłożona do łóżeczka trzeba ponosić choć bywało że w trakcie zabawy padła a ja ja odkładałam do łóżeczka jak chciałam coś zrobić ewentualnie leżała tak jak zasnęła a ja leżałam obok niej ❤️
Jedno oko? Sprawdza cię 😆

200.gif

Hej dziewuszki
Byłam z nią na badaniach i kontroli, osluchowo czysta. Hemoglogina , tsh i żelazo w normie, jednak od poniedziałku spadła 30 g, od piątku 60 g i mam ją przystawiać częsciej. Bo średnio mi przybiera ostatnio :/. W poniedzialek idziemy na ważenie.
Ja biorę do domu gondole i kładę na łóżku. Ale w sumie jak młody nie śpi, to wiadomo, że inaczej. To samo właśnie z fotelikiem, jak śpi, to nie budzimy 🤡
Ja też tak robię jak wracam ze spaceru i śpi to wypinam gondolę i daję ja do pokoju otwieram okno, jak jest ładnie idzie na balkon ;).

Hej dziewuszki
Byłam z nią na badaniach i kontroli, osluchowo czysta. Hemoglogina , tsh i żelazo w normie, jednak od poniedziałku spadła 30 g, od piątku 60 g i mam ją przystawiać częsciej. Bo średnio mi przybiera ostatnio :/. W poniedzialek idziemy na ważenie.

Ja też tak robię jak wracam ze spaceru i śpi to wypinam gondolę i daję ja do pokoju otwieram okno, jak jest ładnie idzie na balkon ;).
A co ona taki niejadek? Mając porównanie do starszaków, faktycznie ma mniejszy apetyt? Bo ile podczas infekcji to normalne, ale jednak w dłuższym okresie też macie słabe przyrosty?

A co ona taki niejadek? Mając porównanie do starszaków, faktycznie ma mniejszy apetyt? Bo ile podczas infekcji to normalne, ale jednak w dłuższym okresie też macie słabe przyrosty?
Wiesz co 1 miesiąc 900, drugi 870, trzeci 390, no i ten spadek teraz przy wirusie :/. Jak pamietam to Pola była taka duża jak się urodziła, a na rok ledwno 10 kg miała, a powinna potroic czylu ok 1,5 kg jej zabrakło, ale nikt nigdy nawet wtedy nie mówił, że coś jest nie tak. A Zojka je nawet co 2 h czasem i myślę, że może ona je za krotko ? Bo od tygodnia przyrost znikomy, jest w 50 centylu, wyniki dobre, a waga :/... możliwe, że ten wirus. Nawet lekarka pyta czy mam mleko jak mowię, że mam bo bawrt karmię drugiego, ale to z tego co nakapie do magicznej butelki. No nic póki co karmimy się częściej.
A ile Kubuś waży?
A mamusie Wasze maluszki?

reklama
Wiesz co 1 miesiąc 900, drugi 870, trzeci 390, no i ten spadek teraz przy wirusie :/. Jak pamietam to Pola była taka duża jak się urodziła, a na rok ledwno 10 kg miała, a powinna potroic czylu ok 1,5 kg jej zabrakło, ale nikt nigdy nawet wtedy nie mówił, że coś jest nie tak. A Zojka je nawet co 2 h czasem i myślę, że może ona je za krotko ? Bo od tygodnia przyrost znikomy, jest w 50 centylu, wyniki dobre, a waga :/... możliwe, że ten wirus. Nawet lekarka pyta czy mam mleko jak mowię, że mam bo bawrt karmię drugiego, ale to z tego co nakapie do magicznej butelki. No nic póki co karmimy się częściej.
A ile Kubuś waży?
A mamusie Wasze maluszki?
Dzieci karmione kp przybierają skokowo. Więc na zapas sie nie martw. Póki nie spada w siatce centylowej o dwa kanały, to jeszcze jest norma. Spadek powyżej dwóch kanałów to wskazania do dokarmiania.

Powiem Ci tak, Kuba często chce jeść częściej niż co 2 godziny. Ale ja zazwyczaj podaję na raz tylko jedną pierś. Z drugiej już nie odciągam do kolektora (tylko jeden raz tak robię - rano, bo w nocy daję pierś tylko z jednej strony i ta druga jest przepełniona, ja mam szybki wypływ więc trochę odciągam). Spróbuj może też tak zrobić, zostawić całe mleczko dla Zojki. I nieco częściej ją przystawiać, produkcja powinna trochę się zwiększyć.

Kuba waży teraz ok. 6300 i ma piękną siatkę. Jest z niego totalny cycoholik.

Załączniki

• Screenshot_20230302-214430_Child Growth Tracker.jpg
    Screenshot_20230302-214430_Child Growth Tracker.jpg
    181,9 KB · Wyświetleń: 30
Do góry