reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

reklama
U nas też spacer ogarnięty, ładna pogoda, choć 1 stopień. Jak długo robicie spacery? Ja mogę maks. 1 h, bo potem jest marudzenie o jedzenie... I w ogóle mam wrażenie, że czasami co godzinę karmię. To możliwe? Też tak macie? Może zależy, bo jak zrobi drzemkę na 2-3 h, to wtedy odstęp większy.

W ogóle córka przez jakiś czas na spacerze nie śpi, potem zaśnie na 20 min, potem się rozgląda i jak minie mniej więcej godzina od wyjścia (i karmienia), to już się wierci i szuka cyca. U was też tak jest?

Wróciłam od lekarza osłuchowo już dziś nic nie słyszała. Także dalej inhalacje. I oby było już tylko lepiej.
Ja wstyd się przyznać, aż na takich długich spacerach nie bywam. Ale faktycznie po pół h się wybudza i ogląda świat.

U nas też spacer ogarnięty, ładna pogoda, choć 1 stopień. Jak długo robicie spacery? Ja mogę maks. 1 h, bo potem jest marudzenie o jedzenie... I w ogóle mam wrażenie, że czasami co godzinę karmię. To możliwe? Też tak macie? Może zależy, bo jak zrobi drzemkę na 2-3 h, to wtedy odstęp większy.

W ogóle córka przez jakiś czas na spacerze nie śpi, potem zaśnie na 20 min, potem się rozgląda i jak minie mniej więcej godzina od wyjścia (i karmienia), to już się wierci i szuka cyca. U was też tak jest?

Max do godziny choc zdarzy się dłużej 😉
Czasem wyjdziemy dalej 😉 A czasem pare rundek po podwórku 😂🤣❤️
U nas jak małej nic nie przeszkadza potrafi cały spacer przespać 😉
Ale wystarczy że się zatrzymamy to oczy robią się szerokie 🤣😂

U mnie od piatku cos sie zepsuło... robiłyśmy spacery codziennie po ok. 1 h, czasem dluzej, rekord to 2 h - i spala jak zabita. Teraz budzi się po pół h, 10 minut obserwuje i zaczyna się płacz, muszę gonić do domu. Denerwuje mnie to, bo te spacery to była dla mnie taka odskocznia, słucham sobie audiobooków wtedy. A teraz jest nerwówka. Kręcę się kolo domu i boję się, że się obudzi i będzie płakać. I ja w dzień tez karmię co godzinę. W nocy max 3 h przerwy...

U mnie od piatku cos sie zepsuło... robiłyśmy spacery codziennie po ok. 1 h, czasem dluzej, rekord to 2 h - i spala jak zabita. Teraz budzi się po pół h, 10 minut obserwuje i zaczyna się płacz, muszę gonić do domu. Denerwuje mnie to, bo te spacery to była dla mnie taka odskocznia, słucham sobie audiobooków wtedy. A teraz jest nerwówka. Kręcę się kolo domu i boję się, że się obudzi i będzie płakać. I ja w dzień tez karmię co godzinę. W nocy max 3 h przerwy...
ech, czyli to normalne wszystko u nas :D tzn. inne dzieci też tak mają...
jak to mówił klasyk: TO MINIE

🥴 😅😅

Max do godziny choc zdarzy się dłużej 😉
Czasem wyjdziemy dalej 😉 A czasem pare rundek po podwórku 😂🤣❤️
U nas jak małej nic nie przeszkadza potrafi cały spacer przespać 😉
Ale wystarczy że się zatrzymamy to oczy robią się szerokie 🤣😂
znów brzmi jak uległe dziecko, że cały spacer prześpi ;) u nas było tak uległe jak miało 2 mies. maks - udało nam się na spacer na 2 h ponad - zaliczyliśmy lasek, kawiarnię i powrót autobusem. nie do powtórzenia chyba ... 🙈

My pojechaliśmy z mężem i córcią nad Solinę, taki spontaniczny wypad haha rano mąż oświadczył, że zabiera nas na wycieczkę 🙈🤩
Apropo jedzenia, jadla z dwóch cyców przed wyjazdem, potem po dwóch godzinach w pokoju matki i dziecka jednego cyca i teraz wracamy, zje w domu czyli kolo 18tej. Chyba,że się obudzi,to nakarmię ją w aucie 🙃 W domu to raczej tak co 3h. Ale zależy od dnia i humoru. A na spacerze zazwyczaj śpi, bo idę w godzinach drzemki 🧡

Załączniki

• IMG-20230228-WA0015.jpg
    IMG-20230228-WA0015.jpg
    224,6 KB · Wyświetleń: 34
reklama
znów brzmi jak uległe dziecko, że cały spacer prześpi ;) u nas było tak uległe jak miało 2 mies. maks - udało nam się na spacer na 2 h ponad - zaliczyliśmy lasek, kawiarnię i powrót autobusem. nie do powtórzenia chyba ... 🙈

Haha uległe 🤣
Dala nam już dwa razy koncert raz z niewiadomego pochodzenia nie doszliśmy dlaczego 🤣 a drugi raz myślimy że wybudziło ja szczekanie psa.
Uciekaliśmy prędko do domu 🤣 ale myślę że na uliczce nas było słychać znaczy się ją 😉❤️

Do góry