reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

Świadomie nie ale życie bywa przewrotne :)

Masz spokojniutko dzieciątko, w takim razie bo moje chociaz tez mega grzeczne to ze spaniem nad ranem już mamy problem … o 5:30 się przebudza na karmienie … ja wtedy pakuje pierś do buzi i śpimy !!! Staram się nawet oczu nie otwierać, bo jsk bestia napotka mój wzrok to jest uśmiech jak banan i już po spaniu 😂😂😂
Ale tak serio to nie mogę narzekać na synka.

Oczywiście że życie bywa przewrotne ale mając taki bagaż doswiadczen ( przykrych doswiadczen ) to my się nie zdecydujemy na kolejne dziecko.
No chyba że pstryk udałoby się i ciąża przebiegałaby książkowo to może może.

Choć nie ukrywam że nam jedno dzieciątko wystarczy ❤️ Cieszymy się z tego co mamy ❤️

reklama
Dzięki. Mała naprawdę jest fajna, pogodna i wesoła. Tylko ten kaszel :/.
Nie życzę Wam kataru, ale niestety do 3 roku życia doświadczycie go, a taki maluch nie umie smarkać więc będziesz musiała odciągnąć innej rady nie ma.
Hmmm pierwsze slyszę o wciąganiu zarazków? Co masz na myśli?
Nasibo jest ciche, bo jak dasz katarek do odkurzacza(to on głośny, mój młody jak widział odkurzacz ;) to na sam jego widok płakał), a rzadko chorowal, katar tylko przy zebach, ale i tak nos zatkany trzeba było odciagać. Choć zawsze sól morka do nosa wpuszczona, ona fajnie rozrzedza.
Frida polega na tym, że rodzic zasysa katar. Jest tam filtr, ale kiedyś jakiś lekarz się wypowiadał, że to niezdrowe urządzenie, bo rodzic może się zarazić ;)

Pytanie do mam kp: śpicie w stanikach jeszcze czy to miało sens na początku rozkręcania? Ja tak, bo ciągle obawiam się mokrości dookoła, ale chyba już tak mi się nie robi - może ustabilizowała się laktacja 🤔w ciągu dnia czasem robi mi się mokre i jak wychodzę to musowo z wkładkami. Ale po spaniu w staniku ściągam go z reguły za dnia... Nie wiem czy to dobre podejście

Oczywiście że życie bywa przewrotne ale mając taki bagaż doswiadczen ( przykrych doswiadczen ) to my się nie zdecydujemy na kolejne dziecko.
No chyba że pstryk udałoby się i ciąża przebiegałaby książkowo to może może.

Choć nie ukrywam że nam jedno dzieciątko wystarczy ❤️ Cieszymy się z tego co mamy ❤️
Moje ostanie dziecko tez mega wystarane. Co prawda pierwsza procedura i transfer udany ale droga przez In vitro bardzo trudna. Do tego ciezki poród. Ale … gdyby nie wiek, to może … może … 🤭

Pytanie do mam kp: śpicie w stanikach jeszcze czy to miało sens na początku rozkręcania? Ja tak, bo ciągle obawiam się mokrości dookoła, ale chyba już tak mi się nie robi - może ustabilizowała się laktacja 🤔w ciągu dnia czasem robi mi się mokre i jak wychodzę to musowo z wkładkami. Ale po spaniu w staniku ściągam go z reguły za dnia... Nie wiem czy to dobre podejście
Ja tylko raz spałam w staniku, ble haha, ogólnie nie lubię spać w niczym xD
Było nieraz mokro ale wolałam przyłożyć pieluche lub kolektor. A w domu to stanik i wkładki. Chyba, że mała jest wykarmiona, to bez stanika :)
Jak wychodzę to obowiązkowo wkładki :)

Załączniki

• 16775768657328493334133068686942.jpg
    16775768657328493334133068686942.jpg
    885 KB · Wyświetleń: 30
  • 16775769074235209138893293611209.jpg
    16775769074235209138893293611209.jpg
    974,2 KB · Wyświetleń: 29
Ja nie śpię w staniku, nie znoszę. Czasem trochę mleka wycieknie, ale nie na tyle, żeby mi przeszkadzało. Wkładki zakładam tylko jak wychodzę "do ludzi" 😀 ale też tego mleka mi nie leci jakoś dużo. W dzień noszę stanik zawsze.

@Nat_Ra Ostatnio pisałyśmy o Twojej obawie, jak to będzie z przyzwyczajeniem do usypiania na cycku, a ja Cie pocieszałam... I mam wrażenie, że moje dziecko siedzi w mojej głowie i myśli sobie: no to teraz Ci babo pokażę, że możesz sobie planować 😀 wczoraj poszlam na trening na 18:00 i zrobila mężowi taka aferę, że musialam wybiec z sali po 20 minutach i wracać do domu. Była śpiąca i rozdrażniona, więc nie chciała butli, noszenia, no nic. Płacz i żal za mamą... chyba będę chodziła tylko na poranne treningi :/ w ogole ostatnio spacery tez mamy ciezkie, mała się rozbudza i czasem zaczyna płakać. Musimy gonić do domu. Skok rozwojowy, czy coś? 😒

Robi rzeczy, które przypisane są do "po trzecim skoku rozwojowym". Nie wiem czy nie trochę za wcześnie na ten czwarty... No nic, może po prostu ma cięższy czas.

reklama
Frida polega na tym, że rodzic zasysa katar. Jest tam filtr, ale kiedyś jakiś lekarz się wypowiadał, że to niezdrowe urządzenie, bo rodzic może się zarazić ;)
Aaa o fridę ustną Ci chodziło 🙈... uzywałam przy 1 dziecku, bo katarka do odkurzacza się bałam. Ale po jakoms czasie uzyłam go i stwierdzenia moje. Niebo a ziemia... frida ok do kataru od zebów czyli takiej lejacej się wody, z gestym katarem sobie nie radziła. A jesli chodzi o zarazki to nigdy się nie zaraziliśmy. Więc mimo, że zarazki tam są to nie do konca trzeba się zarazić. Ale fakt jest taki jak okazało się, że aspirator do odkurzacza nie robi dziecku krzywdy, wiecej ustnego nie użyłam ;).
Edit:
ja zawsze śpię w staniku, bo nie lubię bez. A hak nie lubisz w staniku to myśle, ze spokojnie mozesz spac bez :). A jakby z drugiego płynęło to podłozysz sobie pieluszke.

Do góry