reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2022

reklama
@Józia89. Tak mierzą i ważą za kazdym razem bez ciuszków. Bo o tym zapomniałam napisać.
@kamilamhm o to fajowo, że tak ładnie śpi. Zawsze możesz sprobować ją na spiocha wziąć nakarmić to może dłużej by spała. A Twoja bezsennośc tez może z tym związana, że czuwasz i przez to spać nie możesz.
Tak tak, karmię ją na śpiocha, właśnie co 2 h, czasem częściej, czasem rzadziej. Potrafi spac czasami nawet i do 9 rano, pewnie dlatego, ze najedzona 😀 choć wiem, że wiele dzieci przesypia ciągiem kilka godzin bez wołania o cycka, zazdroszczę takim mamom :p
@maszak masz na myśli pomoc doraźną? A długo się u was czeka? Masz z kim zostawić dzieci?

@Józia89. To faktycznie szczupła i długa 🤩 Kuba jest raczej zwartym pulpecikiem 😊 mierzy jakieś 66 cm, choć minęło kilka dni od ostatniego pomiaru, a ile waży to nie wiemy. Ale do rozmiaru 74 to nam jeszcze daleko 🙂

@kamilamhm ja w nocy śpię bardzo dobrze, a w ciągu dnia bardzo rzadko mam drzemki. Tak po prawdzie to nie potrzebuję, w nocy się wysypiam dzięki współspaniu. Też nieraz się przebudzam, bo Kuba szuka jedzonka, ale to nie jest męczące.

A może spróbuj jej kupować pajace bez stópek? Są takie. Ja staram się już powoli w ciągu dnia nie ubierać Kuby w pajacyki, choć to wygodne. Dziś ma bodziaczka, spodenki dresowe i skarpeteczki, wygląda jak milion dolarów do schrupania ☺️

U nas ten rytm dobowy jeszcze do końca się nie wykształcił. Widzę wieczorami, że dziecko jest zmęczone, chciałoby pójść spać ok. 21:00, ale ma problem zasnąć. Wczoraj ululałam go ostatecznie o 22:00 i spał sam, obudził się koło północy to zmieniliśmy pieluchę i już się też położyłam. Tak jak u @kamilamhm, Kuba budzi się kilka razy w nocy. Nieraz pierwszą połowę nocy prześpi 3,5 albo 4 godziny, ale tylko jeśli jestem obok. Skróciły się też drzemki dzienne.
Tak, teraz już zamawiamy tylko te bez stópek, ale szkoda mi tych już zamówionych w rozmiarze 62, bo one są na nią dobre, tylko właśnie w stopach ciasne. Tez mam kilka słodkich bodziaków ze spodenkami, ale jak ja nienawidzę przebierać pieluszki jak mała ma spodenki 😀 jakos niewygodnie mi ze ściąganiem i zakładaniem, pajac to życie 😂

I ja to rozumiem, ale z drugiej strony mam tyle pięknych ciuszków, aż szkoda nie ubierać 😎 Kuba nienawidzi ubierania i tak szczerze mówiąc pajacyk jest najwygodnieszy. Ale mój zmysł estetyczny też jest cokolwiek ważny 😁
To prawda, mi też szkoda, zwłaszcza że te maluchy tak szybko rosną... Ale stroję moją panienkę jak gdzieś wychodzimy, ostatnio np. na urodziny dziadka 😀 po domu to czasem chodzi ubrana "jak dziad" 😆

Byłam na całodobowej. Pluca czyste, gardło zawalone i jemu to wygląda na anginę... Dał mi dwie opcje octeangin , a druga antybiityk. Powiedziałam, że sprobuję bez antybiotyku, jesli się pogorszy to wezmę antybiotyk.
Mężu został z ferajną. Odciagnęłam mu 100 ml mleka w razie w . I jak mnie nie bylo to nie jadła tylko spała 😁, a jak wrociłam to się obudziła i dałam jej z nowej butli załapała i wypiła. A kupiłam tomme tippe.

Pajacyków mieliśmy parę sztuk i to na samym początku a że mężowi nie było wygodnie ja przebierać to już nie kupuje.
Większości kupuje body kopertowe plus polspiochy to jest najwygodniejsze ❤️

Ale wiadomo że stroje mała w jakieś sukieneczka / bodo sukienki itp ❤️

No właśnie nie mierzyły małej na żadnej wizycie lekarskiej - waga tak ale brak mierzenia.
Body zakładam już 74 ale np polspiochy jeszcze 68.

Byłam na całodobowej. Pluca czyste, gardło zawalone i jemu to wygląda na anginę... Dał mi dwie opcje octeangin , a druga antybiityk. Powiedziałam, że sprobuję bez antybiotyku, jesli się pogorszy to wezmę antybiotyk.
Mężu został z ferajną. Odciagnęłam mu 100 ml mleka w razie w . I jak mnie nie bylo to nie jadła tylko spała 😁, a jak wrociłam to się obudziła i dałam jej z nowej butli załapała i wypiła. A kupiłam tomme tippe.
Jak nie ropna ta angina, to powinno się udać bez antybiotyku. Chyba, że się nadkazi..
Mam tę butlę TT, ale jakoś nam nie szło. Teraz daję nuk, smoczek jest bardziej miękki i jest kilka otworków.
Pajacyków mieliśmy parę sztuk i to na samym początku a że mężowi nie było wygodnie ja przebierać to już nie kupuje.
Większości kupuje body kopertowe plus polspiochy to jest najwygodniejsze ❤️

Ale wiadomo że stroje mała w jakieś sukieneczka / bodo sukienki itp ❤️

No właśnie nie mierzyły małej na żadnej wizycie lekarskiej - waga tak ale brak mierzenia.
Body zakładam już 74 ale np polspiochy jeszcze 68.
Każdy ma swoje preferencje ciuszkowe 😁 a co do rozmiarów to potrafią różne firmy robić tak nierówne te rozmiarówki jak w ubraniach dla dorosłych. Marka marce nierówna.

U nas w przychodni też tylko ważą, a mierzymy w domu miarką krawiecką.

Jak nie ropna ta angina, to powinno się udać bez antybiotyku. Chyba, że się nadkazi..
Mam tę butlę TT, ale jakoś nam nie szło. Teraz daję nuk, smoczek jest bardziej miękki i jest kilka otworków.

Każdy ma swoje preferencje ciuszkowe 😁 a co do rozmiarów to potrafią różne firmy robić tak nierówne te rozmiarówki jak w ubraniach dla dorosłych. Marka marce nierówna.

Mam taką nadzieję, bo ja ropnych nie widzę, ale on mówił, że gardło nisko brzydkie.
Tak jak mówisz kazdy inny ciuszki lubi. Na noc zawsze mam pajace :). W ciagu dnia body i geterki, albo dresik. Sukienki tylko na święta. Jak będzie starsza to na bank sukienki będą do sesji i w wakacje. Jak starsza będzie i bedą wakacje to t-shirt i geterki(bo na placu zabaw zwłaszcza na zjeżdżalni to ciężko zjezdżac ;)).

reklama

Zgadza się że rozmiar rozmiarowi nie rowny i zależy od firmy.

Jasne że każdy woli ubierać co tam uważa.
Mnie jest bez większej różnicy wszystko małej założę ale faktycznie jak założę body kopertowe plus polspiochy ( spodenki z zakrytymi paluszkami ) to np w nocy szybka akcja zdejmuje polspiochy odpinam trzy czasem dwa guziki ( zależy od firmy) w bodach i szybko zmieniam pampersa a z pajacem to troszkę więcej zachodu chociażby więcej tych nap jest do odpinania.

Ale to jak kto uważa 😉 mnie to wsio rybka.
Musimy właśnie z mężem zmierzyć może nawet dzisiaj. Mała ma drzemke a mąż poszukuje auta do pracy. Dzisiaj sprzedał będzie musiał jeździć drugim.

Do góry