@maszak masz na myśli pomoc doraźną? A długo się u was czeka? Masz z kim zostawić dzieci?
@Józia89. To faktycznie szczupła i długa
Kuba jest raczej zwartym pulpecikiem
mierzy jakieś 66 cm, choć minęło kilka dni od ostatniego pomiaru, a ile waży to nie wiemy. Ale do rozmiaru 74 to nam jeszcze daleko
@kamilamhm ja w nocy śpię bardzo dobrze, a w ciągu dnia bardzo rzadko mam drzemki. Tak po prawdzie to nie potrzebuję, w nocy się wysypiam dzięki współspaniu. Też nieraz się przebudzam, bo Kuba szuka jedzonka, ale to nie jest męczące.
A może spróbuj jej kupować pajace bez stópek? Są takie. Ja staram się już powoli w ciągu dnia nie ubierać Kuby w pajacyki, choć to wygodne. Dziś ma bodziaczka, spodenki dresowe i skarpeteczki, wygląda jak milion dolarów do schrupania
U nas ten rytm dobowy jeszcze do końca się nie wykształcił. Widzę wieczorami, że dziecko jest zmęczone, chciałoby pójść spać ok. 21:00, ale ma problem zasnąć. Wczoraj ululałam go ostatecznie o 22:00 i spał sam, obudził się koło północy to zmieniliśmy pieluchę i już się też położyłam. Tak jak u
@kamilamhm, Kuba budzi się kilka razy w nocy. Nieraz pierwszą połowę nocy prześpi 3,5 albo 4 godziny, ale tylko jeśli jestem obok. Skróciły się też drzemki dzienne.