reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

Pajacyków mieliśmy parę sztuk i to na samym początku a że mężowi nie było wygodnie ja przebierać to już nie kupuje.
Większości kupuje body kopertowe plus polspiochy to jest najwygodniejsze ❤️

Ale wiadomo że stroje mała w jakieś sukieneczka / bodo sukienki itp ❤️

No właśnie nie mierzyły małej na żadnej wizycie lekarskiej - waga tak ale brak mierzenia.
Body zakładam już 74 ale np polspiochy jeszcze 68.

reklama
Byłam na całodobowej. Pluca czyste, gardło zawalone i jemu to wygląda na anginę... Dał mi dwie opcje octeangin , a druga antybiityk. Powiedziałam, że sprobuję bez antybiotyku, jesli się pogorszy to wezmę antybiotyk.
Mężu został z ferajną. Odciagnęłam mu 100 ml mleka w razie w . I jak mnie nie bylo to nie jadła tylko spała 😁, a jak wrociłam to się obudziła i dałam jej z nowej butli załapała i wypiła. A kupiłam tomme tippe.
Jak nie ropna ta angina, to powinno się udać bez antybiotyku. Chyba, że się nadkazi..
Mam tę butlę TT, ale jakoś nam nie szło. Teraz daję nuk, smoczek jest bardziej miękki i jest kilka otworków.
Pajacyków mieliśmy parę sztuk i to na samym początku a że mężowi nie było wygodnie ja przebierać to już nie kupuje.
Większości kupuje body kopertowe plus polspiochy to jest najwygodniejsze ❤️

Ale wiadomo że stroje mała w jakieś sukieneczka / bodo sukienki itp ❤️

No właśnie nie mierzyły małej na żadnej wizycie lekarskiej - waga tak ale brak mierzenia.
Body zakładam już 74 ale np polspiochy jeszcze 68.
Każdy ma swoje preferencje ciuszkowe 😁 a co do rozmiarów to potrafią różne firmy robić tak nierówne te rozmiarówki jak w ubraniach dla dorosłych. Marka marce nierówna.

U nas w przychodni też tylko ważą, a mierzymy w domu miarką krawiecką.

Jak nie ropna ta angina, to powinno się udać bez antybiotyku. Chyba, że się nadkazi..
Mam tę butlę TT, ale jakoś nam nie szło. Teraz daję nuk, smoczek jest bardziej miękki i jest kilka otworków.

Każdy ma swoje preferencje ciuszkowe 😁 a co do rozmiarów to potrafią różne firmy robić tak nierówne te rozmiarówki jak w ubraniach dla dorosłych. Marka marce nierówna.

Mam taką nadzieję, bo ja ropnych nie widzę, ale on mówił, że gardło nisko brzydkie.
Tak jak mówisz kazdy inny ciuszki lubi. Na noc zawsze mam pajace :). W ciagu dnia body i geterki, albo dresik. Sukienki tylko na święta. Jak będzie starsza to na bank sukienki będą do sesji i w wakacje. Jak starsza będzie i bedą wakacje to t-shirt i geterki(bo na placu zabaw zwłaszcza na zjeżdżalni to ciężko zjezdżac ;)).

Zgadza się że rozmiar rozmiarowi nie rowny i zależy od firmy.

Jasne że każdy woli ubierać co tam uważa.
Mnie jest bez większej różnicy wszystko małej założę ale faktycznie jak założę body kopertowe plus polspiochy ( spodenki z zakrytymi paluszkami ) to np w nocy szybka akcja zdejmuje polspiochy odpinam trzy czasem dwa guziki ( zależy od firmy) w bodach i szybko zmieniam pampersa a z pajacem to troszkę więcej zachodu chociażby więcej tych nap jest do odpinania.

Ale to jak kto uważa 😉 mnie to wsio rybka.
Musimy właśnie z mężem zmierzyć może nawet dzisiaj. Mała ma drzemke a mąż poszukuje auta do pracy. Dzisiaj sprzedał będzie musiał jeździć drugim.

Tak tak, karmię ją na śpiocha, właśnie co 2 h, czasem częściej, czasem rzadziej. Potrafi spac czasami nawet i do 9 rano, pewnie dlatego, ze najedzona 😀 choć wiem, że wiele dzieci przesypia ciągiem kilka godzin bez wołania o cycka, zazdroszczę takim mamom :p

Tak, teraz już zamawiamy tylko te bez stópek, ale szkoda mi tych już zamówionych w rozmiarze 62, bo one są na nią dobre, tylko właśnie w stopach ciasne. Tez mam kilka słodkich bodziaków ze spodenkami, ale jak ja nienawidzę przebierać pieluszki jak mała ma spodenki 😀 jakos niewygodnie mi ze ściąganiem i zakładaniem, pajac to życie 😂
Ja zaniosłam do krawcowej pajacyki żeby obcięła stopy, bo ubranka całe dobre tylko te stopy niewygodne dla Klary :D

Zgadza się że rozmiar rozmiarowi nie rowny i zależy od firmy.

Jasne że każdy woli ubierać co tam uważa.
Mnie jest bez większej różnicy wszystko małej założę ale faktycznie jak założę body kopertowe plus polspiochy ( spodenki z zakrytymi paluszkami ) to np w nocy szybka akcja zdejmuje polspiochy odpinam trzy czasem dwa guziki ( zależy od firmy) w bodach i szybko zmieniam pampersa a z pajacem to troszkę więcej zachodu chociażby więcej tych nap jest do odpinania.

Ale to jak kto uważa 😉 mnie to wsio rybka.
Musimy właśnie z mężem zmierzyć może nawet dzisiaj. Mała ma drzemke a mąż poszukuje auta do pracy. Dzisiaj sprzedał będzie musiał jeździć drugim.
W sumie body kopertowe to jest wygoda, święta prawda. Zwłaszcza przy takim kubusiu który się wścieka, jak mu coś przez głowę zakłada. 😉

Hejka, 3 miesiące temu urodziłam Klarę ♡
Koniec 4 trymestru 😅😀 Klara gada jak najęta, na macie to nawet śpiewa haha z brzucha na plecki się odwraca, już wie, że ma dwie ręce, przygląda się im, łączy :) Łapie lekkie zabawki, trzyma długo, oczywiście wkłada je też do buzi i mieli sobie ♡ Kupiłam jej gryzaczek silikonowy, też lubi go "gryźć " :) Rytm raczej trzymamy, śpi do 7-8, czasem do 9, potem drzemka kolo 10-11 i popołudniu, w nocy raz się budzi na cyca i śpi dalej, uwielbia kąpiele i spacery. Nie lubi tylko nosidełka i mi też jest szkoda ją w tym zapinać, chwile płacze, ale na szczęście jeździć już w nim autem lubi :)
Ubranka 62 póki co kończymy, 68 pewnie niedługo wejdą, kupiłam kilka na Vinted, w Zarze znalazłam fajne na promce i od koleżanki dostałam torbę ubranek także raczej nie zabraknie 😅🧡 parę dni spędziłam u męża, a weekend na wyjeździe, Klara będzie jak rodzice zwiedzała świat ♡
Pozdrawiamy :*

Załączniki

• 16768262929362419238207527939365.jpg
    16768262929362419238207527939365.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 47
  • 20221230_142458.jpg
    20221230_142458.jpg
    1,8 MB · Wyświetleń: 48
  • IMG-20230218-WA0007(1).jpg
    IMG-20230218-WA0007(1).jpg
    360,5 KB · Wyświetleń: 46
Hejka, 3 miesiące temu urodziłam Klarę ♡
Koniec 4 trymestru 😅😀 Klara gada jak najęta, na macie to nawet śpiewa haha z brzucha na plecki się odwraca, już wie, że ma dwie ręce, przygląda się im, łączy :) Łapie lekkie zabawki, trzyma długo, oczywiście wkłada je też do buzi i mieli sobie ♡ Kupiłam jej gryzaczek silikonowy, też lubi go "gryźć " :) Rytm raczej trzymamy, śpi do 7-8, czasem do 9, potem drzemka kolo 10-11 i popołudniu, w nocy raz się budzi na cyca i śpi dalej, uwielbia kąpiele i spacery. Nie lubi tylko nosidełka i mi też jest szkoda ją w tym zapinać, chwile płacze, ale na szczęście jeździć już w nim autem lubi :)
Ubranka 62 póki co kończymy, 68 pewnie niedługo wejdą, kupiłam kilka na Vinted, w Zarze znalazłam fajne na promce i od koleżanki dostałam torbę ubranek także raczej nie zabraknie 😅🧡 parę dni spędziłam u męża, a weekend na wyjeździe, Klara będzie jak rodzice zwiedzała świat ♡
Pozdrawiamy :*
O jaki z Was ślicznoty 🥰.
No pięknie się malutka rozwija 🥰.
@Nat_Ra @Józia89. Ja też uwielbiam body kopertowe . Moja też coś oststnio sie złości jak cos przez głowę wkładam.

A miałam pytać czy macie już @?
I czy byłyście już na drugim badaniu bioderek?

reklama
W sumie body kopertowe to jest wygoda, święta prawda. Zwłaszcza przy takim kubusiu który się wścieka, jak mu coś przez głowę zakłada. 😉

No to tez mała już nie jest taka mała no i wprawe już mamy 😉
Te body kopertowe to bardziej ze względu na męża zakupiłam ja to założę wszystko choć np po kąpieli mam położonego pampersa zapinam obok body aby ją przekręcam i jest ubrana polspiochy i cyk.

Wiadomo są momenty ze nie jest zachwycona ze się ją rozbiera i ubiera ale cóż nic jej na to nie poradze 😉❤️

Do góry