reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2022

reklama
Takie trudne dni są i będą. Ja mam sporo takich i tym bardziej się cieszę, jak mi się przytrafi dzień aktywny, kiedy zdążę dużo zrobić. Przy czym definicja "dużo" bardzo się u mnie zmieniła odkąd Kuba jest na świecie 😆
Obczaję to ASGO, nigdy o tym nie słyszałam 😃 też sprawdzam, co Kuba powinien umieć, ale też te poradniki różnią się między sobą. Traktuję to raczej jako drogowskaz niż wyrocznię.

W przyszłym tygodniu mamy uszka i fizjo. Trzymajcie kciuki za uszka, bo póki co Kuba ma żółty certyfikat.

Czyli badanie w szpitalu nie wyszło do końca dobrze?

My mimo że mamy dobry wynik ( certyfikat) to i tak dostaliśmy skierowanie do poradni na badanie słuchu.
Umawiałam nas i mamy na marca.
Dzwoniąc tam pani się pyta jak badanie wyszło mowie ze dobrze Ale ze w ciąży miałam opryszczke na ustach to pani ordynator nas wysyła na powtórzenie badań a pani mówi " x ( szpital ) chyba musimy uświadomić ze nie wysyła się zdrowych dzieci na badania mówię że możliwe że ze względu może na ten mój kartiotyp to powiedziała że to i tak nic nie zmienia to nie jest powód wysyłania dziecka na badanie które wyszło dobrze w szpitalu.

P.s na skierowaniu mam napisane że miałam opryszczke.

Jeśli chodzi o to przewracanie się z plecków na brzuch pewnie to skonultuje z fizjoterapeutka bo mamy nawet namiar na nią mówiła że w razie co żebyśmy dzwonili.
Ale z mężem uważamy że mała się dobrze rozwija jak ktoś tu ładnie napisał rozwija się swoim tempem.
Nie szperam w wujku google bo tam zawsze się znajdzie chorobe dziecku.
Zapytałam się na forum bo byłam ciekawa- pierwsze dziecko to człowiek chce się dopytać doświadczonych mam ❤️😉

Wiadomo jeśli coś nas będzie martwić na pewno się skonsultujemy.

Choćby ostatnio byliśmy na szczepieniu i sama pani doktor powiedziała że mała jest silna i że ta sile ma.
Nie zauważyła nic niepokojącego.

reklama
Do góry