reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2022

Nie wyobrażam sobie pieluchy wielokrotnego użytku- oszczędność śmieci (pampersy ) ale co z tego zużywa się woda / energia i zużywa pralka nie mówiąc już o czasie który trzeba na to poświęcić.

Jestem na nie.

Wiadomo kiedyś nasi rodzice taki mieli los ale ja nie chce się tak poświęcać.

Dziękuję za to ze są pampersy jednorazowe - wyrzucam do kosza i mam święty spokój.
Tak, to prawda. Woda i prąd przy pieluchach wielorazowych - to też był mój argument jak stwierdziłam, że nie.

reklama
Mi położna jak pokazywała pozycję leżącą, to też wskazała, żeby dziecku wsadzić między nóżki kocyk lub pieluchę zwinąć - że niby tak bezpieczniej dla rozwoju bioder...
No ja też nie mogę raczej zwalczyć zmęczenia i zasypiamy na boku częściej, ale i tak się przebudzam, to ją pakuję do łóżeczka i idę dalej w kimę ;)
Moja niestety nieodkładalna na śpiocha :D z mężem się śmiejemy, że jak będziemy chcieli szybko wybudzić dziecko, to wsadzimy ją do łóżeczka 😆 serio, może spac najtwardszym snem i nie ma szans, żeby dłużej niż 5 minut tam została. Co innego obudzona, chętnie ogląda karuzelkę czy zawieszki w baby hugu.

Nie wyobrażam sobie pieluchy wielokrotnego użytku- oszczędność śmieci (pampersy ) ale co z tego zużywa się woda / energia i zużywa pralka nie mówiąc już o czasie który trzeba na to poświęcić.

Jestem na nie.

Wiadomo kiedyś nasi rodzice taki mieli los ale ja nie chce się tak poświęcać.

Dziękuję za to ze są pampersy jednorazowe - wyrzucam do kosza i mam święty spokój.
Ja tez nie jestem przekona do takich pieluch ale np.wiem, że zwykle pieluchy zawierają chlor, codziennie ubieramy dzieciom kilka razy taką.. ehh
Dlatego wolałabym jakąś alternatywę znaleźć, bambusowe nie mają chloru ale są drogie i człowiek ma zagwostke 🤔😌

Ja tez nie jestem przekona do takich pieluch ale np.wiem, że zwykle pieluchy zawierają chlor, codziennie ubieramy dzieciom kilka razy taką.. ehh
Dlatego wolałabym jakąś alternatywę znaleźć, bambusowe nie mają chloru ale są drogie i człowiek ma zagwostke 🤔😌

Aż tak się nie wczytywałam 😉

Czasem jest lepiej mniej wiedzieć niż za dużo 😉

Mi się podoba idea pieluch wielorazowych, ale od początku wiedziałam, że nie będę ich używać. Jeśli mogę sobie oddać pracy, to tak zrobię. Plus nie przekonuje mnie idea przechowywania zasikanych (i gorzej) wkładów aż się uzbiera wsad do pralki .

Swoją drogą od wczoraj jesteśmy już w domu, tzn. póki co u babci. 🤗🤗 noc bardzo udana, nie mamy tu łóżeczka więc bez żadnych wyrzutów sumienia spałam z Kubą całą noc, prawie sam się obsługiwał przy piersi, tylko strasznie się rozpychał ☺

Mi się podoba idea pieluch wielorazowych, ale od początku wiedziałam, że nie będę ich używać. Jeśli mogę sobie oddać pracy, to tak zrobię. Plus nie przekonuje mnie idea przechowywania zasikanych (i gorzej) wkładów aż się uzbiera wsad do pralki .

Swoją drogą od wczoraj jesteśmy już w domu, tzn. póki co u babci. 🤗🤗 noc bardzo udana, nie mamy tu łóżeczka więc bez żadnych wyrzutów sumienia spałam z Kubą całą noc, prawie sam się obsługiwał przy piersi, tylko strasznie się rozpychał ☺

Super ze juz w domciu ❤️❤️❤️

Ma prawo mały się rozpychać niech się rozpycha jeszcze będziesz za tym tęsknić 😉❤️

Choc my z mala nie śpimy w sensie biorą ja na nasze łóżko - karmimy się czy to mm czy dostawiam do piersi czy zwyczajnie pobawić się i pogadać ❤️❤️❤️ i w ciągu dnia robimy sobie wspólną drzemke ot tak czy przy piersi ale w nocy staram się ją odkładać do łóżeczka od karmienia do karmienia.
Mąż się trochę boi że może jej nieświadomie zrobić krzywde w trakcie snu.
Łóżeczko mamy dosłownie obok naszego łóżka więc cały czas mam ja na oku 😉

Macie prezenty dla babc i dziadków?

Ja zamówiłam w imieniu małej 😉 dla każdej z babc po poduszce plus torba na zakupy 😉 a dla dziadka poduszke.

Tylko minus taki ze nie mamy nic dla prababci bede musiała wyskoczyć na chwilę na miasto coś kupić.

Macie prezenty dla babc i dziadków?

Ja zamówiłam w imieniu małej 😉 dla każdej z babc po poduszce plus torba na zakupy 😉 a dla dziadka poduszke.

Tylko minus taki ze nie mamy nic dla prababci bede musiała wyskoczyć na chwilę na miasto coś kupić.
My kupiliśmy kartki i po pierniczku takim :)

Załączniki

• 16740329371977150036824143508081.jpg
    16740329371977150036824143508081.jpg
    1 MB · Wyświetleń: 34
reklama

Ja piorę prawie codziennie :) zawsze coś znajdę bo u nas w domu 5 ludziów :) No i nie zawsze mam pełen wsad ale to chyba nie musi być :) poza tym mam w domu pomieszczenie gospodarcze z pralka, suszarka a plus jest taki ze pralka i suszarka wydają dźwięki które usypiają mi dziecko :)

Do góry