Tak, to prawda. Woda i prąd przy pieluchach wielorazowych - to też był mój argument jak stwierdziłam, że nie.Nie wyobrażam sobie pieluchy wielokrotnego użytku- oszczędność śmieci (pampersy ) ale co z tego zużywa się woda / energia i zużywa pralka nie mówiąc już o czasie który trzeba na to poświęcić.
Jestem na nie.
Wiadomo kiedyś nasi rodzice taki mieli los ale ja nie chce się tak poświęcać.
Dziękuję za to ze są pampersy jednorazowe - wyrzucam do kosza i mam święty spokój.
reklama
G
guest-1693758626
Gość
Tak, to prawda. Woda i prąd przy pieluchach wielorazowych - to też był mój argument jak stwierdziłam, że nie.
Ja jestem za wygodna jeśli chodzi o to
I tak mamy zajęcia przy naszych maluszkach i dodatkowo dodawać sobie zajęcie nie ma sensu
Moja niestety nieodkładalna na śpiocha z mężem się śmiejemy, że jak będziemy chcieli szybko wybudzić dziecko, to wsadzimy ją do łóżeczka serio, może spac najtwardszym snem i nie ma szans, żeby dłużej niż 5 minut tam została. Co innego obudzona, chętnie ogląda karuzelkę czy zawieszki w baby hugu.Mi położna jak pokazywała pozycję leżącą, to też wskazała, żeby dziecku wsadzić między nóżki kocyk lub pieluchę zwinąć - że niby tak bezpieczniej dla rozwoju bioder...
No ja też nie mogę raczej zwalczyć zmęczenia i zasypiamy na boku częściej, ale i tak się przebudzam, to ją pakuję do łóżeczka i idę dalej w kimę
Ja tez nie jestem przekona do takich pieluch ale np.wiem, że zwykle pieluchy zawierają chlor, codziennie ubieramy dzieciom kilka razy taką.. ehhNie wyobrażam sobie pieluchy wielokrotnego użytku- oszczędność śmieci (pampersy ) ale co z tego zużywa się woda / energia i zużywa pralka nie mówiąc już o czasie który trzeba na to poświęcić.
Jestem na nie.
Wiadomo kiedyś nasi rodzice taki mieli los ale ja nie chce się tak poświęcać.
Dziękuję za to ze są pampersy jednorazowe - wyrzucam do kosza i mam święty spokój.
Dlatego wolałabym jakąś alternatywę znaleźć, bambusowe nie mają chloru ale są drogie i człowiek ma zagwostke
G
guest-1693758626
Gość
Ja tez nie jestem przekona do takich pieluch ale np.wiem, że zwykle pieluchy zawierają chlor, codziennie ubieramy dzieciom kilka razy taką.. ehh
Dlatego wolałabym jakąś alternatywę znaleźć, bambusowe nie mają chloru ale są drogie i człowiek ma zagwostke
Aż tak się nie wczytywałam
Czasem jest lepiej mniej wiedzieć niż za dużo
Mi się podoba idea pieluch wielorazowych, ale od początku wiedziałam, że nie będę ich używać. Jeśli mogę sobie oddać pracy, to tak zrobię. Plus nie przekonuje mnie idea przechowywania zasikanych (i gorzej) wkładów aż się uzbiera wsad do pralki .
Swoją drogą od wczoraj jesteśmy już w domu, tzn. póki co u babci. noc bardzo udana, nie mamy tu łóżeczka więc bez żadnych wyrzutów sumienia spałam z Kubą całą noc, prawie sam się obsługiwał przy piersi, tylko strasznie się rozpychał ☺
Swoją drogą od wczoraj jesteśmy już w domu, tzn. póki co u babci. noc bardzo udana, nie mamy tu łóżeczka więc bez żadnych wyrzutów sumienia spałam z Kubą całą noc, prawie sam się obsługiwał przy piersi, tylko strasznie się rozpychał ☺
G
guest-1693758626
Gość
Mi się podoba idea pieluch wielorazowych, ale od początku wiedziałam, że nie będę ich używać. Jeśli mogę sobie oddać pracy, to tak zrobię. Plus nie przekonuje mnie idea przechowywania zasikanych (i gorzej) wkładów aż się uzbiera wsad do pralki .
Super ze juz w domciu
Ma prawo mały się rozpychać niech się rozpycha jeszcze będziesz za tym tęsknić
Choc my z mala nie śpimy w sensie biorą ja na nasze łóżko - karmimy się czy to mm czy dostawiam do piersi czy zwyczajnie pobawić się i pogadać i w ciągu dnia robimy sobie wspólną drzemke ot tak czy przy piersi ale w nocy staram się ją odkładać do łóżeczka od karmienia do karmienia.
Mąż się trochę boi że może jej nieświadomie zrobić krzywde w trakcie snu.
Łóżeczko mamy dosłownie obok naszego łóżka więc cały czas mam ja na oku
G
guest-1693758626
Gość
Macie prezenty dla babc i dziadków?
Ja zamówiłam w imieniu małej dla każdej z babc po poduszce plus torba na zakupy a dla dziadka poduszke.
Tylko minus taki ze nie mamy nic dla prababci bede musiała wyskoczyć na chwilę na miasto coś kupić.
Ja zamówiłam w imieniu małej dla każdej z babc po poduszce plus torba na zakupy a dla dziadka poduszke.
Tylko minus taki ze nie mamy nic dla prababci bede musiała wyskoczyć na chwilę na miasto coś kupić.
My kupiliśmy kartki i po pierniczku takimMacie prezenty dla babc i dziadków?
Załączniki
reklama
Ja piorę prawie codziennie zawsze coś znajdę bo u nas w domu 5 ludziów No i nie zawsze mam pełen wsad ale to chyba nie musi być poza tym mam w domu pomieszczenie gospodarcze z pralka, suszarka a plus jest taki ze pralka i suszarka wydają dźwięki które usypiają mi dzieckoMi się podoba idea pieluch wielorazowych, ale od początku wiedziałam, że nie będę ich używać. Jeśli mogę sobie oddać pracy, to tak zrobię. Plus nie przekonuje mnie idea przechowywania zasikanych (i gorzej) wkładów aż się uzbiera wsad do pralki .