reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

Dziękuję, dużo lepiej ☺ osłuchowo czysto, saturacja ok, zapadła decyzja o zmniejszeniu dawki sterydu, co prowadzi nas do wypisu. Wyjdziemy zapewne jutro lub pojutrze.

Natomiast dziecko zrobiło się nieodkładalne jeszcze trochę bardziej, na pewno jest zestresowane i zmęczone, ja zapewne też. Zaoferowano mi konsultację psychologiczną i zdecydowałam się skorzystać. Nie wiem tylko, kiedy pani przyjdzie, jednak uznałam że lepszej okazji nie będę miała. Muszę się przełamać i dać sobie pomóc.

Obce miejsce robi swoje dzieciak jest nie spokojny i potrzebuje bliskości.

Super ze z małym już jest znacznie lepiej ❤️
Obyście szybko wyszli do domku oczywiście zdrowo- nie ma co na siłę wychodzić.

reklama
My dzisiaj mieliśmy wizyte u ortopedy druga już na pierwszej lekarz stwierdził że nie są do końca wykształcone bioderka m.in pytał się czy urodziłam o czasie czy wczesniaka.
Pokazał jak mamy trzymać do odbicia i ogólnie następnie dostaliśmy namiary na fizjoterapeutke pokazała jak mamy ćwiczyć z mala.
Dzisiaj stwierdził że możemy być z siebie dumni bo jest znaczna poprawa kolejna wizyta być może ostatnia za 6 tygodni.

Myślę że możemy być dumni ale z córki i wydaje mi się że trochę pospieszył z pierwsza diagnoza bo jednak maleństwo się rozwija i jej bioderka tak samo 😉
A z tego co mi wiadomo dziewczynki mają większy z tym problem.

Trochę się nie zgadza z tym co dzisiaj mówił a co mamy zapisane z pierwszej wizyty 😉

Ale dla córki jesteśmy w stanie zrobić wszystko i pojechać wszędzie gdzie się tylko da 😘

W marcu mamy mieć badanie słuchu.
W szpitalu wyszedł jej wynik prawidłowy ale ze ja w ciąży miałam opryszczke na ustach to ordynatorka stwierdziła żeby powtórzyć.
Jak zadzwoniłam to się pytali o powód to im powiedziałam w słowo w słowo to kobitka powiedziała że cjuba muszą uświadomić nazwe szpitala podala 😉że nie wysyla się dziecka z tego powodu dodałam jeszcze być może dlatego że mam nieprawidłowy kartiotyp to tak samo stwierdziła że nie jest to powód aby wysyłać dziecko na badamie słuchu które ma wynik prawidłowy.

Mała bardzo dobrze słyszy.
Mówiąc do niej odwraca się i słucha 😉

Trochę się pani ordynator dziwię bo skoro taka jest zapobiegliwa powinna wysłać ją jeszcze do okulisty i gdzie się tylko da.

Pamiętam słowa które powiedziała że to że dziecko jest zdrowe nie oznacza że nie zachoruje tylko dlatego że mam nieprawidłowy kartiotyp.
Dziwne myślenie bo w sumie każde dziecko może zachorować choroby czasem dają o sobie znać.

To też zależy od firmy, bo oni juz kolejny raz zmienili. Kiedys sinsay był tragiczny. Teraz czasem coś fajnego się trafi. Plus sinsaya jest taki,że ja nie lubię szerokich rzeczy i u nich na moją są ok. Ja u nich głównie pożamy kupuję dla starszych 😁... i fajna jakość.
Mi w sinsay po jednym czy dwóch praniach poszło w body od nap oczko, w końcu musiałam obciąć bo się już tak przetarło

My dzisiaj mieliśmy wizyte u ortopedy druga już na pierwszej lekarz stwierdził że nie są do końca wykształcone bioderka m.in pytał się czy urodziłam o czasie czy wczesniaka.
Pokazał jak mamy trzymać do odbicia i ogólnie następnie dostaliśmy namiary na fizjoterapeutke pokazała jak mamy ćwiczyć z mala.
Dzisiaj stwierdził że możemy być z siebie dumni bo jest znaczna poprawa kolejna wizyta być może ostatnia za 6 tygodni.

Myślę że możemy być dumni ale z córki i wydaje mi się że trochę pospieszył z pierwsza diagnoza bo jednak maleństwo się rozwija i jej bioderka tak samo 😉

Trochę się nie zgadza z tym co dzisiaj mówił a co mamy zapisane z pierwszej wizyty 😉

Ale dla córki jesteśmy w stanie zrobić wszystko i pojechać wszędzie gdzie się tylko da 😘

W szpitalu wyszedł jej wynik prawidłowy ale ze ja w ciąży miałam opryszczke na ustach to ordynatorka stwierdziła żeby powtórzyć.
Jak zadzwoniłam to się pytali o powód to im powiedziałam w słowo w słowo to kobitka powiedziała że cjuba muszą uświadomić nazwe szpitala podala 😉że nie wysyla się dziecka z tego powodu dodałam jeszcze być może dlatego że mam nieprawidłowy kartiotyp to tak samo stwierdziła że nie jest to powód aby wysyłać dziecko na badamie słuchu które ma wynik prawidłowy.

Trochę się pani ordynator dziwię bo skoro taka jest zapobiegliwa powinna wysłać ją jeszcze do okulisty i gdzie się tylko da.

Pamiętam słowa które powiedziała że to że dziecko jest zdrowe nie oznacza że nie zachoruje tylko dlatego że mam nieprawidłowy kartiotyp.
Dziwne myślenie bo w sumie każde dziecko może zachorować choroby czasem dają o sobie znać.
Ja tez mialam opryszczkę w ciąży i nikt nam nie kazal powtarzać badan słuchu 😆 pani ordynator ewidentnie musi się doszkolić.

@Nat_Ra z tego co slyszalam, jest sporo lekow, ktore mozna brac przy kp - dobry psychiatra powinien Ci takie przepisać. Warto też skonsultować kwestię leków z jeszcze jednym psychologiem, bo slyszalam, że czasem psychiatrzy zapisują leki na odwal się, jak leci. Najważniejsze to poszukać specjalisty z dobrymi opiniami, myślę że u siebie w mieście będziesz miała takich sporo ❤️ A i też nie bój się tabletek, bo depresja poporodowa to podstępne ***** i leki czasem mogą okazac się zbawieniem.

Ja tez mialam opryszczkę w ciąży i nikt nam nie kazal powtarzać badan słuchu 😆 pani ordynator ewidentnie musi się doszkolić.

@Nat_Ra z tego co slyszalam, jest sporo lekow, ktore mozna brac przy kp - dobry psychiatra powinien Ci takie przepisać. Warto też skonsultować kwestię leków z jeszcze jednym psychologiem, bo slyszalam, że czasem psychiatrzy zapisują leki na odwal się, jak leci. Najważniejsze to poszukać specjalisty z dobrymi opiniami, myślę że u siebie w mieście będziesz miała takich sporo ❤️ A i też nie bój się tabletek, bo depresja poporodowa to podstępne ***** i leki czasem mogą okazac się zbawieniem.

Zgadzam się Tobą - pani ordynator nad wyraz zapobiegliwa.
Najlepsze jest to że była kiedyś u mnie pani doktor która prowadziła ciaze i robiła cięcie traf taki ze wpadła ta pani ordynator zaczęła wyliczać jakieś choroby świata- ta moja doktorka zaczęła mówić że nie ma opcji aby na to chorowała.
Badania porobione- wyniki rewelacja.
Mówi że się doszukuje czegoś czego nie ma.
Fakt że mała jest w grupie ryzyka dlatego że mam nieprawidłowy kartiotyp ale nie dowiemy się czy jest nosicielka translokacji czy jest zdrowa póki nie zrobi się badań genetycznych.
Chora nie jest bo by się tak nie rozwijała i wyniki badań nie byłyby dobre w ciąży i po ciąży.

Zrobić zrobimy badania genetyczne ale to troszkę później jak będzie większa na razie jest za mała to po pierwsze a po drugie chyba na razie nie chcemy wiedzieć z mężem.
Cieszymy się tym co jest ❤️❤️
Wcześniej czy później i tak nas to nie ominie a zrobić będziemy musieli chociażby żeby ona kiedyś w przyszłości wiedziała na czym stoi.

Ja miałam dwa razy 😉
Raz na samym początku dostałam leki w szpitalu a drugi raz w połowie ciąży pani doktor mi też coś w tedy przepisała.

Gdyby to była opryszczka tam na dole to jeszcze można by było podyskutować 😉
ale nie na ustach.

Co to znaczy „nie wykształcone” biodra? Ortopeda stwierdził dysplazje na pierwszym badaniu ? Skoro nie mieliście zaleceń szerokiego pieluchowania czy innych to wydaje mi się, ze to była bardzo niewielka dysplazja która samoczynnie ustąpiła.
Jeśli teraz obraz bioderek jest okej, to raczej nie ma szans ze nagle się coś zepsuje.

Mój syn tez miał skierowanie do audiologa ale jemu badanie przesiewowe nie wyszło prawidłowo. Dziwie się ze takie zalecenie jest u was skoro badanie się udało.
Badanie nie jest bolesne a dla takiego malucha nawet ciekawe, najgorsze jednak są kolejki w szpitalach i tłumy pacjentów :(

No, jestem już po rozmowie. Zalecenie: do psychiatry po leki.
Wybacz, ale w życiu... najlepiej dać skierowanie na leki, zamiast poszukać głębiej. My z siostrą średnio wierzymy w lekarzy, bardziej holistycznej strony się trzymamy, wszystkie nasze myśli i choroby biorą się z głowy. Im więcej myślimy o chorobach, złych sprawach, to one do nas przychodzą. Tak zwane prawo przyciągania. Ja w to wierzę i widzę, że się sprawdza.
Staram się jak najmniej łykać "leków ".. Natura i jeszcze raz natura.
Nie musisz podzielać mojego zdania, ale myślę, że warto poszukać innej alternatywy, lub innego psychologa. ♡

Co to znaczy „nie wykształcone” biodra? Ortopeda stwierdził dysplazje na pierwszym badaniu ? Skoro nie mieliście zaleceń szerokiego pieluchowania czy innych to wydaje mi się, ze to była bardzo niewielka dysplazja która samoczynnie ustąpiła.
Jeśli teraz obraz bioderek jest okej, to raczej nie ma szans ze nagle się coś zepsuje.

Mój syn tez miał skierowanie do audiologa ale jemu badanie przesiewowe nie wyszło prawidłowo. Dziwie się ze takie zalecenie jest u was skoro badanie się udało.
Badanie nie jest bolesne a dla takiego malucha nawet ciekawe, najgorsze jednak są kolejki w szpitalach i tłumy pacjentów :(

Powtarzam co lekarz powiedział " bioderka nie są wykształcone" , " nie jest źle ale mogłoby być lepiej" i pytania czy córka została urodzona o czasie.
Pierwsza wizyta jakoś nie przypadła nam do gustu ale człowiek wszystko zrobi dla dobra dziecka.
Rozmawialiśmy z mężem i też stwierdziliśmy ze pewnie te bioderka się kształcą i dlatego coś tam mogło nie wyjść.
Dzisiaj stwierdził że możemy szeroko pieluchowac ze nie zaszkodzi.
Czuje się tak trochę dziwnie po tej wizycie 😉 jak bankomat który wypłaca kasę na kolejną wizyte 😉
Nie żebym żałowała kasę na corke absolutnie co jak co ale na corke nie żałuję nawet złotówki.

P.s pani ze szpitala gdzie dzwonilam stwierdziła że chyba będą musieli uświadomić szpital w którym rodziłam ze nie wysyła się zdrowych dzieci na badania profilaktycznie.
Gdyby się coś działo to jak najbardziej ale nie gdy badania wychodzą bardzo dobrze 😉

reklama
Wybacz, ale w życiu... najlepiej dać skierowanie na leki, zamiast poszukać głębiej. My z siostrą średnio wierzymy w lekarzy, bardziej holistycznej strony się trzymamy, wszystkie nasze myśli i choroby biorą się z głowy. Im więcej myślimy o chorobach, złych sprawach, to one do nas przychodzą. Tak zwane prawo przyciągania. Ja w to wierzę i widzę, że się sprawdza.
Staram się jak najmniej łykać "leków ".. Natura i jeszcze raz natura.
Nie musisz podzielać mojego zdania, ale myślę, że warto poszukać innej alternatywy, lub innego psychologa. ♡

Też jestem zdania ze to tak na szybko diagnoza pani psycholog.
Być może warto zasięgnąć opinii innego psychologa choć nie mówię że nie warto udać się do psychiatry może z nim rozmowa będzie lepsza :)

Do góry