My dzisiaj mieliśmy wizyte u ortopedy druga już na pierwszej lekarz stwierdził że nie są do końca wykształcone bioderka m.in pytał się czy urodziłam o czasie czy wczesniaka.
Pokazał jak mamy trzymać do odbicia i ogólnie następnie dostaliśmy namiary na fizjoterapeutke pokazała jak mamy ćwiczyć z mala.
Dzisiaj stwierdził że możemy być z siebie dumni bo jest znaczna poprawa kolejna wizyta być może ostatnia za 6 tygodni.
Myślę że możemy być dumni ale z córki i wydaje mi się że trochę pospieszył z pierwsza diagnoza bo jednak maleństwo się rozwija i jej bioderka tak samo
A z tego co mi wiadomo dziewczynki mają większy z tym problem.
Trochę się nie zgadza z tym co dzisiaj mówił a co mamy zapisane z pierwszej wizyty
Ale dla córki jesteśmy w stanie zrobić wszystko i pojechać wszędzie gdzie się tylko da
W marcu mamy mieć badanie słuchu.
W szpitalu wyszedł jej wynik prawidłowy ale ze ja w ciąży miałam opryszczke na ustach to ordynatorka stwierdziła żeby powtórzyć.
Jak zadzwoniłam to się pytali o powód to im powiedziałam w słowo w słowo to kobitka powiedziała że cjuba muszą uświadomić nazwe szpitala podala
że nie wysyla się dziecka z tego powodu dodałam jeszcze być może dlatego że mam nieprawidłowy kartiotyp to tak samo stwierdziła że nie jest to powód aby wysyłać dziecko na badamie słuchu które ma wynik prawidłowy.
Mała bardzo dobrze słyszy.
Mówiąc do niej odwraca się i słucha
Trochę się pani ordynator dziwię bo skoro taka jest zapobiegliwa powinna wysłać ją jeszcze do okulisty i gdzie się tylko da.
Pamiętam słowa które powiedziała że to że dziecko jest zdrowe nie oznacza że nie zachoruje tylko dlatego że mam nieprawidłowy kartiotyp.
Dziwne myślenie bo w sumie każde dziecko może zachorować choroby czasem dają o sobie znać.