maszak
Fanka BB :)
U nas jutro mija 4 tygodnie, od tygodnia daję jej karty kontrastowe(ja uzywam czuczu na kółku bo przy młodym się sprawdziły). A Ty jakich używasz?Oo, a ja ciągle wyczekuje momentu, jak mala na mnie spojrzy albo skupi wzrok na czymś bardziej świadomie. Ile Twoja ma tygodni? Pokazuję mojej codziennie klocki albo książeczki kontrastowe, ale póki co zdarza jej się tylko czasem na moment zawiesić wzrok.
U nas w ogole dzisiaj mijają 4 tygodnie, córka przestaje być noworodkiem![]()
Na mnie patrzy w sumie od poczatku, ale ja mm czarne okulary wiec to dlatego. Od 2 dni mamy świadome uśmiechy.
@Nat_Ra ja moją wczoraj przekarmiłam i tak mi ulała na przewijaku, myśle, ze to normalne. Aaa jeśli chodzi o butelke to mam z medeli i smoczek calma... dziecko musi sie napracować, żeby wypić z niej. Musi zassac by mleko polecialo.
@martimo smoczkow nie polecają, bo rodzice naduzywają i potem jest tak, że dziecko się uzależnia. Jednak czasem jest pomocny by odciążyc mamę. Moja fanką nie jest, ale czasem zassa i sama zasypia.
Zresztą moja caly czas tylko je i śpi, aktywna jest 2 razy w ciagu dnia i wtedy lezy na brzuszku lub placach i patrzy na karty. Wczoraj jej karuzelka kreciłam i tez jej się podobało.
Ostatnia edycja: