reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2022

reklama
Ja się melduję po wizycie - wszystko w porządku, ale mała już nie jest taka malutka, bo 2900 g, aż się zdziwiłam 😀 a dzisiaj jestem w 36+2. Wczesniej lekarz mowil, ze bedzie drobna, a tu tak wystrzelila 😆 Trochę się boję, ile jeszcze do porodu przybierze 😐
Co do mojej wagi w ciąży - aktualnie +11 kg.

Ja się melduję po wizycie - wszystko w porządku, ale mała już nie jest taka malutka, bo 2900 g, aż się zdziwiłam 😀 a dzisiaj jestem w 36+2. Wczesniej lekarz mowil, ze bedzie drobna, a tu tak wystrzelila 😆 Trochę się boję, ile jeszcze do porodu przybierze 😐

Moja tydzień temu ważyła 2.800.
Jutro stuknie nam 38 tydzień ❤️❤️❤️

Super ze malutka wszystko w porządku ❤️
Niech rośnie maleństwo!

Taki klocuszek 😄 ale pamiętaj że to jest + - 300 g, może nie jest aż taka dorodna. Najważniejsze, że zdrowa!
Ja widzę że my tu wagowo idziemy łeb w łeb 😁 bardzo dobrze, moja gin jest zadowolona z mojego przyrostu wagi.

Taki klocuszek 😄 ale pamiętaj że to jest + - 300 g, może nie jest aż taka dorodna. Najważniejsze, że zdrowa!
Ja widzę że my tu wagowo idziemy łeb w łeb 😁 bardzo dobrze, moja gin jest zadowolona z mojego przyrostu wagi.
Mój na wagę nie patrzy ;), zresztą chyba nigdy nikt nic nie mówił o moich kg na +...
No tam waga maluchów rzadko pokrywa się z tym jak jest naprawdę. Najgorsze, że margines błędu jest w obie strony ;).

Mój na wagę nie patrzy ;), zresztą chyba nigdy nikt nic nie mówił o moich kg na +...
No tam waga maluchów rzadko pokrywa się z tym jak jest naprawdę. Najgorsze, że margines błędu jest w obie strony ;).
Moja patrzy, bo bardzo ją zajmuje moja cukrzyca 😉 tak, ten margines może trochę niepokoić. Mąż mi opowiadał, że jego koleżance z pracy zrobili cc z uwagi na dużą szacowaną masę dziecka i dosyć drobną budowę matki. Dziecko okazało się być sporo mniejsze niż te szacunki... No, dmuchali na zimne, nie chcieli komplikacji i oczywiście lepiej w tę stronę, ale to pokazuje że tak naprawdę nie da się do końca przewidzieć masy dzidziusia.

Hejo. Ja po ktg skurczow zero, ale to taki standardzik ;) u mnie przy prawie pełnym rozwarciu się nie pisały także ;).
Koncówka ciąży jest średnia, bo właśnie srednio się śpi, średnio chodzi itp itd...
Choć ja ani ze spaniem, ani chodzeniem problemów nie mam ;).
Także czekam cierpliwie aż królewna zechce opuścić gniazdko ;).
A jak Wasza waga? Bo u mnie wzrost o 0,5 kg..
Ja od września stałam z wagą, ale dziś przybyło kolejne 2kg... Z tym że spodziewałam się, bo raz, że apetyt mam większy (choć przy cukrzycy małe pole do popisu z objadaniem się), a dwa, to piję dużo wody jak zawsze, ale o wiele mniej sikam. No i zaparcia mnie dopadły... Więc gdzieś to wszystko musi w środku siedzieć i dobija wagę 😅

reklama
Mnie ostatnio ciągnie do słodkiego 😳😳

Ale nie odmawiam sobie parę dni zostało to chyba nie przybędzie mi drugie tyle heh.
Ja sobie mniej odmawiam niż wcześniej, ale jednak - bo bym jadła słodycze kilka razy dziennie. I bym miała kosmiczny cukier przez cały czas. A w domu zawsze są słodycze, bo mąż lubi, i muszę się wykazywać naprawdę silną wolą.

Do góry