reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

reklama
Ja się melduję po wizycie - wszystko w porządku, ale mała już nie jest taka malutka, bo 2900 g, aż się zdziwiłam 😀 a dzisiaj jestem w 36+2. Wczesniej lekarz mowil, ze bedzie drobna, a tu tak wystrzelila 😆 Trochę się boję, ile jeszcze do porodu przybierze 😐
Co do mojej wagi w ciąży - aktualnie +11 kg.

Ja się melduję po wizycie - wszystko w porządku, ale mała już nie jest taka malutka, bo 2900 g, aż się zdziwiłam 😀 a dzisiaj jestem w 36+2. Wczesniej lekarz mowil, ze bedzie drobna, a tu tak wystrzelila 😆 Trochę się boję, ile jeszcze do porodu przybierze 😐

Moja tydzień temu ważyła 2.800.
Jutro stuknie nam 38 tydzień ❤️❤️❤️

Super ze malutka wszystko w porządku ❤️
Niech rośnie maleństwo!

Taki klocuszek 😄 ale pamiętaj że to jest + - 300 g, może nie jest aż taka dorodna. Najważniejsze, że zdrowa!
Ja widzę że my tu wagowo idziemy łeb w łeb 😁 bardzo dobrze, moja gin jest zadowolona z mojego przyrostu wagi.

Taki klocuszek 😄 ale pamiętaj że to jest + - 300 g, może nie jest aż taka dorodna. Najważniejsze, że zdrowa!
Ja widzę że my tu wagowo idziemy łeb w łeb 😁 bardzo dobrze, moja gin jest zadowolona z mojego przyrostu wagi.
Mój na wagę nie patrzy ;), zresztą chyba nigdy nikt nic nie mówił o moich kg na +...
No tam waga maluchów rzadko pokrywa się z tym jak jest naprawdę. Najgorsze, że margines błędu jest w obie strony ;).

Mój na wagę nie patrzy ;), zresztą chyba nigdy nikt nic nie mówił o moich kg na +...
No tam waga maluchów rzadko pokrywa się z tym jak jest naprawdę. Najgorsze, że margines błędu jest w obie strony ;).
Moja patrzy, bo bardzo ją zajmuje moja cukrzyca 😉 tak, ten margines może trochę niepokoić. Mąż mi opowiadał, że jego koleżance z pracy zrobili cc z uwagi na dużą szacowaną masę dziecka i dosyć drobną budowę matki. Dziecko okazało się być sporo mniejsze niż te szacunki... No, dmuchali na zimne, nie chcieli komplikacji i oczywiście lepiej w tę stronę, ale to pokazuje że tak naprawdę nie da się do końca przewidzieć masy dzidziusia.

Hejo. Ja po ktg skurczow zero, ale to taki standardzik ;) u mnie przy prawie pełnym rozwarciu się nie pisały także ;).
Koncówka ciąży jest średnia, bo właśnie srednio się śpi, średnio chodzi itp itd...
Choć ja ani ze spaniem, ani chodzeniem problemów nie mam ;).
Także czekam cierpliwie aż królewna zechce opuścić gniazdko ;).
A jak Wasza waga? Bo u mnie wzrost o 0,5 kg..
Ja od września stałam z wagą, ale dziś przybyło kolejne 2kg... Z tym że spodziewałam się, bo raz, że apetyt mam większy (choć przy cukrzycy małe pole do popisu z objadaniem się), a dwa, to piję dużo wody jak zawsze, ale o wiele mniej sikam. No i zaparcia mnie dopadły... Więc gdzieś to wszystko musi w środku siedzieć i dobija wagę 😅

reklama
Mnie ostatnio ciągnie do słodkiego 😳😳

Ale nie odmawiam sobie parę dni zostało to chyba nie przybędzie mi drugie tyle heh.
Ja sobie mniej odmawiam niż wcześniej, ale jednak - bo bym jadła słodycze kilka razy dziennie. I bym miała kosmiczny cukier przez cały czas. A w domu zawsze są słodycze, bo mąż lubi, i muszę się wykazywać naprawdę silną wolą.

Do góry