reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

Ok przemyślałam to i zamówię. Jak się nie przyda to pójdzie w świat. Faktycznie przy maluszku w sumie pewnych sytuacji się nie przewidzi.
Dziękuję Wam że wyraziłyscie swoje zdanie, dużo fajnych rzeczy dowiaduję się na tym forum🤗✌️

reklama
Ja też bym ustąpiła. Podałam tylko przykład. Bo z takimi maluszkami na dzień dobry idziesz na zdrową stronę. Jednak przychodnia to przychodnia.
Mąz potrzyma 10 minut, a potem będzie mu cięźko fotelik tez waży plus dzieciątko. Jak macie luzy w przychodni to super. Jednak w większosci przypadków w przychodni schodzi długo są obłozone i nikt nie jest skory by ustąpić.
Zresztą sama zobaczysz jak logistyka przy maluszku się zmienia :). I robisz wszystko by było Wam wszystkim super :).

My w tej przychodni gdzie chcemy zapisać mała jest naprawde ok.
Choć to wyjdzie w praktyce 😉

My raczej nie będziemy się w to bawić.
Dostaliśmy gratis to i wzięliśmy.
Ja osobiście z mala na początku nie mam zamiaru nigdzie jeździć a już typowo po sklepach itp odpada.
W gości to wiadomo pojedzie się weźmie nosidło w reke i heja ide.

Jeśli do stelaża pasuje nosidełko/ fotelik to możecie dokupić te adaptery to nie jest jakiś mega duży wydatek koszt około 40 zł.
Mój w nosidełku jeździł chyba 13 miesięcy więc to też nie jest taka chwila. :p

Jak kto uważa 😉
Zakupy odpadają z maleństwem chociażby w naszym przypadku chociażby na początku.
Wizyta u lekarza wysiadam na parkingu biorę fotelik/ nosidełko w rękę i heja ide 😉

Ale nie mówię koszt około 40 zł więc żadne pieniądze można kupić my pewnie byśmy też kupili żeby mieć w razie 'w' ale dostaliśmy gratis.
Mój chudy był a i tak nosidełko z 4kg to najpierw nie nosilam bo połóg, a potem jak już ważył te 8 to 12kg dojść gdzieś dalej nawet mężowi było już ciężko bo to nieporęczne.

Hejo wszystkim. Mam termin na 22.11 ale byłam wczoraj u lekarza i 5.10 szyjka wynosiła 4 coś a wczoraj już 1.2 jest miękka i lekarz powiedział ze powinno coś ruszyć w przyszłym tyg :) powiem szczerze ze bardzo z tego faktu się cieszę bo pierwszy syn tez urodzony w 37 z waga 3190, a drugi syn wczoraj ważył równe 3kg. Mam już dość 😀 bolą mnie biodra, podbrzusze jak na okres, stawia się brzuchol i spać się w nocy nie da. A Wy jak tam listopadowe?

Ja też bym ustąpiła. Podałam tylko przykład. Bo z takimi maluszkami na dzień dobry idziesz na zdrową stronę. Jednak przychodnia to przychodnia.
Mąz potrzyma 10 minut, a potem będzie mu cięźko fotelik tez waży plus dzieciątko. Jak macie luzy w przychodni to super. Jednak w większosci przypadków w przychodni schodzi długo są obłozone i nikt nie jest skory by ustąpić.
Zresztą sama zobaczysz jak logistyka przy maluszku się zmienia :). I robisz wszystko by było Wam wszystkim super :).
Do mnie przychodzą do poradni preluksacyjnej, najczęściej do 6 tygodnia. Cześć z wózkami a cześć z fotelikami. Foteliki najczęściej stawiają na krzesłach jeśli jest miejsce, ale na podłodze tez. Ja mam adaptery i zamierzam korzystać z wózka, ze stelaża.
Nadto ja zamierzam dużo wychodzić z dzieckiem, bo nie lubię „trzymać” dziecka w domu. Niech się przyzwyczaja do brutalnego życia od małego. Po pierwszych szczepieniach tez będziemy jeździć po sklepach, restauracjach itp … No i dziecko ze mną do pracy, do przychodni :)

reklama
Do góry