reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

No ja tak szczerze mówiąc to jestem na diecie, ale czasem po prostu czuję, że muszę 😁 popełniłam nawet brownie o bardzo niskim indeksie glikemicznym i faktycznie cukier mam po nim super, ale przesłodziłam i od erytrytolu ma trochę inny posmak niż normalnie, to jednak nie to.
Placki ziemniaczane kocham, ale obecnie robią mi krzywdę 😪 więc przez dietę zazwyczaj sama gotuję to, po czym wiem że będę miała dobry cukier, ale dziś nie mam obiadu i nie wiem co zrobić.

No ja cale szczęście nie mam problemu z cukrem.
A placki ziemniaczane uwielbiam pod każdą postacia a ostatnio dość długo za mną chodziły 😀
A że ja z tych leniwych żon to mąż zabrał mnie do naszej ulubionej knajpki a żona mogła wybrać co chciała 😁😁

reklama
Ja po wizycie. Szyjka się szykuje, ale jeszcze chwila. Mała 2940 g, wód jest ok. Przepływy ok, łożysko też :). I chyba czekamy na termin ;).
@Nat_Ra oj takie naładowanie bateryjek jest super 🥰. Ja wczoraj po parku biegałam z młodym... ale już moja kondycja 🤣😂. Jak jest słoneczko to jest od razu lepiej.
Mam jeszcze w planach pojechać do lasu do Tenczynka... bo mężu odkrył rok temu i muszę tam pojechać w tym roku.

Ja po wizycie. Szyjka się szykuje, ale jeszcze chwila. Mała 2940 g, wód jest ok. Przepływy ok, łożysko też :). I chyba czekamy na termin ;).
@Nat_Ra oj takie naładowanie bateryjek jest super 🥰. Ja wczoraj po parku biegałam z młodym... ale już moja kondycja 🤣😂. Jak jest słoneczko to jest od razu lepiej.
Mam jeszcze w planach pojechać do lasu do Tenczynka... bo mężu odkrył rok temu i muszę tam pojechać w tym roku.
Jak ja bym chciała, żeby moja gin była taka elastyczna w kwestii indukcji! Podejmę z nią ten temat w poniedziałek. Może się uda 😃 super, że jesteś zdrowa i u malutkiej wszystko dobrze 🥰 i pewnie, korzystaj póki możesz, bo potem zanim długie spacery będą możliwe to się zrobi zimno i w sumie też odpada. Więc póki samopoczucie w normie i jesteście w dwupaku, ruszajcie! Jesteś z okolic Krakowa? Ja bardzo lubię południe, góry to już w ogóle (nietrudno się zorientować po tych moich wojażach). W Krk byłam w zeszłym roku 😉

Hej ja 11 dni 🙈🎉 Pytanie do dziewczyn które są już mamami. Korzystałyście dużo z adapterów które łączyły nosidełko że stelażem wózka? Wyczytałam w internecie że nosidełko/fotelik ma służyć tylko do samochodu lub wyjątkowo do 2 godzin właśnie na stelażu gdzieś na mieście itp Musiałabym dokupić takie adaptery (wózek mamy 2w1 a fotelik zakupiony z innej firmy) i zastanawiam się czy ma to sens..

Szczerze to moze uzylam raz czy dwa te adaptery. Wolalam corke przekladac normalnie do gondoli, nawet w zimie.

reklama
Chyba nie zczaiłas że ja tak trochę wiesz żartem 😉 🤪

Na podłoge / ziemie nie stawiać ale do sklepu gdzie setki ludzi się mija już można 😉
Wiesz, myślę że przekonasz się sama ze 2 tyg po porodzie nie będziesz chciała nigdzie iść. Ale 4 tyg po porodzie możesz już chcieć albo musieć jechać na zakupy do biedry albo gdzieś chociażby po pampki. Albo majtki, albo cokolwiek byle wyjść z domu i trochę uwolnić się z jaskini. A wtedy z adapterami nie dźwigasz dziecka, a uwierz że fotelik plus noworodek waży sporo w sumie tylko pyk na stelaż, robisz szybkie zakupy i wracasz do domu. Czasem trzeba wyjść w zarazki. Albo jedziesz w gości ale po drodze zahaczasz o cmentarz (u nas często). Bez sensu brać cała gondole bo nie będzie potrzebna, więc pyk montujesz dziecko na stelaż, jedziesz po cmentarzu a potem w gości. Nie widzę sensu tak się zapierać że nie będziesz używać adapterów bo będziesz nosić nosidełko. Z doświadczenia adaptery to pierwsza rzecz która sprawdziłam czy mam, bo uważam je za niezbędne.

Do góry