reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2022

Hej ja 11 dni 🙈🎉 Pytanie do dziewczyn które są już mamami. Korzystałyście dużo z adapterów które łączyły nosidełko że stelażem wózka? Wyczytałam w internecie że nosidełko/fotelik ma służyć tylko do samochodu lub wyjątkowo do 2 godzin właśnie na stelażu gdzieś na mieście itp Musiałabym dokupić takie adaptery (wózek mamy 2w1 a fotelik zakupiony z innej firmy) i zastanawiam się czy ma to sens..
Ma sens... szybkie zakupy, wizyta u lekarza. Jedziesz z adaptwrami podpinasz nosidełko i już. I nie bawisz się w gondolkę itp itd

reklama
Właśnie zastanawiam się czy ma to sens bo raczej może się przydać tylko sporadycznie np w sklepie. W moim przypadku też pierwsze dziecko i mamy dylemat ☺️☺️

My raczej nie będziemy się w to bawić.
Dostaliśmy gratis to i wzięliśmy.
Ja osobiście z mala na początku nie mam zamiaru nigdzie jeździć a już typowo po sklepach itp odpada.
W gości to wiadomo pojedzie się weźmie nosidło w reke i heja ide.

Jeśli do stelaża pasuje nosidełko/ fotelik to możecie dokupić te adaptery to nie jest jakiś mega duży wydatek koszt około 40 zł.

My raczej nie będziemy się w to bawić.
Dostaliśmy gratis to i wzięliśmy.
Ja osobiście z mala na początku nie mam zamiaru nigdzie jeździć a już typowo po sklepach itp odpada.
W gości to wiadomo pojedzie się weźmie nosidło w reke i heja ide.

Jeśli do stelaża pasuje nosidełko/ fotelik to możecie dokupić te adaptery to nie jest jakiś mega duży wydatek koszt około 40 zł.
Zależy jaki model wózka i nosidła od 40 zl to się zaczyna i idzie w zwyż ;).

Ma sens... szybkie zakupy, wizyta u lekarza. Jedziesz z adaptwrami podpinasz nosidełko i już. I nie bawisz się w gondolkę itp itd

Jak kto uważa 😉
Zakupy odpadają z maleństwem chociażby w naszym przypadku chociażby na początku.
Wizyta u lekarza wysiadam na parkingu biorę fotelik/ nosidełko w rękę i heja ide 😉

Ale nie mówię koszt około 40 zł więc żadne pieniądze można kupić my pewnie byśmy też kupili żeby mieć w razie 'w' ale dostaliśmy gratis.

Jak kto uważa 😉
Zakupy odpadają z maleństwem chociażby w naszym przypadku chociażby na początku.
Wizyta u lekarza wysiadam na parkingu biorę fotelik/ nosidełko w rękę i heja ide 😉

Ale nie mówię koszt około 40 zł więc żadne pieniądze można kupić my pewnie byśmy też kupili żeby mieć w razie 'w' ale dostaliśmy gratis.
Widać, ze to Twoje pierwsze dziecko.
A w przychodni gdzie nosidełko postawisz w zarazkach na ziemi? No bo nie sądzisz, ze w przychodni ktos Ci ustapi miejsca byś sobie nosidełko z dzieckiem postawiła ;). Kochana po to ktos to wymyślił by rodzicom było lżej.

A w przychodni gdzie nosidełko postawisz w zarazkach na ziemi? No bo nie sądzisz, ze w przychodni ktos Ci ustapi miejsca byś sobie nosidełko z dzieckiem postawiła ;). Kochana po to ktos to wymyślił by rodzicom było lżej.

Mąż będzie trzymał 😁😁
Faktycznie tutaj o tym nie pomyślałam 😉

Choc akurat nasza przychodnia to taka przychodnia gdzie ludzie nie chorują 🤪🤪

Poważnie nigdy nie ma tłumów i od ręki możesz się dostać do lekarza.

Albo tak lecza ze ludzie nie chcą tam przychodzić 🤪🤪 i brak kolejki i tłumów.

Ja np bym ustąpiła miejsca jakbym tylko widziała taka sytuacje ze ktos przyszedł z dzieckiem w nosidełku do lekarza 😉
Ale ja to ja.

Ja teraz będąc w ciąży jak jestem w sklepie to przepuszczam ludzi w kolejce.
Jak widzę jak ktos ma bułki i masło a ja cały koszyk to aż mi głupio żeby stała taka osoba w kolejce.
Nie często się to zdarza bo mąż teraz robi zakupy częściej i to sam.
Ale bywa że pojedziemy razem to i większą ilość wszystkiego weźmiemy.

reklama
Ja np bym ustąpiła miejsca jakbym tylko widziała taka sytuacje ze ktos przyszedł z dzieckiem w nosidełku do lekarza 😉
Ale ja to ja.

Ja teraz będąc w ciąży jak jestem w sklepie to przepuszczam ludzi w kolejce.
Jak widzę jak ktos ma bułki i masło a ja cały koszyk to aż mi głupio żeby stała taka osoba w kolejce.
Nie często się to zdarza bo mąż teraz robi zakupy częściej i to sam.
Ale bywa że pojedziemy razem to i większą ilość wszystkiego weźmiemy.
Ja też bym ustąpiła. Podałam tylko przykład. Bo z takimi maluszkami na dzień dobry idziesz na zdrową stronę. Jednak przychodnia to przychodnia.
Mąz potrzyma 10 minut, a potem będzie mu cięźko fotelik tez waży plus dzieciątko. Jak macie luzy w przychodni to super. Jednak w większosci przypadków w przychodni schodzi długo są obłozone i nikt nie jest skory by ustąpić.
Zresztą sama zobaczysz jak logistyka przy maluszku się zmienia :). I robisz wszystko by było Wam wszystkim super :).

Do góry