reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

Hej ja 11 dni 🙈🎉 Pytanie do dziewczyn które są już mamami. Korzystałyście dużo z adapterów które łączyły nosidełko że stelażem wózka? Wyczytałam w internecie że nosidełko/fotelik ma służyć tylko do samochodu lub wyjątkowo do 2 godzin właśnie na stelażu gdzieś na mieście itp Musiałabym dokupić takie adaptery (wózek mamy 2w1 a fotelik zakupiony z innej firmy) i zastanawiam się czy ma to sens..
Ma sens... szybkie zakupy, wizyta u lekarza. Jedziesz z adaptwrami podpinasz nosidełko i już. I nie bawisz się w gondolkę itp itd

reklama
Właśnie zastanawiam się czy ma to sens bo raczej może się przydać tylko sporadycznie np w sklepie. W moim przypadku też pierwsze dziecko i mamy dylemat ☺️☺️

My raczej nie będziemy się w to bawić.
Dostaliśmy gratis to i wzięliśmy.
Ja osobiście z mala na początku nie mam zamiaru nigdzie jeździć a już typowo po sklepach itp odpada.
W gości to wiadomo pojedzie się weźmie nosidło w reke i heja ide.

Jeśli do stelaża pasuje nosidełko/ fotelik to możecie dokupić te adaptery to nie jest jakiś mega duży wydatek koszt około 40 zł.

My raczej nie będziemy się w to bawić.
Dostaliśmy gratis to i wzięliśmy.
Ja osobiście z mala na początku nie mam zamiaru nigdzie jeździć a już typowo po sklepach itp odpada.
W gości to wiadomo pojedzie się weźmie nosidło w reke i heja ide.

Jeśli do stelaża pasuje nosidełko/ fotelik to możecie dokupić te adaptery to nie jest jakiś mega duży wydatek koszt około 40 zł.
Zależy jaki model wózka i nosidła od 40 zl to się zaczyna i idzie w zwyż ;).

Ma sens... szybkie zakupy, wizyta u lekarza. Jedziesz z adaptwrami podpinasz nosidełko i już. I nie bawisz się w gondolkę itp itd

Jak kto uważa 😉
Zakupy odpadają z maleństwem chociażby w naszym przypadku chociażby na początku.
Wizyta u lekarza wysiadam na parkingu biorę fotelik/ nosidełko w rękę i heja ide 😉

Ale nie mówię koszt około 40 zł więc żadne pieniądze można kupić my pewnie byśmy też kupili żeby mieć w razie 'w' ale dostaliśmy gratis.

Jak kto uważa 😉
Zakupy odpadają z maleństwem chociażby w naszym przypadku chociażby na początku.
Wizyta u lekarza wysiadam na parkingu biorę fotelik/ nosidełko w rękę i heja ide 😉

Ale nie mówię koszt około 40 zł więc żadne pieniądze można kupić my pewnie byśmy też kupili żeby mieć w razie 'w' ale dostaliśmy gratis.
Widać, ze to Twoje pierwsze dziecko.
A w przychodni gdzie nosidełko postawisz w zarazkach na ziemi? No bo nie sądzisz, ze w przychodni ktos Ci ustapi miejsca byś sobie nosidełko z dzieckiem postawiła ;). Kochana po to ktos to wymyślił by rodzicom było lżej.

A w przychodni gdzie nosidełko postawisz w zarazkach na ziemi? No bo nie sądzisz, ze w przychodni ktos Ci ustapi miejsca byś sobie nosidełko z dzieckiem postawiła ;). Kochana po to ktos to wymyślił by rodzicom było lżej.

Mąż będzie trzymał 😁😁
Faktycznie tutaj o tym nie pomyślałam 😉

Choc akurat nasza przychodnia to taka przychodnia gdzie ludzie nie chorują 🤪🤪

Poważnie nigdy nie ma tłumów i od ręki możesz się dostać do lekarza.

Albo tak lecza ze ludzie nie chcą tam przychodzić 🤪🤪 i brak kolejki i tłumów.

Ja np bym ustąpiła miejsca jakbym tylko widziała taka sytuacje ze ktos przyszedł z dzieckiem w nosidełku do lekarza 😉
Ale ja to ja.

Ja teraz będąc w ciąży jak jestem w sklepie to przepuszczam ludzi w kolejce.
Jak widzę jak ktos ma bułki i masło a ja cały koszyk to aż mi głupio żeby stała taka osoba w kolejce.
Nie często się to zdarza bo mąż teraz robi zakupy częściej i to sam.
Ale bywa że pojedziemy razem to i większą ilość wszystkiego weźmiemy.

reklama
Ja np bym ustąpiła miejsca jakbym tylko widziała taka sytuacje ze ktos przyszedł z dzieckiem w nosidełku do lekarza 😉
Ale ja to ja.

Ja teraz będąc w ciąży jak jestem w sklepie to przepuszczam ludzi w kolejce.
Jak widzę jak ktos ma bułki i masło a ja cały koszyk to aż mi głupio żeby stała taka osoba w kolejce.
Nie często się to zdarza bo mąż teraz robi zakupy częściej i to sam.
Ale bywa że pojedziemy razem to i większą ilość wszystkiego weźmiemy.
Ja też bym ustąpiła. Podałam tylko przykład. Bo z takimi maluszkami na dzień dobry idziesz na zdrową stronę. Jednak przychodnia to przychodnia.
Mąz potrzyma 10 minut, a potem będzie mu cięźko fotelik tez waży plus dzieciątko. Jak macie luzy w przychodni to super. Jednak w większosci przypadków w przychodni schodzi długo są obłozone i nikt nie jest skory by ustąpić.
Zresztą sama zobaczysz jak logistyka przy maluszku się zmienia :). I robisz wszystko by było Wam wszystkim super :).

Do góry