reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

Piątka, czuję się niemal identycznie i nachodzą mnie podobne wątpliwości. I im bliżej do terminu (dzisiaj mi pokazuje, że 28 dni 😳) tym bardziej zestresowana jestem. Boję się porodu, bólu, boję się, czy mała będzie zdrowa, czy wszystko będzie ok. Jestem tez przerażona pobytem w szpitalu, pierwszym samodzielnym przebieraniem, karmieniem i wywróceniem życia do góry nogami 😀 Nie wiem, jak zareaguje nasz pies. No zmartwień mam tyle, że trochę przestaję nad tym panować.

Co do tęsknoty za ciążą, brzuszkiem - poki co tęsknię za swoją sprawnością sprzed tego stanu. I to mimo że ciążę znosiłam względnie dobrze lub bardzo dobrze :) Ale te ostatnie dni trochę dają w kość, chyba też zamartwiająca się glowa robi swoje.

Normalnie jakbym o sobie czytała 😁
Tylko tyle że nie mamy zwierząt 😁 jedno zmartwienie nam odpada.

reklama
A czy ty czasem nie masz zboczenia zawodowego? 😂 bo pisałaś, że zajmujesz się fotografią 🙃

Dziewczyny, tak mi przyszło do głowy. Czy będziecie tęskniły za byciem w ciąży? Ja póki co nie umiem sobie tak do końca wyobrazić życia z dzieckiem, ale nawet jak byłam jeszcze daleka od podjęcia decyzji o poczęciu, zawsze byłam ciekawa tego stanu. I właściwie można powiedzieć, że pewne moje wyobrażenia o noszeniu dziecka się sprawdziły, jest mniej więcej tak, jak się spodziewałam. I ze zdziwieniem stwierdzam, że lubię ten stan, przechodzę go jako tako bez większych problemów, wyrzeczenia nie są tak dotkliwe jak myślałam, a obserwowanie ruchów synka to przedstawienie, które mi się nie nudzi. Podobam się sobie, kiedy patrzę w lustro. Chyba... będzie mi tego brakować 🤩 za to jakoś mi nie śpieszno do spotkania po drugiej stronie brzucha, może dlatego że właśnie nie umiem sobie wyobrazić jak to jest MIEĆ DZIECKO.
Ja już tęsknię za tym, że zabraknie Brzuszka, tych ruchów, tak fajnie mi się z nim chodzi. Każdy mówi, że mi ładnie ahhaha, no ale nie mogę się też doczekać porodu i córeczki 🥰

Piątka, czuję się niemal identycznie i nachodzą mnie podobne wątpliwości. I im bliżej do terminu (dzisiaj mi pokazuje, że 28 dni 😳) tym bardziej zestresowana jestem. Boję się porodu, bólu, boję się, czy mała będzie zdrowa, czy wszystko będzie ok. Jestem tez przerażona pobytem w szpitalu, pierwszym samodzielnym przebieraniem, karmieniem i wywróceniem życia do góry nogami 😀 Nie wiem, jak zareaguje nasz pies. No zmartwień mam tyle, że trochę przestaję nad tym panować.

Co do tęsknoty za ciążą, brzuszkiem - poki co tęsknię za swoją sprawnością sprzed tego stanu. I to mimo że ciążę znosiłam względnie dobrze lub bardzo dobrze :) Ale te ostatnie dni trochę dają w kość, chyba też zamartwiająca się glowa robi swoje.
Jak będziesz w szpitalu, daj mężowi ciuszki i pieluszki po dzidziusiu niech oswaja siś z zapachem :). Dobrze będzie
Ano właśnie, też mam stres. Ciągle myślę o tym, jak położna poradziła posmarować pupkę jeszcze w szpitalu czymś tłustym, to smółka się łatwiej zmyje - no ale kurczę kiedy to smarowanie zrobić? 😅 pełno mam takich głupich myśli.

Przynajmniej nie mam psa. Ciesz się, że twój zwierzak to nie kot 😁

Zrobiłam coś głupiego dzisiaj, kurier przywiózł coś ciężkiego, chciałam to przesunąć i coś sobie naciągnęłam w środku. Teraz boli jak wstaję. Wzięłam nospe i odpoczywam, ale no ja ciągle zapominam, że muszę wolniej, ostrożniej, zwłaszcza teraz na końcówce.
Uważaj na siebie. Ja wiem, że czujesz się dobrze, ale dzwiganie nie służy.
Jeśli chodzi o przewijanie, to kup sobie zielony linomag i przy zmianie pieluszki smaruj pupcię i siusiolka ;).

Ostatnia edycja:
Uważaj na siebie. Ja wiem, że czujesz się dobrze, ale dzwiganie nie służy.
Jeśli chodzi o przewijanie kup sobie zielony linomag i przy zmianie pieluszki smaruj pupcię i siusiolka ;).
O jeżu słodki, jak mnie by się w tym szpitalu przydała taka doświadczona osoba u boku 😅 ja jestem taka durnowata momentami, że się obcych wstydzę, niby pracuję w służbie zdrowia i nie mam syndromu białego fartucha ale gapowata jestem i się wstydzę pytać 😳

Dzisiaj to był trochę wypadek przy pracy, staram się uważać na siebie ale czasem po prostu się zapominam. A to podskoczę, a to popchnę, podniosę... powolutku z każdą godziną ten ból trochę odchodzi, jakieś więzadło naciągnęłam. Już wiem, że się w nocy nie przekręcę, bo to to samo miejsce co mnie ciągnie jak zmieniam pozycję z jednego boku na drugi. Brzuch na szczęście miękki.

A czy ty czasem nie masz zboczenia zawodowego? 😂 bo pisałaś, że zajmujesz się fotografią 🙃

Dziewczyny, tak mi przyszło do głowy. Czy będziecie tęskniły za byciem w ciąży? Ja póki co nie umiem sobie tak do końca wyobrazić życia z dzieckiem, ale nawet jak byłam jeszcze daleka od podjęcia decyzji o poczęciu, zawsze byłam ciekawa tego stanu. I właściwie można powiedzieć, że pewne moje wyobrażenia o noszeniu dziecka się sprawdziły, jest mniej więcej tak, jak się spodziewałam. I ze zdziwieniem stwierdzam, że lubię ten stan, przechodzę go jako tako bez większych problemów, wyrzeczenia nie są tak dotkliwe jak myślałam, a obserwowanie ruchów synka to przedstawienie, które mi się nie nudzi. Podobam się sobie, kiedy patrzę w lustro. Chyba... będzie mi tego brakować 🤩 za to jakoś mi nie śpieszno do spotkania po drugiej stronie brzucha, może dlatego że właśnie nie umiem sobie wyobrazić jak to jest MIEĆ DZIECKO.
Ja na Wielkanoc byłam jeszcze w ciąży a na kolejną już w ciąży. Polecam, skoro lubisz :p

Halo...dodaję karuzelkę... choć fotka średnia ;). I nie wiem czy nie ma za dużo elementów ..

Załączniki

• 20221026_093009.jpg
    20221026_093009.jpg
    1 MB · Wyświetleń: 59
  • 20221026_092838.jpg
    20221026_092838.jpg
    714,5 KB · Wyświetleń: 63
  • 20221026_092817.jpg
    20221026_092817.jpg
    832,2 KB · Wyświetleń: 59
  • 20221026_093001.jpg
    20221026_093001.jpg