reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

reklama
Oo, a ile ciuszków dla dzieci można kupić po super cenach ! 😄
Ciuszki te co dokupowałam to na wagę, lubię sobie dotknąć najpierw. Ja mieszkam w dużym mieście i takich secondhandów mamy mnóstwo, wiem że nie każdy lubi tam kupować ale ja się nie wstydzę, że lubię. I nawet nie chodzi o pieniądze, tylko o ten dreszczyk 😁

Ciuszki te co dokupowałam to na wagę, lubię sobie dotknąć najpierw. Ja mieszkam w dużym mieście i takich secondhandów mamy mnóstwo, wiem że nie każdy lubi tam kupować ale ja się nie wstydzę, że lubię. I nawet nie chodzi o pieniądze, tylko o ten dreszczyk 😁
We wsi obok jest jeden lumpeks ale słabiutki, w pobliskim mieście są lumpku ale bardziej dla dorosłych - nigdy nic fajnego tam dla dziecka nie znalazłam. Ani ciążowych rzeczy, też nie ma. W lumpkach to mi kupuje mama i siostra, ale to w dużym mieście, daleko ode mnie 😁 mają dziecięce, lumpkowe Eldorado koło bloku, zresztą ciuchy ciążowe też mi tam kupowały 😁

Ja też kupuje na wagę, ostatnio prałam nowe i te z lumpeksu i nie widać różnicy, które to które, za to portfel czuje różnice.. no i ten dreszczyk emocji hihih 😆🙃

Nie kupuje w takich sklepach ciuchów i to już nie chodzi o to że używane bo wiadomo wyprac wyprasowac i można chodzić ale ten specyficzny zapach mnie odrzuca.
Wchodzę do takiego lumpeksu i cale ciało mnie swedzi.

Swego czasu moja ciotka kupowala mojemu mężowi tam ciuchy do pracy co innego dzinsy za 20 złoty a za 300 zł 😳😳

Ja nie chodzę po lumpach, ale z kolei przyjaciółka dorwała dla mojego bobo sweterek z super skladem - m.in. z alpaką i kaszmirem, zapłaciła 17 zl. Sprawdziłyśmy potem ta firmę w necie, to ich sweterki chodza po kilkaset dolarów :D więc chyba sama się w końcu zainteresuję lumpeksami ;D

Ja nie chodzę po lumpach, ale z kolei przyjaciółka dorwała dla mojego bobo sweterek z super skladem - m.in. z alpaką i kaszmirem, zapłaciła 17 zl. Sprawdziłyśmy potem ta firmę w necie, to ich sweterki chodza po kilkaset dolarów :D więc chyba sama się w końcu zainteresuję lumpeksami ;D
Takie zdobycze to rzadkość 🙂 ja nie chodzę regularnie, ale mam alergię na centra handlowe i sieciówki i to jest dla mnie kolejny argument za lumpkami, a tak w ogóle to nie lubię wydawać na ubrania i ubieram się tanio (co nie znaczy brzydko czy bez gustu). Lubię za to wydawać na jedzenie 🤣

@Józia89. No jest ten zapach specyficzny, choć akurat byłam ostatnio w miejscu które jakoś inaczej dezynfekuje ciuchy, bo miały raczej woń detergentu niż środka odkażającego. Ja wiem, że nie każdy lubi, dla niektórych to jest odpychające nosić ciuchy po obcych, a niektórzy zwyczajnie nie mają cierpliwości przewalać tych wszystkich wieszaków.

Mam koleżankę, której córki potrafią wyszukać mega perełki, dziewczyny wyglądają jak z żurnala a na dodatek ta moja koleżanka umie szyć na maszynie, nieraz przerabia te ubrania, mają nawet płaszcze wełniane za grosik... Ale na to ja nie mam czasu żeby w dzień dostawy czatować od samego rana 🙂

No ja głównie tam kupuje, małe rozmiary nie mają kiedy się zniszczyć, a dobre jakościowo ubranka są za ułamek sklepowej ceny 😁

Kurcze, teraz mi podkupicie co fajniejsze 🤣😉
Póki co nic ci nie podkupię, bo mam wszystkiego w wystarczającej ilości, ale jak młode podrośnie to kto wie 😁 a poza tym ty chyba będziesz miała dziewczynkę? To mogę poszaleć i nie będę konkurencją 😂

reklama
Takie zdobycze to rzadkość 🙂 ja nie chodzę regularnie, ale mam alergię na centra handlowe i sieciówki i to jest dla mnie kolejny argument za lumpkami, a tak w ogóle to nie lubię wydawać na ubrania i ubieram się tanio (co nie znaczy brzydko czy bez gustu). Lubię za to wydawać na jedzenie 🤣

@Józia89. No jest ten zapach specyficzny, choć akurat byłam ostatnio w miejscu które jakoś inaczej dezynfekuje ciuchy, bo miały raczej woń detergentu niż środka odkażającego. Ja wiem, że nie każdy lubi, dla niektórych to jest odpychające nosić ciuchy po obcych, a niektórzy zwyczajnie nie mają cierpliwości przewalać tych wszystkich wieszaków.

Mam koleżankę, której córki potrafią wyszukać mega perełki, dziewczyny wyglądają jak z żurnala a na dodatek ta moja koleżanka umie szyć na maszynie, nieraz przerabia te ubrania, mają nawet płaszcze wełniane za grosik... Ale na to ja nie mam czasu żeby w dzień dostawy czatować od samego rana 🙂

Nie miałabym problemu chodzić po kimś w ciuchach wyprac wyprasowac i można chodzić.
Ale ja nie chodzę właśnie ze względu na zapach i od razu swedzi mnie skóra.
Ale gdyby ktoś mi coś fajnego kupił i dał upranego ło zadowolona bym była 😁😁😁

Ale dziecku bym nie kupiła właśnie ze względu ze ja nie chodzę w używanych ciuchach wiec i dziecku bym nie kupiła.

Do góry