reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2022

Ja w tej grzeszę i grzeszę ;). Na miescie też jadam zakazane, ale się nie objadam tylko małe porcje to i cukier git.
Najlepszego dla Was 😍, a która to rocznica?
@Józia89. Zatęsknisz ;), ale nowa rzeczywistość też będzie piękna :)
Po dłuższym czasie już mam cukier z kosmosu, nawet tego nie piszę w mój rejestr, niech to pozostanie moją "słodką" tajemnicą - bo moja pani doktor się potem martwi 🙂

Dziękuję za życzenia 🥰 a rocznica druga, choć znamy się pół życia. Dłuuuuugo nam zajęło, zanim wzięliśmy ślub.
Ja cale szczęście nie mam cukrzycy ciążowej.
Na początku w ogóle słodkie mnie nie interesowało a teraz końcówka to trochę jem tych słodkości 😁😁

Też tak uważam że nowa rzeczywistość będzie piękna choć pewnie na początku będę wystraszona mała kruszynka.
Ciekawe czy dam / y rade.
Pewnie że dasz radę, ale wszystkie pierwiastki mają takie myśli - ja też. Pisałam ostatnio, że nie pamiętam ze szkoły rodzenia jak się podnosi takiego malucha, i tak leżałam w ciemności i próbowałam sobie przypomnieć... Ale potem się pocieszam, że dzieci są tak zaprojektowane, że nie może się nie udać 😉 a ja jestem taka ciapa, że nawet mi się mylą nazwy tych wszystkich ciuszków, ale jakoś trzeba tego maluszka utrzymać przy życiu 😄

reklama
Po dłuższym czasie już mam cukier z kosmosu, nawet tego nie piszę w mój rejestr, niech to pozostanie moją "słodką" tajemnicą - bo moja pani doktor się potem martwi 🙂

Dziękuję za życzenia 🥰 a rocznica druga, choć znamy się pół życia. Dłuuuuugo nam zajęło, zanim wzięliśmy ślub.

Pewnie że dasz radę, ale wszystkie pierwiastki mają takie myśli - ja też. Pisałam ostatnio, że nie pamiętam ze szkoły rodzenia jak się podnosi takiego malucha, i tak leżałam w ciemności i próbowałam sobie przypomnieć... Ale potem się pocieszam, że dzieci są tak zaprojektowane, że nie może się nie udać 😉 a ja jestem taka ciapa, że nawet mi się mylą nazwy tych wszystkich ciuszków, ale jakoś trzeba tego maluszka utrzymać przy życiu 😄
O to widzę, że Wy też długodystansowcy ;).... choć ...my troszkę dłużej po ślubie :). I wiecej jabłek na stanie ;).
Kochane mamy mają taką moc, że wszystko potrafią. Zniosą ból, zmęczenie, i cudownie przy tym zaopiekują się swoim potomstwem. W U wièkszości kobiet jestt to wpisane w nasz instynkt.

Kobietki, a gdzie kupowałyście koszulki nocne do karmienia? Zamówiłam sobie na allegro, miały niezłe opinie, ale nie jestem zadowolona, 100% bawełny tyle że cienkiej i szorstkiej 😒 będę chyba odsyłać.

Kobietki, a gdzie kupowałyście koszulki nocne do karmienia? Zamówiłam sobie na allegro, miały niezłe opinie, ale nie jestem zadowolona, 100% bawełny tyle że cienkiej i szorstkiej 😒 będę chyba odsyłać.
Ja mam z italian fashion .. z sinsay(ale tych już nie ma)... i jeszcze jednà dostałam, ale nie pamiętam nazwy. Sprawdzę później to Ci napiszę :).

Najlepsza to jest moja koszula do porodu 🤣 byliśmy u teściowej i mówię do niej (bo ona potrafi mieć w szafie takie różne dziewactwa), że składam zamówienie na koszulę do rodzenia, coś do wybrudzenia i wyrzucenia. A ona na te słowa podeszła do bieliźniarki i wyciągnęła koszulę w stylu niemalże wiktoriańskim, przeznaczoną już bardziej na szmatki. Ja ją chyba sobie zostawię, a rodzić pójdę w czym innym, bo tu mam i wygodnie, i guziki, i troczek na dekolcie, rękawek, dobra bawełna w starym stylu, bomba nie koszula. Tylko styl babciny 😂 ale dziecku wszystko jedno.

Ja wczoraj kupiłam za 24zl sukienkę w H&M, chyba letnia kolekcja Mama, zwykła na ramiączkach. Miła w dotyku, będzie do spania i po domu przy dzidziusiu. Te do karmienia są beznadziejnie drogie, tylko dlatego, że są do karmienia 🙈

Załączniki

• 16660744135413457952726614413862.jpg
    16660744135413457952726614413862.jpg
    934,6 KB · Wyświetleń: 58
Ja wczoraj kupiłam za 24zl sukienkę w H&M, chyba letnia kolekcja Mama, zwykła na ramiączkach. Miła w dotyku, będzie do spania i po domu przy dzidziusiu. Te do karmienia są beznadziejnie drogie, tylko dlatego, że są do karmienia 🙈
Mi dosyć mocno chodziło o szpital, żeby się nie zastanawiać z której strony wyjąć pierś tylko odpiąć guziczki i już. Mam super koszulki nocne, ale żadna nie nadaje się do karmienia w miejscu publicznym bo są zabudowane.

W sumie
Mi dosyć mocno chodziło o szpital, żeby się nie zastanawiać z której strony wyjąć pierś tylko odpiąć guziczki i już. Mam super koszulki nocne, ale żadna nie nadaje się do karmienia w miejscu publicznym bo są zabudowane.
W sumie do szpitala to faktycznie może kupię, położna polecała taką z napami, i do karmienia i do kangurowania fajna, bo szybko się rozpina :)

Koszule z napami z myślą o karmieniu piersią kupiłam na lokalnym targu made in Turcja 100 % bawełna i faktycznie mega miłe każda to koszt 35 złoty więc myślę że cenowo bardzo dobrze 😉
I kupiłam jeszcze taka odcinana pod biustem na zakładkę na biust wiec w razie co poprostu wyciągne cyca i bede karmić ❤️

Mała bardzo fika ❤️❤️ mamusinowe i tatusiowe serduszko ❤️❤️❤️

My w tym roku obchodziliśmy 6 rocznice ślubu ❤️❤️ A ogólnie razem jesteśmy ponad 13 lat razem 😉❤️💐

reklama
Najlepsza to jest moja koszula do porodu 🤣 byliśmy u teściowej i mówię do niej (bo ona potrafi mieć w szafie takie różne dziewactwa), że składam zamówienie na koszulę do rodzenia, coś do wybrudzenia i wyrzucenia. A ona na te słowa podeszła do bieliźniarki i wyciągnęła koszulę w stylu niemalże wiktoriańskim, przeznaczoną już bardziej na szmatki. Ja ją chyba sobie zostawię, a rodzić pójdę w czym innym, bo tu mam i wygodnie, i guziki, i troczek na dekolcie, rękawek, dobra bawełna w starym stylu, bomba nie koszula. Tylko styl babciny 😂 ale dziecku wszystko jedno.

Znając moja babcie pewnie też by z szafy wyciągnęła jakąś koszule z czasów młodości 😉 liczą się chęci.
Czasem można oko przymknąć 😉
Przecież tej koszuli nie musisz zakładać 😉

Do góry