reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2022

To zależy od dziecka, bo jeśli wierzga nogami i nie lubi byc przykryte to nie będzie w nim spało. Kokon super sprawa :), a tak w pierwszych miesiacach używam tylko rożka, bezpieczny i ciepły.
Ja pochodzę ze Stalowej, ale nie znam opieki szpitalnej, bo ja w Krk jestem.
Pewnie racja, zobaczymy jak będzie lubiła spać, haha oby w ogóle lubiła 🙈
Mam różek, mam nadzieję że będzie jej w nim dobrze 💝

reklama
A który szpital w Rzeszowie? Do Stalowej Woli jedzie się godzinkę, a są super warunki, można rodzic w pozycjach wertykalnych, siedzieć w wannie, rodzic po operacjach ( a ja mam bliznę pod brzuchem po operacji). Lekarze są super :)
Wcześniej rodziłam na Szopena i w sumie byłam zadowolona, może dobrze trafiłam 😉 ale teraz jest tam remont i zastanawiam się nad Rycerską - ostatnio widzę bardzo dużo pozytywnych opinii, rodziła tam też moja kuzynka i je potwierdza. No i w tych dwóch szpitalach też jest możliwość różnych pozycji, choć nie ma porodu w wannie z tego co wiem. Profamilia podobno bardzo się zepsuła z kolei, więc nad nią się nie zastanawiam. To też moja kolejna ciąża i raczej biorę te bliższe opcje pod uwagę, bo u mnie trzeci poród to już szybszy może być, a druga rzecz, że logistycznie mężowi będzie o wiele łatwiej pogodzić choćby odwiedziny u mnie (jeśli ich nie wstrzymaja) z zajęciem się naszymi dziewczynami, jeśli będę w szpitalu bliżej domu 😉

Ja mam póki co jeden rożek, idzie właśnie drugi, będę miała kokon i mam dwa śpiworki. Zobaczymy, co się przyda. Widziałam, że noworodki można też spowijać, ale jakoś do mnie nie przemawia zawijanie takiego malucha jak tortillę, na samą myśl dostaję klaustrofobii 😅 niby dzieci to lubią, niby w brzuchu mają ciasno, no ale jakoś tak...

Hej, @MamaM. ! ☺️
U mnie 37t1d, wczoraj skończyłam pakować siebie i małą do szpitala. Wszystko już gotowe, oprócz kilku mniej istotnych rzeczy :p Także czekam ☺️
Ale masz słodką kicię! Mówią, że zwierzęta wyczuwają jak kobieta jest w ciąży 🤔 Ja mam 2 letnią jamniczkę i ona totalnie ignoruje brzuch, nie wie o co chodzi 😂
Macie wybrane imię? :)

Hej, @MamaM. ! ☺️
U mnie 37t1d, wczoraj skończyłam pakować siebie i małą do szpitala. Wszystko już gotowe, oprócz kilku mniej istotnych rzeczy :p Także czekam ☺️
Ale masz słodką kicię! Mówią, że zwierzęta wyczuwają jak kobieta jest w ciąży 🤔 Ja mam 2 letnią jamniczkę i ona totalnie ignoruje brzuch, nie wie o co chodzi 😂
Jeju dziewczyny. Jak widzę takie wpisy, że to już 37 tc to naprawdę nie mogę uwierzyć w to jak szybko ten czas leci. Jakby wczoraj wszyscy pisali o pierwszych prenatalnych a tu zaraz pojawia się info o pierwszych porodach🙈 szok!

Hej, @MamaM. ! ☺️
Moj pies tez niczego nie wyczuwa, kompletna olewka 😂 wczoraj wpadł na mnie z impetem, bo lecial za jakąś muchą 😂

Hej, @MamaM. ! ☺️
Hej, @MamaM. ! ☺️
Ja juz przygotowałam dziś wszystko do spakowania, czekam na męża, ma mi przywieźć woreczki foliowe, widziałam fajny patent na pakowanie do nich rzeczy :) Mam dwie Kicie i w sumie to zawsze kolo mnie siedzą, czy z brzuchem czy nie haha 😅
Będzie Klara, juz 20 lat temu tak chciałam, mężowi się podoba😇

reklama
Ja juz przygotowałam dziś wszystko do spakowania, czekam na męża, ma mi przywieźć woreczki foliowe, widziałam fajny patent na pakowanie do nich rzeczy :) Mam dwie Kicie i w sumie to zawsze kolo mnie siedzą, czy z brzuchem czy nie haha 😅
Będzie Klara, juz 20 lat temu tak chciałam, mężowi się podoba😇
My mamy Klarę i jest spokojna póki co😁 (1,5roku) dobre imię

Do góry