reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2022

Ja na całe szczęście mam zdrowe zeby pewnie zacznę je leczyć po porodzie 😁
Ale na razie jest wszystko w porządku.
Ja mam parę ciuszków szczerze jestem w ciemnej dupie jak to się ładnie mowi 🤪 jestem przerażona nie mamy nic konkretnego dla małej.
Ale myślę że w ten weekend znaczy się w sobotę wybierzemy się z mężem do miasta i coś zaczniemy kupować.
Mogę sobie pozwolić na wyjście do miasta wyłącznie kiedy mąż jest w domu.
Na tygodniu nie ruszam się nigdzie chociaż i na weekend też siedzę w domu ale od czasu do czasu pojedziemy razem na zakupy czy na badania które zleci nam doktorka.
Ja przyznaję bez bicia, że je zaniedbałam trochę 🙈 ale muszę je ogarnąć jak najszybciej 😉
To nadal musisz się oszczędzać?
Teraz kupić rzeczy dla maluchów to nie problem, można to zrobić w każdej chwili, wszędzie jest ich pod dostatkiem 🙂

reklama
Ja przyznaję bez bicia, że je zaniedbałam trochę 🙈 ale muszę je ogarnąć jak najszybciej 😉
To nadal musisz się oszczędzać?
Teraz kupić rzeczy dla maluchów to nie problem, można to zrobić w każdej chwili, wszędzie jest ich pod dostatkiem 🙂

Zgadza się.
Oszczędzam się dalej zalecenia mojej pani doktor są takie aby się nie nadwyrężać jakieś tam delikatne spacery itp.
Wiadomo obiad ugotuje / pranie wstawię wieszać wiesza mąż / ogarnąć coś ogarnę ale bez szalenstw.
Po za tym mąż dużo pomaga i wyręcza.
Wolę nie szaleć tym bardziej że nie muszę nie mam innych obowiązków więc nie chce tez pluc sobie w brode że coś zaniedbałam.
Pessar mam załozony.

Zgadza się teraz zamówić to żaden problem tylko kasę mieć na koncie i można szaleć heh.

Kurier miał być i go nie było 🤷
Może jutro się zjawi.

Zgadza się.
Oszczędzam się dalej zalecenia mojej pani doktor są takie aby się nie nadwyrężać jakieś tam delikatne spacery itp.
Wiadomo obiad ugotuje / pranie wstawię wieszać wiesza mąż / ogarnąć coś ogarnę ale bez szalenstw.
Po za tym mąż dużo pomaga i wyręcza.
Wolę nie szaleć tym bardziej że nie muszę nie mam innych obowiązków więc nie chce tez pluc sobie w brode że coś zaniedbałam.
Pessar mam załozony.

Zgadza się teraz zamówić to żaden problem tylko kasę mieć na koncie i można szaleć heh.

Kurier miał być i go nie było 🤷
Może jutro się zjawi.
Jeśli takie jest zalecenie lekarza to wiadomo, że trzeba się go trzymać 🙂 mój organizm też daje znać, że muszę trochę zwolnić, więc staram się go słuchać i więcej odpoczywać 🙂
To prawda, a tyle tych rzeczy jest, że czasem to ciężko wybrać 😅
Może miał dużo paczek do rozwiezienia? U mnie też czasem tak się zdarzało, że mieli być w dany dzień, a przyjeżdżali w kolejny 🙂

Jeśli takie jest zalecenie lekarza to wiadomo, że trzeba się go trzymać 🙂 mój organizm też daje znać, że muszę trochę zwolnić, więc staram się go słuchać i więcej odpoczywać 🙂
To prawda, a tyle tych rzeczy jest, że czasem to ciężko wybrać 😅
Może miał dużo paczek do rozwiezienia? U mnie też czasem tak się zdarzało, że mieli być w dany dzień, a przyjeżdżali w kolejny 🙂

Ja zwyczajnie nie chce mieć do siebie zalu/ pretensji. Zdarzę się jeszcze nalatac i narobic 😁
Zgadza się wybór jest mega a ja tak naprawdę jestem jak sroka co się błyszczy świeci musi być moje 🤪
Moje zakupy są mega chaotyczne heh.

Spokojnie nie pogonię kuriera heh
Przyjść przyjdzie to jest paczka pobraniowa więc jestem spokojna 🤪

Cześć, ja też jestem tu nowa, termin na 25 listopada, ma to być córeczka :) Moje pierwsze dziecko, wszystko wydaje się nowe, straszne, a wybory dotyczące wyprawki mnie trochę przerastają - ja mam tylko dostawkę, a tak to kompletnie nic 😂 ale obiecuje sobie, że pod koniec sierpnia zaczynam pierwsze zakupy. Pytanie do Was - macie do polecenia takie "must have" artykuły? Co koniecznie powinnam kupić, na co zwrócić uwagę? :) A co sobie odpuścić i nie dać się naciągnąć tym atakującym mnie z każdej strony reklamom? 😀

Cześć, ja też jestem tu nowa, termin na 25 listopada, ma to być córeczka :) Moje pierwsze dziecko, wszystko wydaje się nowe, straszne, a wybory dotyczące wyprawki mnie trochę przerastają - ja mam tylko dostawkę, a tak to kompletnie nic 😂 ale obiecuje sobie, że pod koniec sierpnia zaczynam pierwsze zakupy. Pytanie do Was - macie do polecenia takie "must have" artykuły? Co koniecznie powinnam kupić, na co zwrócić uwagę? :) A co sobie odpuścić i nie dać się naciągnąć tym atakującym mnie z każdej strony reklamom? 😀
Hej! ☺️ Ja mam termin na 6 listopada i to też moje pierwsze dziecko, więc nie pomogę za bardzo ;D Też czuję się zagubiona, ale jakoś damy radę! 💪

Im mniej, tym lepiej. W dobie internetu na zamowienie czeka sie 1-2 dni, wiec jak cos ci bedzie potrzebne to albo wyslesz partnera do sklepu, albo sama zamowisz dana rzecz. W pierwszej ciazy duzo szperalam po miescie, ogladalam filmikow na yt i czytalam artykulow. Ale rzeczy, ktore sie przydaly komus, mi wgl sie nie sprawdzily i na odwrot.

Ja zwyczajnie nie chce mieć do siebie zalu/ pretensji. Zdarzę się jeszcze nalatac i narobic 😁
Zgadza się wybór jest mega a ja tak naprawdę jestem jak sroka co się błyszczy świeci musi być moje 🤪
Moje zakupy są mega chaotyczne heh.

Spokojnie nie pogonię kuriera heh
Przyjść przyjdzie to jest paczka pobraniowa więc jestem spokojna 🤪
To oczywiście zrozumiałe no i tak jak piszesz, jeszcze się narobisz 😉 druga rzecz, że masz za sobą już kilka strat, więc tym bardziej musisz być ostrożna, ale trzymam za ciebie i za wszystkie listopadówki kciuki byśmy dotrwały do terminu i mogły cieszyć się zdrowymi maluszkami 🙂

Im mniej, tym lepiej. W dobie internetu na zamowienie czeka sie 1-2 dni, wiec jak cos ci bedzie potrzebne to albo wyslesz partnera do sklepu, albo sama zamowisz dana rzecz. W pierwszej ciazy duzo szperalam po miescie, ogladalam filmikow na yt i czytalam artykulow. Ale rzeczy, ktore sie przydaly komus, mi wgl sie nie sprawdzily i na odwrot.
Zgadzam się całkowicie, sama idę w minimalizm, jeśli chodzi o wyprawkę, choć pewne rzeczy są konieczne, inne rzeczywiście mogą się nie sprawdzić. Np jeśli chodzi o kosmetyki to u mnie będzie żel do kąpania z Babydream, sudocrem w razie odparzeń, choć polecam także zwykłą mąkę ziemniaczaną - czasem nawet szybciej pomagała niż sudocrem. A i krem na każdą pogodę bez dodatku wody. Gdyby pojawiła się ciemieniucha to wtedy jakaś oliwka, ale tak to chyba tyle 🙂

reklama
Ja na pewno chce miec rozek bawelniany. Z kosmetykow sudocrem, linomag zielony, zasypka moze jakas, krem na zime bez wody w skladzie i do kapania zel z hippa lub olejek ze slodkich migdalow. Na pewno potrzeba kilka pieluszek, raczej muslinowych, bo sa mieciutkie. Pieluch biore jedna paczke rozmiaru 1 z biedronki, bo oryginalne Pampers poprzednim razem mi corke odparzyly. Recznik jakis do kapieli.

Do góry