reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

Ja na całe szczęście mam zdrowe zeby pewnie zacznę je leczyć po porodzie 😁
Ale na razie jest wszystko w porządku.
Ja mam parę ciuszków szczerze jestem w ciemnej dupie jak to się ładnie mowi 🤪 jestem przerażona nie mamy nic konkretnego dla małej.
Ale myślę że w ten weekend znaczy się w sobotę wybierzemy się z mężem do miasta i coś zaczniemy kupować.
Mogę sobie pozwolić na wyjście do miasta wyłącznie kiedy mąż jest w domu.
Na tygodniu nie ruszam się nigdzie chociaż i na weekend też siedzę w domu ale od czasu do czasu pojedziemy razem na zakupy czy na badania które zleci nam doktorka.
Ja przyznaję bez bicia, że je zaniedbałam trochę 🙈 ale muszę je ogarnąć jak najszybciej 😉
To nadal musisz się oszczędzać?
Teraz kupić rzeczy dla maluchów to nie problem, można to zrobić w każdej chwili, wszędzie jest ich pod dostatkiem 🙂

reklama
Ja przyznaję bez bicia, że je zaniedbałam trochę 🙈 ale muszę je ogarnąć jak najszybciej 😉
To nadal musisz się oszczędzać?
Teraz kupić rzeczy dla maluchów to nie problem, można to zrobić w każdej chwili, wszędzie jest ich pod dostatkiem 🙂

Zgadza się.
Oszczędzam się dalej zalecenia mojej pani doktor są takie aby się nie nadwyrężać jakieś tam delikatne spacery itp.
Wiadomo obiad ugotuje / pranie wstawię wieszać wiesza mąż / ogarnąć coś ogarnę ale bez szalenstw.
Po za tym mąż dużo pomaga i wyręcza.
Wolę nie szaleć tym bardziej że nie muszę nie mam innych obowiązków więc nie chce tez pluc sobie w brode że coś zaniedbałam.
Pessar mam załozony.

Zgadza się teraz zamówić to żaden problem tylko kasę mieć na koncie i można szaleć heh.

Kurier miał być i go nie było 🤷
Może jutro się zjawi.

Zgadza się.
Oszczędzam się dalej zalecenia mojej pani doktor są takie aby się nie nadwyrężać jakieś tam delikatne spacery itp.
Wiadomo obiad ugotuje / pranie wstawię wieszać wiesza mąż / ogarnąć coś ogarnę ale bez szalenstw.
Po za tym mąż dużo pomaga i wyręcza.
Wolę nie szaleć tym bardziej że nie muszę nie mam innych obowiązków więc nie chce tez pluc sobie w brode że coś zaniedbałam.
Pessar mam załozony.

Zgadza się teraz zamówić to żaden problem tylko kasę mieć na koncie i można szaleć heh.

Kurier miał być i go nie było 🤷
Może jutro się zjawi.
Jeśli takie jest zalecenie lekarza to wiadomo, że trzeba się go trzymać 🙂 mój organizm też daje znać, że muszę trochę zwolnić, więc staram się go słuchać i więcej odpoczywać 🙂
To prawda, a tyle tych rzeczy jest, że czasem to ciężko wybrać 😅
Może miał dużo paczek do rozwiezienia? U mnie też czasem tak się zdarzało, że mieli być w dany dzień, a przyjeżdżali w kolejny 🙂

Jeśli takie jest zalecenie lekarza to wiadomo, że trzeba się go trzymać 🙂 mój organizm też daje znać, że muszę trochę zwolnić, więc staram się go słuchać i więcej odpoczywać 🙂
To prawda, a tyle tych rzeczy jest, że czasem to ciężko wybrać 😅
Może miał dużo paczek do rozwiezienia? U mnie też czasem tak się zdarzało, że mieli być w dany dzień, a przyjeżdżali w kolejny 🙂

Ja zwyczajnie nie chce mieć do siebie zalu/ pretensji. Zdarzę się jeszcze nalatac i narobic 😁
Zgadza się wybór jest mega a ja tak naprawdę jestem jak sroka co się błyszczy świeci musi być moje 🤪
Moje zakupy są mega chaotyczne heh.

Spokojnie nie pogonię kuriera heh
Przyjść przyjdzie to jest paczka pobraniowa więc jestem spokojna 🤪

Cześć, ja też jestem tu nowa, termin na 25 listopada, ma to być córeczka :) Moje pierwsze dziecko, wszystko wydaje się nowe, straszne, a wybory dotyczące wyprawki mnie trochę przerastają - ja mam tylko dostawkę, a tak to kompletnie nic 😂 ale obiecuje sobie, że pod koniec sierpnia zaczynam pierwsze zakupy. Pytanie do Was - macie do polecenia takie "must have" artykuły? Co koniecznie powinnam kupić, na co zwrócić uwagę? :) A co sobie odpuścić i nie dać się naciągnąć tym atakującym mnie z każdej strony reklamom? 😀

Cześć, ja też jestem tu nowa, termin na 25 listopada, ma to być córeczka :) Moje pierwsze dziecko, wszystko wydaje się nowe, straszne, a wybory dotyczące wyprawki mnie trochę przerastają - ja mam tylko dostawkę, a tak to kompletnie nic 😂 ale obiecuje sobie, że pod koniec sierpnia zaczynam pierwsze zakupy. Pytanie do Was - macie do polecenia takie "must have" artykuły? Co koniecznie powinnam kupić, na co zwrócić uwagę? :) A co sobie odpuścić i nie dać się naciągnąć tym atakującym mnie z każdej strony reklamom? 😀
Hej! ☺️ Ja mam termin na 6 listopada i to też moje pierwsze dziecko, więc nie pomogę za bardzo ;D Też czuję się zagubiona, ale jakoś damy radę! 💪

Im mniej, tym lepiej. W dobie internetu na zamowienie czeka sie 1-2 dni, wiec jak cos ci bedzie potrzebne to albo wyslesz partnera do sklepu, albo sama zamowisz dana rzecz. W pierwszej ciazy duzo szperalam po miescie, ogladalam filmikow na yt i czytalam artykulow. Ale rzeczy, ktore sie przydaly komus, mi wgl sie nie sprawdzily i na odwrot.

Ja zwyczajnie nie chce mieć do siebie zalu/ pretensji. Zdarzę się jeszcze nalatac i narobic 😁
Zgadza się wybór jest mega a ja tak naprawdę jestem jak sroka co się błyszczy świeci musi być moje 🤪
Moje zakupy są mega chaotyczne heh.

Spokojnie nie pogonię kuriera heh
Przyjść przyjdzie to jest paczka pobraniowa więc jestem spokojna 🤪
To oczywiście zrozumiałe no i tak jak piszesz, jeszcze się narobisz 😉 druga rzecz, że masz za sobą już kilka strat, więc tym bardziej musisz być ostrożna, ale trzymam za ciebie i za wszystkie listopadówki kciuki byśmy dotrwały do terminu i mogły cieszyć się zdrowymi maluszkami 🙂

Im mniej, tym lepiej. W dobie internetu na zamowienie czeka sie 1-2 dni, wiec jak cos ci bedzie potrzebne to albo wyslesz partnera do sklepu, albo sama zamowisz dana rzecz. W pierwszej ciazy duzo szperalam po miescie, ogladalam filmikow na yt i czytalam artykulow. Ale rzeczy, ktore sie przydaly komus, mi wgl sie nie sprawdzily i na odwrot.
Zgadzam się całkowicie, sama idę w minimalizm, jeśli chodzi o wyprawkę, choć pewne rzeczy są konieczne, inne rzeczywiście mogą się nie sprawdzić. Np jeśli chodzi o kosmetyki to u mnie będzie żel do kąpania z Babydream, sudocrem w razie odparzeń, choć polecam także zwykłą mąkę ziemniaczaną - czasem nawet szybciej pomagała niż sudocrem. A i krem na każdą pogodę bez dodatku wody. Gdyby pojawiła się ciemieniucha to wtedy jakaś oliwka, ale tak to chyba tyle 🙂

reklama
Ja na pewno chce miec rozek bawelniany. Z kosmetykow sudocrem, linomag zielony, zasypka moze jakas, krem na zime bez wody w skladzie i do kapania zel z hippa lub olejek ze slodkich migdalow. Na pewno potrzeba kilka pieluszek, raczej muslinowych, bo sa mieciutkie. Pieluch biore jedna paczke rozmiaru 1 z biedronki, bo oryginalne Pampers poprzednim razem mi corke odparzyly. Recznik jakis do kapieli.

Do góry