Jedyne pocieszenie przy drugim będzie lżej hahahaTak, też o tym słyszałam. Dlatego też już teraz wszystko kupujemy. Większość będzie czekała w kartonach
Oh tak, ceny tego wszystkiego masakryczne U nas też pierwsze dziecko, a do tego nie mamy małych dzieci w rodzinie, wiec nawet nie ma opcji dostania czegoś w spadku
reklama
Goodka
Moderator
Hahah, No już mam plan, że nic nie sprzedaję, nic nie oddaję - będzie wszystko czekało na strychu na kolejne dzieciątko tylko kiedy się odważymy na kolejne to nie wiemJedyne pocieszenie przy drugim będzie lżej hahaha
Dokładnie, bardzo dobry planJa nawet ubranka kupuje neutralne a przyszłość pokaże co da los...Hahah, No już mam plan, że nic nie sprzedaję, nic nie oddaję - będzie wszystko czekało na strychu na kolejne dzieciątko tylko kiedy się odważymy na kolejne to nie wiem
Zawsze sobie powtarzałam że chociaż to jedno dziecko bym chciała mieć
G
guest-1693758626
Gość
No my w sumie nie spacerujemy po sklepach więc do mnie nie doszła taka informacja o podwyżce.
Musimy któregoś dnia się wybrać na zakupy.
Ja też dużo przeglądam ale prawda jest taka że wiadomo najlepiej zamówić większą ilość u jednego sprzedawcy a czasem jest tak ze tu jest coś tańsze ale druga rzecz droższa i weź szukaj promocji idzie oszalec i plac za przesyłkę więc tak naprawdę kupuje w jednym miejscu wieksza ilość a najwyżej następna paczkę mogę zamówić w innym miejscu.
Musimy któregoś dnia się wybrać na zakupy.
Ja też dużo przeglądam ale prawda jest taka że wiadomo najlepiej zamówić większą ilość u jednego sprzedawcy a czasem jest tak ze tu jest coś tańsze ale druga rzecz droższa i weź szukaj promocji idzie oszalec i plac za przesyłkę więc tak naprawdę kupuje w jednym miejscu wieksza ilość a najwyżej następna paczkę mogę zamówić w innym miejscu.
G
guest-1693758626
Gość
Ja kupuje typowo ubranka dla dziewczynki zero neutralnych kolorów.
Nawet wózek jest poszukiwany w kolorach typowo dla młodej damy
My z mężem zakończymy przygodę ze staraniami na jednym dziecku.
Cieszymy się że chociaż jedno będzie dane nam mieć więc nie planujemy zostawiać ciuszków itp dla kolejnego malucha.
Pewnie coś na pamiątkę zostawimy ale resztę rzeczy zwyczajnie postaram się sprzedać / wymienić na coś innego na lokalnych grupach.
Fajna akcje widziałam za paczkę pampersow np reklamówka ubrań czy coś innego. Taka wymiana coś za coś - super opcja.
Nawet wózek jest poszukiwany w kolorach typowo dla młodej damy
My z mężem zakończymy przygodę ze staraniami na jednym dziecku.
Cieszymy się że chociaż jedno będzie dane nam mieć więc nie planujemy zostawiać ciuszków itp dla kolejnego malucha.
Pewnie coś na pamiątkę zostawimy ale resztę rzeczy zwyczajnie postaram się sprzedać / wymienić na coś innego na lokalnych grupach.
Fajna akcje widziałam za paczkę pampersow np reklamówka ubrań czy coś innego. Taka wymiana coś za coś - super opcja.
PasiastyOgon
Moderator
Ja do szkoły rodzenia w żadnej ciąży nie chodziłamDziewczyny korzystacie z wizyt położnej przed porodem? Podobno jest taka możliwość ale za bardzo się nie orientuję...
Jesteście już po szkole rodzenia czy dopiero przed? Jak wrażenia?
Z opieki położnej na nfz można skorzystać od 20 tygodnia. Różnie to wygląda, w poprzedniej ciąży byłam w czasie oandemii i były to tylko rozmowy telefoniczne
Ja nie korzystam z wizyt położnej i w sumie nigdy nie korzystałam, to moja trzecia ciąża i dopiero niedawno dowiedziałam się, że jest taka możliwość, ale nie czuję potrzeby takich wizyt co do szkoły rodzenia to też nie będę korzystaćDziewczyny korzystacie z wizyt położnej przed porodem? Podobno jest taka możliwość ale za bardzo się nie orientuję...
maszak
Fanka BB :)
Hej. Ja nigdy nie korzystałam ze szkoły rodzenia i takich wizyt położnej i też dopiero w tej się dowiedziałam. Ja ogólnie nie lubię też wizyt położnej po porodzieDziewczyny korzystacie z wizyt położnej przed porodem? Podobno jest taka możliwość ale za bardzo się nie orientuję...
reklama
Justyna3210
Fanka BB :)
Ja nie zapraszam położnej do domu, ale przed wizytami costam podpisuje u położnej i mogę wtedy zapytać o wszystko co mi do głowy przyjdzie, z czego korzystam skwapliwie mogę też do niej dzwonić jak m pytania czy chce się spotkać, ale nie dzwoniłam. No i przed porodem będę miała z nią spotkanie dłuższe, powie mi o co chodzi z porodem, jak się przygotować, kiedy jechać do szpitala itp.Dziewczyny korzystacie z wizyt położnej przed porodem? Podobno jest taka możliwość ale za bardzo się nie orientuję...
Gdybym miała szkole rodzenia bliżej, to na pewno bym skorzystała, a tak się ciągle wahamy bo to ok 50km w jedną stronę...