reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

Tak, też o tym słyszałam. Dlatego też już teraz wszystko kupujemy. Większość będzie czekała w kartonach :D

Oh tak, ceny tego wszystkiego masakryczne :p U nas też pierwsze dziecko, a do tego nie mamy małych dzieci w rodzinie, wiec nawet nie ma opcji dostania czegoś w spadku :p
Jedyne pocieszenie przy drugim będzie lżej hahaha😂🙉

reklama
Hahah, No już mam plan, że nic nie sprzedaję, nic nie oddaję - będzie wszystko czekało na strychu na kolejne dzieciątko :D tylko kiedy się odważymy na kolejne to nie wiem 😂
Dokładnie, bardzo dobry plan✌️Ja nawet ubranka kupuje neutralne😊 a przyszłość pokaże co da los...
Zawsze sobie powtarzałam że chociaż to jedno dziecko bym chciała mieć 😍

No my w sumie nie spacerujemy po sklepach więc do mnie nie doszła taka informacja o podwyżce.
Musimy któregoś dnia się wybrać na zakupy.

Ja też dużo przeglądam ale prawda jest taka że wiadomo najlepiej zamówić większą ilość u jednego sprzedawcy a czasem jest tak ze tu jest coś tańsze ale druga rzecz droższa i weź szukaj promocji idzie oszalec 🤣 i plac za przesyłkę więc tak naprawdę kupuje w jednym miejscu wieksza ilość a najwyżej następna paczkę mogę zamówić w innym miejscu.

Ja kupuje typowo ubranka dla dziewczynki zero neutralnych kolorów.
Nawet wózek jest poszukiwany w kolorach typowo dla młodej damy ❤️

My z mężem zakończymy przygodę ze staraniami na jednym dziecku.
Cieszymy się że chociaż jedno będzie dane nam mieć ❤️❤️ więc nie planujemy zostawiać ciuszków itp dla kolejnego malucha.
Pewnie coś na pamiątkę zostawimy ale resztę rzeczy zwyczajnie postaram się sprzedać / wymienić na coś innego na lokalnych grupach.
Fajna akcje widziałam za paczkę pampersow np reklamówka ubrań czy coś innego. Taka wymiana coś za coś - super opcja.

Dziewczyny korzystacie z wizyt położnej przed porodem? Podobno jest taka możliwość ale za bardzo się nie orientuję... 🧐

Jesteście już po szkole rodzenia czy dopiero przed? Jak wrażenia? 😀😀

Dziewczyny korzystacie z wizyt położnej przed porodem? Podobno jest taka możliwość ale za bardzo się nie orientuję... 🧐

Ja do szkoły rodzenia w żadnej ciąży nie chodziłam ;)
Z opieki położnej na nfz można skorzystać od 20 tygodnia. Różnie to wygląda, w poprzedniej ciąży byłam w czasie oandemii i były to tylko rozmowy telefoniczne 🤷‍♀️

Ja nie korzystam z wizyt położnej i w sumie nigdy nie korzystałam, to moja trzecia ciąża i dopiero niedawno dowiedziałam się, że jest taka możliwość, ale nie czuję potrzeby takich wizyt 😉 co do szkoły rodzenia to też nie będę korzystać 🙂

Hej. Ja nigdy nie korzystałam ze szkoły rodzenia i takich wizyt położnej i też dopiero w tej się dowiedziałam. Ja ogólnie nie lubię też wizyt położnej po porodzie ;)

reklama

Ja nie zapraszam położnej do domu, ale przed wizytami costam podpisuje u położnej i mogę wtedy zapytać o wszystko co mi do głowy przyjdzie, z czego korzystam skwapliwie 😁 mogę też do niej dzwonić jak m pytania czy chce się spotkać, ale nie dzwoniłam. No i przed porodem będę miała z nią spotkanie dłuższe, powie mi o co chodzi z porodem, jak się przygotować, kiedy jechać do szpitala itp.
Gdybym miała szkole rodzenia bliżej, to na pewno bym skorzystała, a tak się ciągle wahamy bo to ok 50km w jedną stronę...

Do góry