reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

Cześć!
Cisza jak makiem zasiał ale pewnie dziewczyny udzielają się na prywatnym wątku.

Dzisiaj już czuć chłodniej.
Dzien za dniem leci jak dla mnie te dni są takie same.

Oglądam różne rzeczy dla dzieciaków na necie.
Powiedzcie mi gdzie będziecie kupować wyprawke dla dzieciaków?

Jaki model czy producenta wózków polecacie ?
Ja się w ogóle nie znam 🤪😉😁
Też chciałabym w końcu coś zadziałać w kierunku wyprawki, ale totalnie nie wiem jak się za to zabrać i od czego zacząć 😝
Jedynie co, to mam zamówiony wózek. My wybraliśmy Venicci Upline, ale jest dużo fajnych wózków. Fajnie jest się wybrać do sklepu z wózkami żeby je zobaczyć na żywo, przejechać nimi po sklepie i zorientować się w cenach 😊😊😊

reklama
Też chciałabym w końcu coś zadziałać w kierunku wyprawki, ale totalnie nie wiem jak się za to zabrać i od czego zacząć 😝
Jedynie co, to mam zamówiony wózek. My wybraliśmy Venicci Upline, ale jest dużo fajnych wózków. Fajnie jest się wybrać do sklepu z wózkami żeby je zobaczyć na żywo, przejechać nimi po sklepie i zorientować się w cenach 😊😊😊
No ja na razie na pewno nic nie będę kupować ale pooglądać i w razie co w koszyk wrzucić to żaden problem 😉
Ja na pewno będę chciała kupić wózek w jakiś kwiecisty wzor skoro będzie to dziewczynka 🥰😍❤️ tego jestem pewna 😉
Musi być nas z daleka widać 😉
U mnie tak naprawdę jest jeden sklep z wózkami i parę sklepików z akcesoriami dla dzieciaków.
Do większego miasta mamy gdzieś ponad 200 km więc odpada jazda tyle km.
Ewentualnie do mniejszego miasta ale z większym wyborem niż u nas mamy gdzieś z 50 km.
Zobaczymy na razie lukam na necie 😉

Ja dostaję część od znajomego, muszę dokupić wózek - jutro jedziemy pooglądać na żywo i jak zobaczę co bym chciała to będę szukać na olx. A reszta- ciuchy, kosmetyki i inne drobne rzeczy to ogarnę sobie jesienią jak już pójdę na L4, na spokojnie będę czytać co jest potrzebne 🙂

Ja chciałam jasną gondolę, ale boję się, że wózek w taką porę roku będzie ciagle brudny, bo będzie ciapa, błoto, śnieg. Wybrałam więc taki szary odcień 🙈

Haloo dziewczynki.
Ja też non stop w biegu i nie mam czasu pisać. Wieczorami zasypiam 🤣.
Byłam wczoraj na połówkowych i wszystko jest bardzo dobrze, aż się popłakałam ze wzruszenia. No i u mnie będzie dziewczynka hihi.
@Józia89. wiesz co teraz jest tyle fajnych firm, że konkretnej nie polecę. Wiem tylko, że warto zakupić u mniej topwych marek, bo jakość jest dobra, a nie przepłacasz za firmę. Jak wiesz ja sama będę szyć i też u mnie wyprawka będzie kwiatuszkowa. Już szykam materiałów hihi. Wózek mam x-lander i powiem Ci, że ta marka towarzyszy mi przy każdym dziecku. Fajnie się prowadzi, pompowane koła fajnie się go prowadzi po każdej powierzchni.

Ja chciałam jasną gondolę, ale boję się, że wózek w taką porę roku będzie ciagle brudny, bo będzie ciapa, błoto, śnieg. Wybrałam więc taki szary odcień 🙈
O widzisz a ja nie pomyślałam. Poród planowany jest w listopadzie więc z pogoda może być różnie ale kurcze chciałabym żeby było widać że wożona tam jest mała księżniczka ❤️❤️🥰

Haloo dziewczynki.
Ja też non stop w biegu i nie mam czasu pisać. Wieczorami zasypiam 🤣.
Byłam wczoraj na połówkowych i wszystko jest bardzo dobrze, aż się popłakałam ze wzruszenia. No i u mnie będzie dziewczynka hihi.
@Józia89. wiesz co teraz jest tyle fajnych firm, że konkretnej nie polecę. Wiem tylko, że warto zakupić u mniej topwych marek, bo jakość jest dobra, a nie przepłacasz za firmę. Jak wiesz ja sama będę szyć i też u mnie wyprawka będzie kwiatuszkowa. Już szykam materiałów hihi. Wózek mam x-lander i powiem Ci, że ta marka towarzyszy mi przy każdym dziecku. Fajnie się prowadzi, pompowane koła fajnie się go prowadzi po każdej powierzchni.
Gratulacje! Imię wybrane dla panienki ?

Tych marek wózków jest miliony.
Mamy czas ale rozglądam się żeby coś mniej więcej już wiedzieć.
My połówkowe będziemy mieć za tydzień w środę ❤️❤️

Cześć!
Cisza jak makiem zasiał ale pewnie dziewczyny udzielają się na prywatnym wątku.

Dzisiaj już czuć chłodniej.
Dzien za dniem leci jak dla mnie te dni są takie same.

Oglądam różne rzeczy dla dzieciaków na necie.
Powiedzcie mi gdzie będziecie kupować wyprawke dla dzieciaków?

Jaki model czy producenta wózków polecacie ?
Ja się w ogóle nie znam 🤪😉😁

Jesli chodzi o wozki to kazdy ma inne oczekiwania. Poczytaj na ten temat, zastanow sie, czego oczekujesz od wozka i wtedy mozna na internecie szukac konretnych modeli. Jednak polecalabym wybrac sie do sklepu. Podotykac, pojezdzic, poradzic sie osoby, ktora sie tym zajmuje. Naprawde warto. Bo ilw ludzi, tyle opinii. Zalezy czy mieszkasz wysoko czy w domku, bo wtedy zwracac dobrze uwage na wage wozka. Sposob skladania i prania. Amortyzatory. Wielkosc gondoli. Sposob skladania spacerowki.
W pierwszej ciazy mialam nowy wozek. Bebetto Tito. Kolumbryna ciezka, a mieszkam na 4 pietrze, wiec wozek lezal w aucie na dole. Gondola byla fajna, duza, dobrze sie jezdzilo. Spacerowka okropna i szybko sprzedalam ten wozek i kupilam lekka, zwrotna, skladana spacerowke. Teraz kupilam uzywany wozek, dam do odswiezenia. Gondola jest na 6-9 msc tylko. Zalezalo mi na sporej, zeby spiworek wchodzil na zime.

Mi tez się marzył jasny. Ten odcień który najbardziej mi się podobał to była taka kawa z mlekiem, więc nie jakiś najjaśniejszy, ale wszyscy w rodzinie byli przeciwko mnie 😔
Ostatecznie zamówiliśmy szary z mixem tkanin - daszek od gondoli jest z płótna, a dół gondoli i kosz przy stelażu to skóra ekologiczna, więc powinien się super czyścić, ale zobaczymy w praniu 🙈

No i z racji, ze producent podnosi ceny prawie co miesiąc to już w czerwcu byliśmy go zamawiać i już od piątku możemy go odebrać 😍 ale ze jednal terminy nam teraz bardzo nie pasowały, to sklep nam go wysłał kurierem i jutro powinien już być 😍
No i fotelik od razu tez zamówiliśmy, wiec jutro będzie

reklama
Mi tez się marzył jasny. Ten odcień który najbardziej mi się podobał to była taka kawa z mlekiem, więc nie jakiś najjaśniejszy, ale wszyscy w rodzinie byli przeciwko mnie 😔
Ostatecznie zamówiliśmy szary z mixem tkanin - daszek od gondoli jest z płótna, a dół gondoli i kosz przy stelażu to skóra ekologiczna, więc powinien się super czyścić, ale zobaczymy w praniu 🙈

No i z racji, ze producent podnosi ceny prawie co miesiąc to już w czerwcu byliśmy go zamawiać i już od piątku możemy go odebrać 😍 ale ze jednal terminy nam teraz bardzo nie pasowały, to sklep nam go wysłał kurierem i jutro powinien już być 😍
No i fotelik od razu tez zamówiliśmy, wiec jutro będzie
No właśnie ja myślałam nad opcją z beżową gondolą plus jasny stelaż, ale nie mogłam się zdecydować i jednak wybrałam ciemniejszy wariant. Teraz cały czas myśle czy by nie zmienić zdania póki jeszcze mam czas, ale właśnie odstrasza mnie to czy nie będzie ciagle uwalony 🙈 Wiadomo, po każdym spacerze taki ciemniejszy wózek też trzeba będzie przetrzeć, ale co jeśli jakieś plamy zostaną na jasnym albo trzeba będzie porządniej prać za każdym razem 😳😳 sama nie wiem… Na okres wiosenno letni taki odcień byłby super, ale nie wiem czy to dobry pomysł jeśli my mamy dzieciaczki listopadowe i większość czasu w gondoli spędzą gdy będzie kiepska pogoda. Do tego jeśli się sprawdzi, to można zostawić dla następnego dziecka albo łatwiej sprzedać, bo takie ciemniejsze kolory są uniwersalne, a chłopca wozić w kremowym beżu tak średnio :p Choć jak kto woli

Do góry