reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

No właśnie ja myślałam nad opcją z beżową gondolą plus jasny stelaż, ale nie mogłam się zdecydować i jednak wybrałam ciemniejszy wariant. Teraz cały czas myśle czy by nie zmienić zdania póki jeszcze mam czas, ale właśnie odstrasza mnie to czy nie będzie ciagle uwalony 🙈 Wiadomo, po każdym spacerze taki ciemniejszy wózek też trzeba będzie przetrzeć, ale co jeśli jakieś plamy zostaną na jasnym albo trzeba będzie porządniej prać za każdym razem 😳😳 sama nie wiem… Na okres wiosenno letni taki odcień byłby super, ale nie wiem czy to dobry pomysł jeśli my mamy dzieciaczki listopadowe i większość czasu w gondoli spędzą gdy będzie kiepska pogoda. Do tego jeśli się sprawdzi, to można zostawić dla następnego dziecka albo łatwiej sprzedać, bo takie ciemniejsze kolory są uniwersalne, a chłopca wozić w kremowym beżu tak średnio :p Choć jak kto woli
No ja się dałam namówić na ten szary tylko ze względu na porę roku, w której głównie będziemy użytkować gondole, bo jakbym miała rodzić latem, to w życiu by mnie na ten szary nie namówili 🙈
I tak jak wychodziłam ze sklepu to miałam łzy w oczach, ze nie zamówiłam tego beżu 😜

My właśnie z mężem mamy taki plan, ze jak nam się sprawdzi ten wózek to zostanie z nami na kolejne dziecko, dlatego nie braliśmy jakiegoś najtańszego, tylko już coś porządniejszego 😉

reklama
Mi trochę szkoda inwestować w jakiś super wózek tylko na kilka miesięcy . Wszyscy dookoła mi mówią ze lepiej zainwestować w porządna spacerówkę chociaż pokusa przez pierwszym dziecku duża szarpnąć się i kupić jakiś piękny 😁😁😁 dlatego ja się rozglądam za jakimś używanym bo i tak potem zmienię, szczególnie ze mam nadzieje będę latac do polski to by się przydało coś lekkiego i co się łatwo składa

A żadnych ubranek itp nie mam jeszcze. Kupiłam tylko koszyk Mojżesza bo licze ze młode będzie tam spało w dzień w salonie ale pewnie życie to zweryfikuje.

My na wózek chcemy przeznaczyć
3500 - 4000 zł.
Myślę że w tej cenie kupimy nowy wózek z którego będziemy zadowoleni.

My nie planujemy kolejnych dzieci ta ciąża i tak jest wielkim cudem ❤️

My na wózek chcemy przeznaczyć
3500 - 4000 zł.
Myślę że w tej cenie kupimy nowy wózek z którego będziemy zadowoleni.

My nie planujemy kolejnych dzieci ta ciąża i tak jest wielkim cudem ❤️
Jeśli możecie sobie pozwolić na to finansowo to jasne, jeszcze większa radość z zakupów 😄 tym bardziej, że dzieciaczek mega wyczekany i na pewno będzie dopieszczony na maxa 🥰🥰🥰

Jeśli możecie sobie pozwolić na to finansowo to jasne, jeszcze większa radość z zakupów 😄 tym bardziej, że dzieciaczek mega wyczekany i na pewno będzie dopieszczony na maxa 🥰🥰🥰
Zgadza się wyczekiwane maleństwo wiele lat ❤️🥰😍 ale wiadomo nie będziemy szaleć z kasą ale też nie będziemy żałować.

Nie kupimy wózka za 10 tysięcy bo jak dla mnie strata kasy No chyba że ktoś może sobie pozwolić to nie widzę problemu 😉

No właśnie ja myślałam nad opcją z beżową gondolą plus jasny stelaż, ale nie mogłam się zdecydować i jednak wybrałam ciemniejszy wariant. Teraz cały czas myśle czy by nie zmienić zdania póki jeszcze mam czas, ale właśnie odstrasza mnie to czy nie będzie ciagle uwalony 🙈 Wiadomo, po każdym spacerze taki ciemniejszy wózek też trzeba będzie przetrzeć, ale co jeśli jakieś plamy zostaną na jasnym albo trzeba będzie porządniej prać za każdym razem 😳😳 sama nie wiem… Na okres wiosenno letni taki odcień byłby super, ale nie wiem czy to dobry pomysł jeśli my mamy dzieciaczki listopadowe i większość czasu w gondoli spędzą gdy będzie kiepska pogoda. Do tego jeśli się sprawdzi, to można zostawić dla następnego dziecka albo łatwiej sprzedać, bo takie ciemniejsze kolory są uniwersalne, a chłopca wozić w kremowym beżu tak średnio :p Choć jak kto woli
Eee co ze mnie za matka że nie przecieram wózka po każdym spacerze i stoi na klatce? :D

Haha, normalna matka 😂 Może ja jeszcze mam nierealne wyobrażenia na temat tego co będzie po porodzie, życie zweryfikuje 😂
No jakby tylko dziecko pozwoliło zrobić wszystko od razu :p rozumiem jak ktoś wjeżdża do domu i kółka wyciera (chociaż słyszałam że lepiej obkapac najpierw) ale material to nie wiem czemu. Może za duża sterylność :p ja tylko kocyk czy prześcieradło zakrywalam jak jeździł na odkryte ciałko, bo jeszcze remonty byly u ludzi to tym bardziej

No jakby tylko dziecko pozwoliło zrobić wszystko od razu :p rozumiem jak ktoś wjeżdża do domu i kółka wyciera (chociaż słyszałam że lepiej obkapac najpierw) ale material to nie wiem czemu. Może za duża sterylność :p ja tylko kocyk czy prześcieradło zakrywalam jak jeździł na odkryte ciałko, bo jeszcze remonty byly u ludzi to tym bardziej
No ja zamierzam trzymać wózek w przedpokoju i chyba kupię jakąś matę pod niego, żeby w razie czego na nią coś leciało. No właśnie materiał to też tak bez przesady, ale jednak jak sobie wyobrażę taki jasny materiał uwalony to tak średnio :p Wolałabym jednak wyjść na następny spacer z czystym wózkiem. Choć zamówiliśmy ciemny wózek, wiec nawet jeśli, to nie będzie tak widać 😆

reklama
No ja zamierzam trzymać wózek w przedpokoju i chyba kupię jakąś matę pod niego, żeby w razie czego na nią coś leciało. No właśnie materiał to też tak bez przesady, ale jednak jak sobie wyobrażę taki jasny materiał uwalony to tak średnio :p Wolałabym jednak wyjść na następny spacer z czystym wózkiem. Choć zamówiliśmy ciemny wózek, wiec nawet jeśli, to nie będzie tak widać 😆
Ula pedantula polecala dwie tacki z Ikei pod buty żeby stawiać na nim kółka :p

Do góry