reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2022

Tak, mnie przy drugiej ciąży na początku też bolaly więzadła po bokach i to też podobno normalne. Wczoraj na spacerze z dwójką trochę chyba już się przeforsowałam, bo też więzadła ciagnęły 🤷‍♀️ no, ale ma prawo tak być, bo to hormony+rozciaga się wszystko. Tak jak piszesz póki nie są to silne bóle i skurcze to jest ok ;)
Mam 3kę dzieci ale szczerze mówiąc nie pamiętam już czy bolał mnie brzuch i jak długo,w ostatniej ciąży pobolewał tylko przed terminem@ a pózniej wcale.. za to po 2 tyg czułam jak mi się macica stawia i to nie skończyło się dobrze (poronienie zatrzymane w 6tc) ale to zupełnie co innego niż ból czy ciągnięcie

reklama
Mam 3kę dzieci ale szczerze mówiąc nie pamiętam już czy bolał mnie brzuch i jak długo,w ostatniej ciąży pobolewał tylko przed terminem@ a pózniej wcale.. za to po 2 tyg czułam jak mi się macica stawia i to nie skończyło się dobrze (poronienie zatrzymane w 6tc) ale to zupełnie co innego niż ból czy ciągnięcie
Teraz będziesz miała 4?

Niestety nie. Do mamy mojej jest kawałek, średnio widzimy się raz na 3 miesiące na kilka dni, to zabawia itp. Teściowa bliżej. Czasem raz w miesiącu się widzimy, czasem kilka razy. Zajmie się nim wtedy i niby mogę coś porobić a cały czas zerknąć na nich... nie ufam niestety jej choć dość ją lubię. Ale a to go sadzała, jak mówiłam wprost że nie, raz mu chciała dać ze swojej kanapki liznac masła orzechowego kiedy ja testuje jakiś produkt na nim i w razie reakcji alergicznej bym myślała że od tamtego... no brak słów. A za mały jest jeszcze żeby zostać sam bo często chce jeść, zasypia na piersi... ale trochę się obawiam przyszłości jak już będzie mógł zostać z babcia.
U mnie jest podobnie . Moja córka ma 3 lata i mogła by zostać ale ja bym nie chciała . Teściowa proponuje nawet córkę przekonuje ale w tej sytuacji przydaje się wsparcie męża .

Witam się i ja :)
Ostatnia miesiączka 04.02.2022, 10.03 dwie grube krechy na teście, beta hcg 12.03- 3006.
W środę mam wizytę u gina:)
Na pokładzie mamy już prawie 11- letnią Lenę i prawie 9- letniego Olka.
Nie dalej jak w październiku zaczęłam nową pracę, a tu taka niespodzianka :)
Czekam z niecierpliwością na środową wizytę, trzymajcie kciuki, żeby wszystko było ok :)
Pozdrawiam
Monika

reklama
Do góry