reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

Tak, mnie przy drugiej ciąży na początku też bolaly więzadła po bokach i to też podobno normalne. Wczoraj na spacerze z dwójką trochę chyba już się przeforsowałam, bo też więzadła ciagnęły 🤷‍♀️ no, ale ma prawo tak być, bo to hormony+rozciaga się wszystko. Tak jak piszesz póki nie są to silne bóle i skurcze to jest ok ;)
Mam 3kę dzieci ale szczerze mówiąc nie pamiętam już czy bolał mnie brzuch i jak długo,w ostatniej ciąży pobolewał tylko przed terminem@ a pózniej wcale.. za to po 2 tyg czułam jak mi się macica stawia i to nie skończyło się dobrze (poronienie zatrzymane w 6tc) ale to zupełnie co innego niż ból czy ciągnięcie

reklama
Mam 3kę dzieci ale szczerze mówiąc nie pamiętam już czy bolał mnie brzuch i jak długo,w ostatniej ciąży pobolewał tylko przed terminem@ a pózniej wcale.. za to po 2 tyg czułam jak mi się macica stawia i to nie skończyło się dobrze (poronienie zatrzymane w 6tc) ale to zupełnie co innego niż ból czy ciągnięcie
Teraz będziesz miała 4?

Niestety nie. Do mamy mojej jest kawałek, średnio widzimy się raz na 3 miesiące na kilka dni, to zabawia itp. Teściowa bliżej. Czasem raz w miesiącu się widzimy, czasem kilka razy. Zajmie się nim wtedy i niby mogę coś porobić a cały czas zerknąć na nich... nie ufam niestety jej choć dość ją lubię. Ale a to go sadzała, jak mówiłam wprost że nie, raz mu chciała dać ze swojej kanapki liznac masła orzechowego kiedy ja testuje jakiś produkt na nim i w razie reakcji alergicznej bym myślała że od tamtego... no brak słów. A za mały jest jeszcze żeby zostać sam bo często chce jeść, zasypia na piersi... ale trochę się obawiam przyszłości jak już będzie mógł zostać z babcia.
U mnie jest podobnie . Moja córka ma 3 lata i mogła by zostać ale ja bym nie chciała . Teściowa proponuje nawet córkę przekonuje ale w tej sytuacji przydaje się wsparcie męża .

Witam się i ja :)
Ostatnia miesiączka 04.02.2022, 10.03 dwie grube krechy na teście, beta hcg 12.03- 3006.
W środę mam wizytę u gina:)
Na pokładzie mamy już prawie 11- letnią Lenę i prawie 9- letniego Olka.
Nie dalej jak w październiku zaczęłam nową pracę, a tu taka niespodzianka :)
Czekam z niecierpliwością na środową wizytę, trzymajcie kciuki, żeby wszystko było ok :)
Pozdrawiam
Monika

reklama
Do góry